ChatGPT'yi Nasıl Kullanabilirsiniz: Şimdilik Bilmeniz Gerekenler

chatgpt (1)

ChatGPT, 2022'nin sonlarında başlatılmasından bu yana en popüler OpenAI girişimi, yapay zeka (AI) devriminin başlatılmasına öncülük etti. AI sohbet robotu başlıkları domine etti ve Twitter, Google, Amazon, Microsoft, Meta, diğer teknoloji uzmanları ve daha yakın zamanda müzik şirketlerinin akıllarını meşgul etti. AI dil modeli tüm zamanların en hızlı büyüyen 'uygulaması' haline geldi, hatta TikTok'u geçti.

Ayrıca: Yeni AI destekli Bing, ciddi bir güncelleme ile artık herkes için açık

ChatGPT model kesinlikle küçümsenemez; kullanıcılar, komik cevap arayan sorular sormak, içerik oluşturmak, yazma veya Excel becerilerini geliştirmek, kodda bir hata bulmak ve düzeltmek veya bir kitabı özetlemek için yaratıcı fikirler üretiyorlar. Bazıları hatta yapay zeka sohbet botunun programcıları, yazarları ve hatta doktorları bile değiştirip farklı endüstrileri nasıl devrimleştirebileceğini merak ediyor.

Ayrıca: Aynı rutini şu on belirsiz programlama dillerinde yazmak için ChatGPT kullandım

Tüm bu alanlarda, bir şey açık: bu AI aracının dehası, ne kadar yenilikçi olma fikrinde değil, yazı üretiminde ne kadar iyi performans sergilediği ve ne kadar erişilebilir ve kullanımı kolay olduğudur. ChatGPT AI kullanarak kullanıcılarla konuşmaya dayalı metin etkileşimlerini sürdürebilir ve bu değişimler, başka bir kişiyle konuşuyormuşsunuz gibi doğal hissedebilir.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

1. OpenAI hesabı oluşturun

Chat.OpenAi.com adresine gidin ve bir e-posta adresi ya da Google veya Microsoft hesabı kullanarak bir hesap kaydedin. ChatGPT'ye giriş yapmak ve erişmek için OpenAI web sitesinde bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. 

Eğer daha önce bir hesap oluşturmadıysanız, Kaydol'a tıklayın ve bilgilerinizi girmek üzere işaretleri takip edin. OpenAI, bir hesap oluşturmak için doğrulama için geçerli bir telefon numarası gerektirir.

hesap-oluşturma (1)

Hesabınızı oluşturmadıysanız, Kaydol'a tıklayın. Aksi takdirde, OpenAI kimlik bilgilerinizle oturum açın. 2. ChatGPT penceresiyle tanışın.

2. ChatGPT penceresine aşina olun

ChatGPT tarafındaki OpenAI hesabınıza giriş yaptıktan sonra AI aracının penceresini tanımak zamanı geldi. Aşağıdaki resim örneği ile birlikte ne göreceğinize dair bir özet:

  1. Yeni sohbet düğmesi: Ekranınızın sol tarafında, istediğiniz herhangi bir zamanda yeni bir sohbet başlatmak için tıklayabileceğiniz Yeni sohbet düğmesi görünecek. Bu, ChatGPT modelinin bir konuşmada önceden tartışılanları hatırladığını ve bağlamla yanıt verdiğini hatırlatmak için yararlıdır, bu nedenle yeni bir sohbet başlatmak önyargısız yeni bir sohbeti temizler.
  2. Sohbet geçmişi: Sol kenar çubuğu ayrıca sohbet geçmişinizi de saklar, birine geri dönmek isterseniz, ancak sohbet geçmişini kapatma seçeneği de bulunmaktadır.
  3. Plus'a yükseltin: ChatGPT Plus, üyelere OpenAI'dan daha hızlı ve daha büyük bir dil modeli olan GPT-4 modeline erişim imkanı veren ücretli bir aboneliktir. Plus'a yükseltmeyi veya ücretsiz sürümde kalmayı seçebilirsiniz.
  4. Hesap: Ekranınızın sol alt köşesindeki e-posta adresinize veya adınıza tıklamak, ayarlarınızı, oturumu kapatma seçeneğini ve OpenAI'den yardım ve SSS'yi içeren hesap bilgilerinize erişmenizi sağlar.
  5. Prompts'ınız: AI sohbet botuna verdiğiniz sorular veya ipuçları burada görünür.
  6. ChatGPT cevapları: ChatGPT, sorgularınıza yanıt verdiğinde, sol tarafta logo görünecektir.
  7. Kopyala, Beğen, Beğenme : ChatGPT her cevap verdiğinde, metni panonuza kopyalayabilir ve yanıtın doğru olup olmadığı konusunda geri bildirimde bulunabilirsiniz, bir geri bildirim vermek, AI aracını ayarlamaya yardımcı olur.
  8. Cevabı Yeniden Oluştur: Herhangi bir nedenden dolayı sohbette bir yanıt almakta sorun yaşıyorsanız veya tatmin edici bir cevap alamadıysanız, ChatGPT'ye en son cevapla tekrar denemesi için Cevabı yenile düğmesine tıklayabilirsiniz.
  9. Metin alanı: Sorularınızı ve ipuçlarınızı girdiğiniz yer burasıdır, göndermek için sadece enter tuşuna basın.
  10. ChatGPT sürümü: OpenAI, metin giriş alanının altında biraz küçük yazı ekledi, burada "Ücretsiz Araştırma Önizlemesi. ChatGPT, insanlar, yerler veya gerçekler hakkında yanlış bilgi üretebilir" uyarısını okuyabilirsiniz. Ayrıca, şu anda kullanmakta olduğunuz ChatGPT modelin* sürümü de bulunur.
chatgtwit (1)

3. İsteklerinizi ve Sorularınızı Yazmaya Başlayın

İşte bu. 

ChatGPT'a nasıl giriş yapabileceğinizi ve erişebileceğinizi bildiğinize göre, başlayın ve sormak istediğiniz herhangi bir önemli soruyu dil modeline sorun ve ne tür cevaplar alabileceğinizi görün. ChatGPT, yazılım geliştirmeden yazım ve çevirilere kadar sonsuz sayıda projede bir araç olarak çalışır.

Ayrıca: Etsy işletmeme hızlı bir şekilde başlamak için ChatGPT ve yapay zeka sanat araçlarını nasıl kullandım

Şu anda, sayfanın altındaki metin çubuğuna ChatGPT sorularınızdan herhangi birini yazabilir ve Enter tuşuna basarak gönderebilirsiniz. AI sohbet botu daha sonra cevaplar sunmak için metin oluşturacaktır.

sohbet etmeye başla

ChatGPT örneği

ChatGPT, belirli cümlelere yanıtlar üretebilir (ileride arama motorlarını bile zorlayabilecek bir özellik) , bu özelliği ile yazı yazmaktan kitap özetleme işine kadar içerik oluşturma için önemli bir araç haline gelebilir. Ayrıca kod yazarak ve düzenleyerek, hesaplama yaparak, özgeçmiş oluşturmanıza yardımcı olarak, bilgi çevirerek ve daha birçok işlevi gerçekleştirebilir. İşte başlayabileceğiniz bazı örnekler:

  • Bir bilgisayar nasıl bilgi depolar ve işler?
  • Bu kodu analiz edin ve nasıl düzeltileceğini söyleyin: [Kodu yapıştırın]
  • Walt Whitman tarzında bir migren hakkında şiir yazın.
  • Koşmayı seven Speckles isimli bir köpek hakkında bir country şarkısı yazın.
  • ----- için ----- yapan bir eklenti yazın
  • Bir virüsle bir bakteri arasındaki fark nedir?
  • Çocuğumun okulu kaçırması için bir rapor yazın.

SSS

ChatGPT nedir?

ChatGPT, doğal hissedebilen metin konuşmalarıyla kullanıcılarla yapay zeka kullanan geniş bir dil modelidir, sanki birilerine sorular soruyormuşsunuz gibi. 

Ayrıca: Yapay zeka dedektörleri bizi ChatGPT'den kurtarabilir mi? Bulmak için 3 çevrimiçi araç denedim

İnsan benzeri yanıtları, bir dilde bir başka dile çevirirken, bir şeyi nasıl yapacağınızı öğrenirken ve yazılı içerik oluştururken faydalıdır.

ChatGPT nasıl çalışır?

ChatGPT, insan geribildirimi (RLHF) ile güçlendirme öğrenmesi kullanarak ortamını akıllıca işler. Öğrenilmiş, istenen davranışlarla farklı durumlara uyum sağlamak için insan gösterimlerini kullanır. 

Ayrıca: Bir ChatGPT sohbetini daha sonra tekrar ziyaret etmek için nasıl kaydedilir

ChatGPT, araştırma ön izlemesi öncesi büyük miktarda veri ile eğitilmiş ve kullanıcıların sağladığı insan bilgisiyle öğrenmeye devam ederek, geniş bir konu yelpazesinde eğitimli yanıtlar verme yeteneğine sahiptir. 

ChatGPT'a nasıl kayıt olabilirim?

ChatGPT'e kaydolmak için yapmanız gereken tek şey, e-posta adresinizi kullanarak ücretsiz bir OpenAI hesabı oluşturmaktır. 

ChatGPT'a nasıl erişebilirim?

ChatGPT'a chat.openai.com adresinden giderek ve giriş yaparak erişebilirsiniz. OpenAI'in web sitesindeyseniz, hesabınıza giriş yapabilir ve sayfanın alt sol köşesinde ChatGPT'yi görünceye kadar aşağı kaydırabilirsiniz. Ardından sohbete başlamak için ona tıklayın. ChatGPT ücretsiz mi?

ChatGPT ücretsiz mi?

Evet, şimdilik ChatGPT'yi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Doğal dil işleme modeli araştırma ve "öğrenme" önizleme aşamasında olduğundan, insanlar ücretsiz olarak kullanabilirler; tek yapmanız gereken ücretsiz bir OpenAI hesabı oluşturmak, ancak ücretli bir üyeliğe yükseltme seçeneği de bulunmaktadır. 

chatgpt-artı

OpenAI, çok satanlar zaman uyumsuzluğu olmadan sınırsız erişime, daha hızlı yanıtlara ve yeni özelliklere öncelikli erişime sahip olmak isteyen müşteriler için aylık 20$ karşılığında ChatGPT Plus'ı kullanıma sundu.


Ayrıca: En İyi Yapay Zeka Sanat Oluşturucuları: DALL-E 2 ve Alternatifleri

Ayrıca, ücretsiz ChatGPT sürümünde bulunandan daha gelişmiş bir dil modeli olan GPT-4'e dayanmaktadır.

ChatGPT'yi Ne İçin Kullanabilirim?

Hayal gücünüz sınır tanımaz. Farklı ChatGPT konuları ile eğlenin. Örneğin, ZDNET'in David Gewirtz'i, bir WordPress eklentisi yazması için AI sohbet botundan yardım istedi ve kodları daha hızlı düzeltmek için kullandı. Ayrıca ondan bir Star Trek senaryosu yazmasını istedi.

Ayrıca: ChatGPT'yi kod yazmak için nasıl kullanabilirsiniz

Diğerleri kötü amaçlarla kullanıyorlar. Bir profesör sınıfında ChatGPT kullanımını teşvik ediyor ve sayısız diğer öğretmen öğrencilerinden daha fazla kullanıyor. Deneyebileceğiniz diğer birkaç fikir ise şunlar olabilir:  

  • [Insert topic here] hakkında bir şarkı yazın - Birden fazla ayrıntı eklemeyi deneyin.
  • [Insert topic here] hakkında bir şiir yazın - Yine, akla gelebilecek kadar ayrıntı ekleyin.
  • Felsefi sorular sorun.
  • Fikirleri veya kavramları özetlemesini isteyin.

Prompts'ınızda yazdığınız detaylar ne kadar fazla olursa, cevaplar o kadar kesin olur.  

Ayrıca: ChatGPT nasıl çalışır?

ChatGPT, bir gün arama motorlarını değiştirebilir ve Bing'in durumunda, arama motorlarını geliştirebilir. ChatGPT'deki metin çubuğu bir arama çubuğu olmasa da, Microsoft, internete bağlı olan yapay zeka destekli Bing arama motorunu tanıttı, bu da ChatGPT'nin başa çıkamadığı sorulara cevap sağlayabilmesini sağlıyor.

ChatGPT mobil cihazlarda kullanılabilir mi?

ChatGPT'in mobil uygulaması olmasa da, akıllı telefonunuzun mobil tarayıcısı üzerinden yapay zeka tabanlı aracı kullanabilirsiniz. 

Ayrıca: ChatGPT'nin Excel formülleri yazmak için nasıl kullanılacağı

OpenAI'nin ChatGPT'sini telefonunuzdan kullanmanın adımları yukarıdakiyle aynıdır: chat.openai.com adresine gidin, oturum açın, şartları kabul edin ve yazmaya başlayın. Yapay zeka yardımcısı, bilgisayarınızdan eriştiğinizde olduğu gibi çalışacaktır. 

ChatGPT Legacy ve ChatGPT Default nedir?

ChatGPT, büyük dil modeli olarak adlandırılan GPT 3.5 üzerinde çalışır. Ancak, bu modelin Legacy ve Varsayılan olmak üzere iki farklı versiyonu vardır. Ücretsiz bir hesap kullanarak OpenAI hesap kimlik bilgilerinizi kullanarak ChatGPT'yi kullanırken eriştiğiniz model Legacy modeldir.

Varsayılan model genellikle daha iyi açıklama yapar ve çoğu zaman ince ayrıntıları anlamakta ve uygun olmayan içeriklerin oluşturulmasını engelleme geliştiricilerinin çabalarına daha sadıktır. Bu model ayrıca, GPT-4'ün yayınlanmasından önce ücretli ChatGPT Plus kullanıcıları için mevcut olan modeldir.

Ayrıca: Öğrenme platformuna göre iş gücünde en çok aranan teknik beceri ChatGPT'dir.

Günlük kullanımda, Hem Legacy Hem de Default benzerdir, ancak Default daha üstündür. GPT-4, GPT-3.5 modellerinden daha hızlı, daha doğru ve daha büyüktür.

3 Mayıs ChatGPT yayınına göre, tüm yeni mesajlar Varsayılan modeli kullanacak, OpenAI 10 Mayıs'ta Eski modelin kullanımını bırakmaya hazırlanıyor.

ChatGPT en iyi AI mi?

Eğer en iyi yapay zeka sohbet botunu bulmaya çalışıyorsanız, OpenAI'nın ChatGPT'sinin Google Bard ve Microsoft'un AI destekli Bing gibi diğer botlarla karşılaştırıldığında nasıl olduğunu merak edebilirsiniz. ChatGPT'nin popülerliğindeki artış, geniş erişilebilirlik, bilgi ve konuşmalardaki akıcılığın uzman birleşimi olarak büyük ölçüde atfedilebilir. 

Ayrıca: ChatGPT vs. Bing Chat: Hangi yapay zeka sohbet botunu kullanmalısınız?

Bard ve Bing Sohbeti daha sınırlı bir önizlemede mevcuttur. ChatGPT'ye göre, Bing Sohbeti, GPT-4'ü bir araya getirerek yanıtını aldığı web sayfalarının kaynaklarını bile alarak, arama motoru doğasına daha çok dayanmaktadır. 

ChatGPT, sorularımı yanıtlamayı reddedebilir mi?

ChatGPT gibi yapay zeka sistemleri her şeye güç yetiremezler; uygun olmayan istekleri reddedebilirler . Sınırlı bilgiye sahip olmanın yanı sıra, AI asistanı uygunsuz istekleri ayırt edebilir ve güvenli olmayan içerik oluşturmayı önleyebilir. 

Ayrıca: ChatGPT'nin yapamayacağı 6 şey (ve reddettiği başka 20 şey)

Bu, birinin haklarını ihlal eden, saldırgan, ayrımcı veya yasa dışı faaliyetleri içeren soruları da içerir. ChatGPT modeli yanlış öncülere meydan okuyabilir, takip sorularını cevaplayabilir ve siz onları gösterdiğinizde hataları kabul edebilir.

ChatGPT herkese aynı cevabı mı verir?

usechatgpt

Çoğu zaman, farklı insanlar ChatGPT'ye aynı soruyu sorsalar, neredeyse aynı cevabı alırlar. Kelimelerde birkaç farklılık olabilir, ancak neredeyse aynı olacaklar. 

Ayrıca: Bing'in yapay zekâ sohbet botunu denedim ve ChatGPT ile ilgili en büyük problemlerimi çözdü.

Birisi bir makalenin ChatGPT tarafından mı yazıldığını belirlemek isteseydi, ya da bir profesör bir öğrencinin bir deneme için dil modelini kullandığını görmek isteseydi, ChatGPT'ye makale veya deneme temelli aynı soruyu sormak yardımcı olabilir. ChatGPT ayrıca insan yazarlardan daha nazik bir üslup oluşturma eğilimindedir. 

ChatGPT yanlış cevaplar verir mi?

ChatGPT gibi tüm dil modelleri gibi sınırlamaları vardır ve anlamsız cevaplar ve yanlış bilgi verebilir, bu nedenle verdiği verileri çift kontrol etmek önemlidir. Kullanıcılardan sağladığı metin verileriyle ve online bulduğu sonuçlarla sürekli olarak öğrenerek yanlış bilgiye yol açabilir. 

OpenAI, modeli geliştirmek için kullanıcıların ChatGPT'nin kendilerine söylediklerine karşı geri bildirim sağlamalarını, beğenmeme ve beğenme düğmelerini kullanmalarını önerir. Daha da iyi bir yol, endişe verici bulguları ve güvenlik konularını bildirerek şirketin Bug Bounty programının bir parçası olabilir ve 20.000 $'a kadar kazanabilirsiniz. 

Ayrıca: OpenAI, ChatGPT hatalarını bulmanız için size ödeme yapacak

AI sohbet robotu internete bağlı değil ve mevcut tarihi belirleyemiyor, bu nedenle Örneğin, Paskalya'ya kaç gün kaldığını ChatGPT'ye sormanız size kesin bir sayı vermeyecektir - bu, ChatGPT'nin arama motorlarından farklı olduğu birkaç yoldan biridir.

ChatGPT ile yaptığım konuşmalar eğitim için kullanılacak mı?

ChatGPT kullanımını öğrenirken, özel konuşmalarınızın eğitim için kullanılıp kullanılmayacağını ve bu konuşmaların kimler tarafından görülebileceğini merak edebilirsiniz. Konuşmalarınız OpenAI tarafından görüntülenebilir ve sistemlerini geliştirmek için eğitim verisi olarak kullanılabilir, bu nedenle kişisel veya özel bilgilerinizi paylaşmamanızı öneririm. 

Ayrıca: Öğretmenler, ChatGPT'yi öğrencilerden daha fazla kullanıyor. İşte nedenleri

ChatGPT'u kullandığınızda girdiğiniz uyarılar da hesabınıza kalıcı olarak kaydedilir ve hesabınızı tamamen silmedikçe belirli uyarıları silemezsiniz. Hesabınızı silmek istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. OpenAI hesabınıza giriş yapın.
  2. Yardım'a gidin.
  3. Açılır menünün altında, Mesajlar'ı seçin.
  4. Bize bir mesaj gönder'i tıklayın.
  5. Mevcut seçeneklerden Hesap Silme'yi seçin.
  6. Hesabınızı ve verilerinizi silmek için talimatları takip edin.

Neden ChatGPT erişimim engellendi diyor?

Yoğun saatlerde, ChatGPT'ye erişemeyebilirsiniz. Kapasite dolu mesajı görüyorsanız, sayfayı yenileyebilir veya yeniden kullanılabilir olduğunda e-posta almak için kaydolabilirsiniz.

Ayrıca: Hayatınızı kolaylaştırmak için sohbet botlarını kullanmanın 5 yolu

Kapasiteye ulaşmanın ötesinde, ChatGPT'ye erişim çeşitli nedenlerle engellenebilir -- benim VPN kullanırken engellenir. ChatGPT'yi kullanmaya çalıştığınızda erişiminizin reddedildiğine dair bir mesaj alıyorsanız, bunlardan biri olabilir:

  • API'nin hizmet şartlarını ihlali.
  • Kullanıcının kullanılamayan bir GPT sürümüne erişmeye çalışması.
  • API anahtarı geçersiz olabilir.
  • Kullanıcı kullanım limitlerini aşmış olabilir.
  • OpenAI API hizmet şartlarının ihlali.