ChatGPT, tüm zamanların en hızlı büyüyen 'uygulaması' haline geldi

resim1.jpg

AI ChatGPT sürpriz bir duyuru yaptı ve hızla yükselişi nedeniyle Google'ı sarsıyor - ve şimdi İsviçreli banka UBS analistleri, bunun aynı zamanda tarihin en hızlı büyüyen tüketici uygulaması olduğunu düşünüyorlar.

UBS analizi, ChatGPT'nin Kasım sonunda başlatılmasından iki ay sonra Ocak ayında 100 milyon aktif kullanıcısı olduğunu tahmin ediyor. Sadece bir haftada bir milyon kullanıcı çekti.

Ayrıca: En iyi yapay zeka sohbet botları: ChatGPT ve denemek için diğer eğlenceli alternatifler

Reuters'a göre, ChatGPT'nin büyümesi TikTok'un 100 milyona ulaşması için geçen dokuz ay ve Instagram'ın oraya ulaşması için geçen iki buçuk yılından çok daha hızlı. Web'in çok daha öncesinde, Google ve Facebook 100 milyon kullanıcıya ulaşmak için sırasıyla yaklaşık beş yıl aldılar.

ChatGPT'ye sorarsanız, uygulama olarak adlandırılmasına karşı çıkar ve aslında bir makine öğrenimi modeli olduğunu iddia eder.

"ChatGPT tarihin en hızlı büyüyen uygulaması mıdır?" diye sorduk.

"Hayır, ChatGPT'yi çalıştıran OpenAI'nin GPT-3 dil modeli bir uygulama değil, girdi olarak sağlanan verilere dayanarak insan benzeri metin üretmek için tasarlanmış bir makine öğrenimi modelidir. GPT-3, bugüne kadar en büyük ve en gelişmiş dil modellerinden biri olarak geniş çapta tanınmış olsa da, bir uygulama değildir ve kullanıcı büyümesi açısından ölçülmemiştir."

Microsoft, geçtiğimiz ay OpenAI'e büyük yatırım yaptıktan sonra, ürünlerinin birçoğunda GPT-3'ü kullanmaya başladı. Örneğin, yeni Teams Premium Microsoft 365 ek paketinde birçok zeki özet özelliği GPT-3.5 ile desteklenmektedir.

Microsoft ayrıca şunları da piyasaya sürdü: Geliştiricilere GPT-3.5'e erişim sağlamak için Azure OpenAI Hizmeti; rastgele açıklamalardan görüntü oluşturan yapay zeka DALL-E 2; ve GitHub'ın tamamlayıcı AI eşli programlama hizmeti Copilot'un temeli olan GPT-3 tabanlı Codex.

OpenAI bu hafta abonelere, kapasiteye ulaştığında bile aracı kullanmak isteyenler için ChatGPT Plus adlı bir abonelik hizmeti başlattı. Ücretli hizmet, ABD'deki müşteriler için aylık 20 $ karşılığında kullanılabilir.

Google'un, Search ve muhtemelen diğer ürünleri ChatGPT'ye uyarlama yarışında olduğu bildiriliyor. Şirket, Search ile birlikte gömülü şekilde benzer yeteneklere sahip bir chatbot olan Apprentice Bard'ı test ediyor. Öte yandan, Microsoft'un ChatGPT'yi Bing'i geliştirmek için kullanmayı planladığı bildiriliyor.

Ancak, Meta'nın yapay zeka başkanı Yann LeCun, ChatGPT'nin temel tekniklerinin Google tarafından geliştirilen Transformer teknolojisi üzerinde yoğunlaştığı için "özellikle yenilikçi olmadığını" belirtti.

Ayrıca: Saygın bir bilim dergisi editörleri ChatGPT'nin 'derinlik ve içgörüden yoksun olduğunu' söyledi

“OpenAI’nin çalışmasını veya iddialarını eleştirmiyorum. Halk ve medya tarafından ChatGPT’nin diğerlerine oranla çok daha yeni, yenilikçi ve benzersiz bir teknolojik atılım olarak algılandığını düzeltmeye çalışıyorum”, dedi Le Cun cevap olarak.

Meta ve Google da sohbet botları geliştirdi, ancak OpenAI'nın ChatGPT ile dünyaya açıkladığı gibi değiller. LeCun, yapay zeka araştırmalarının çıktısını gösteren bir grafik paylaştı ve Google ile Microsoft'un başta, OpenAI'in ise en altta olduğunu belirterek: "Çeşitli araştırma kuruluşlarından yapay zekaya entelektüel katkıya ilişkin veriler. Bazı kuruluşlar bilgiyi ve açık kaynak kodunu tüm dünya kullanımına sunarken, diğerleri sadece tüketir."

ChatGPT ücretsiz bir iPhone uygulaması yayınladı. Vaatleri karşılıyor mu?

Tüm sevdiğiniz ChatGPT özellikleri artık avucunuzun içinde kullanılabilir durumda. İlk izlenimlerimiz şu şekildedir.

Kasım sonlarında piyasaya sürülmesinden beri, ChatGPT tüm dünyayı kasıp kavurdu. Kod yazma gibi gelişmiş yetenekleri, insanların günlük iş akışının ayrılmaz bir parçası haline getirdi.

Artık bunu günlük yaşamınıza dahil etmek daha da kolay olacak.

Ayrıca: OpenAI, iPhone için resmi bir ChatGPT uygulaması yayınladı

OpenAI, Perşembe günü, tüm sorularınıza anında yanıt verecek şekilde tasarlanmış olan ChatGPT uygulamasını iOS için yayınladı.

Uygulama, masaüstü özelliklerine ek olarak, OpenAI'in Whisper teknolojisini içerir, bu da uygulama içinde sesli komutlara izin veren açık kaynaklı bir konuşma tanıma sistemidir.

Microsoft'in kendi Bing Sohbet aracını tanıttıktan sadece birkaç gün sonra piyasaya çıkan uygulama ücretsizdir ve App Store üzerinden zaten indirilebilir durumdadır.

Ayrıca: ChatGPT'nin kullanımıyla ilgili 6 zararlı yol

Bu beklentilere uyuyor mu? Size için uygulamayı indirdik.

Uygulamanın İndirilmesi

Eğer iOS 16.1 veya sonraki bir sürüme sahip iPhone kullanıcısıysanız, sizi App Store'a yönlendirecek olan bu uygulama bağlantısını tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

Dikkatli olun, eğer sadece "App Store" arama kutusuna ChatGPT uygulamasının adını yazarsanız, OpenAI'nin ChatGPT uygulaması karşınıza çıkmayabilir. Bunun yerine, sizden ChatGPT'yi taklit etmeye çalışan uygulamalar çıkabilir, bunları indirmenizi önermiyoruz.

Başlarken 

Uygulamayı indirdikten sonra, OpenAI hesabınıza giriş yapmanız istenecektir. Henüz bir hesabınız yoksa, uygulama üzerinden kolayca hesap oluşturabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra, anında sohbete başlayabilirsiniz.

Uygulamayla Pratik Yapma

resim3.jpg

Uygulamanın arayüzü şık ve iPhone'larda metin göndermek için kullanılan Mesajlar uygulamasına benzeyen bir düzene sahip.

Aynı şekilde, bir arkadaşınıza metin yoluyla bir konuşma başlatacağınız gibi, bir soruyu yazıp ChatGPT'ye gönderebilirsiniz.

Chatbot'a verdiğim ilk talimat, "Patronuma, hastalanarak müsait olamayacağımı söyleyen bir e-posta yazabilir misin?" oldu.

Ayrıca: ChatGPT'yi özgeçmişinizi oluşturmak için nasıl kullanabileceğinizi öğrenin

Cevap hızlı bir şekilde oluşturuldu ve yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi, masaüstünde oluşturulmuş çıktının kalitesine sahipti. E-posta bir giriş, gövde ve sonuç içeriyordu ve bunları kopyalayıp bir e-postaya yapıştırabilirim.

Daha sonra, uygulamanın en büyük farklılaştırıcı özelliğini, sesli girişi test ettim. Bu özellikle, kullanıcılar Mesajlar uygulamasında mikrofon düğmesinin bulunduğu aynı noktada yer alan ses dalgası simgesine tıklayarak ChatGPT'ye sözlü bir talimat verebilirler.

ChatGPT'a sözlü olarak sordum, "En iyi arkadaşıma, önerdiği yeni restoranda onunla akşam yemeği yemek istediğimi belirten bir metin yazabilir misiniz?"

Ayrıca: Daha iyi ChatGPT konuları nasıl yazılır

Şaşırtıcı bir şekilde, ChatGPT söylediğim şeyi mükemmel bir şekilde transkribe etti. Sohbet botu tüm kelimeleri doğru şekilde alınca, değiştirmeler yapmadan sadece başlangıç sorusunu girdim. Her zamanki gibi, chatbot saniyeler içinde istediğim metni oluşturdu.

Merhaba [Arkadaşın Adı]! Umarım iyisin. Sana yeni önerdiğin restoranda yemek yeme buluşması ayarlamak istediğimi bildirmek istiyorum. Harika bir yer gibi görünüyor ve beraber denemek için gerçekten heyecanlıyım. Senin için hangi gün iyi olur? Hadi sohbet edip lezzetli yemeklerin tadını çıkaralım!

Seni yakında görmek için sabırsızlanıyorum.

resim4.jpg

Son olarak, her şeyi kapsadığımdan emin olmak için, ChatGPT üzerinde temel bir kodlama sorusu sordum ve performansını görmek için uygulamayı kullandım.

Ayrıca: Kod yazmak için ChatGPT'yi nasıl kullanabilirsiniz

Ben "Bir dizi içindeki ikinci en büyük öğeyi bulan bir fonksiyon yaz" dediğimde hemen yaptı. Kodun küçük bir telefon ekranında nasıl görüneceğinden şüpheleniyordum, ancak kod açıktı ve hiç sorun yaşamadım.

resim2.jpg

Uygulamayı mı yoksa masaüstü sürümünü mü kullanmalısınız?

Hem uygulama hem de masaüstü aynı görevleri yerine getiriyor ve aynı yardımı sunabilir. Sonuç olarak, hangisini günlük yaşamında ChatGPT için ne amaçla kullandığına bağlı olarak seçmek gerekiyor.

Eğer ChatGPT'yi mesaj yazma, e-posta veya başlık yazma gibi telefon merkezli aktiviteler için kullanıyorsanız, uygulamayı indirmenizi öneririm.

Ayrıca: En iyi yapay zeka sohbet robotları

Eğer kodlama veya uzun yazı yazma gibi masaüstünde yapmaya yönelik aktivitelerde ChatGPT'den yardım alacaksanız, masaüstü versiyonuna bağlı kalmayı tavsiye ederim.

Ancak, birini diğerinin üzerine tercih etmeniz gerekmez. ChatGPT'yi sık sık kullanıyorsanız, en iyi tavsiyem hem uygulamayı hem de masaüstünü kullanmanızdır. Her ikisi de OpenAI hesabınıza bağlandığından, tüm oturum açmış cihazlarınız arasında ChatGPT ile yaptığınız konuşmalara erişebileceksiniz ve ileri geri geçiş yapmak kolay hale gelecektir.

Sahte ChatGPT uygulamalarına aldanmayın: Nelere dikkat etmeniz gerektiği

ChatGPT, oldukça popüler bir yapay zeka sohbet robotudur ve dolandırıcılar bunu kullanarak sizden yararlanmaya çalışıyor olabilirler.

Eğer ChatGPT ve yeteneklerinden hoşlanıyorsanız, muhtemelen hareket halindeyken yapay zeka sohbeti için indirebileceğiniz bir mobil uygulamanın olup olmadığını merak ediyorsunuzdur. Peki -- evet, var, ancak şimdilik yalnızca ABD'de iOS için mevcut.

Ayrıca: OpenAI, ücretsiz bir ChatGPT uygulaması iPhone'lar için yayınladı. Hype'a uygun mu?

Ancak birçok kişi OpenAI'nin resmi ChatGPT uygulamasının App Store'da bulmasını zor buldu, bu da indirilebilir daha fazla güvenilmez ve dolandırıcılık amacıyla kullanılan uygulamaların görünür olmasına neden oldu. ChatGPT'yi güçlendiren OpenAI teknolojisini kullandığını iddia eden App Store'daki uygulamaların çoğu geçerli değildir ve kişisel bilgileriniz riske atılabilir.

Ayrıca: Doğru eklentilerle ChatGPT'yi tarayıcınızda nasıl kullanılır

Dolandırıcı uygulamalar gereksiz bilgi ve izinler isteyebilir, indirdikten sonra cihazınıza kötü amaçlı yazılım yükleyebilir veya size anlamsız bir abonelik için büyük miktarda para ödetebilir. Kötü amaçlı niyetli bir uygulama indirmeyi önlemek için şu ipuçlarını kullanabilirsiniz:

1. Uygulama izinlerini kontrol edin

Bazı uygulamaların izinleri, uygulamanın amacına göre gereksiz yere aşırıya kaçarak gizlilik riski oluşturabilir.

ChatGPT'a yakın olduğunu iddia eden bir uygulama indirmeden önce, uygulama izinlerine bakın. Bir sohbet botunun neden kişilerinize erişmesi gerekiyor?

2. Geliştiricileri çift kontrol edin

OpenAI, ChatGPT'nin geliştiricisidir. Bu nedenle, App Store'daki diğer herhangi bir sohbet robotu uygulaması ve Google Play Store'daki tüm sohbet robotu uygulamaları diğer geliştiricilerin ürünleridir.

Ayrıca: En iyi yapay zeka sohbet botları

Bir geliştiricinin App Store'daki profilini kontrol etmelisiniz, böylece sorumlu oldukları diğer uygulamaları ve şirketleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bir uygulama ChatGPT olduğunu iddia ederse ve geliştirici OpenAI değilse, o uygulama ChatGPT değildir.

3. İncelemeleri Kontrol Et

Çoğu inceleme bölümü gibi, uygulama hakkında övgü dolu olan yorumlar inceleme bölümünün üst kısmında yer alır ve büyük çoğunluğun uygulamadan keyif aldığı izlenimi verir. Ancak, birçok sahte uygulama oluşturucusu olumlu uygulama incelemeleri için ödeme yapar.

Ayrıca: Nasıl ChatGPT'yi bana yalan söylemeye ikna ettim

Bazen bir uygulama yüzlerce beş yıldızlı yoruma sahip olur ve göz attığınızda uygulamanın kurmaya değer olduğuna ikna olursunuz. Ancak bir ve iki yıldızlı yorumları da kontrol etmenizde fayda var, çünkü bu yorumlar genellikle en dürüst yorumlardır.

Bazı örnekler

App Store'da ChatOn adlı bir uygulama ChatGPT ve GPT-4 tarafından desteklendiğini iddia ediyor. Yaklaşık 19.000 yorumdan dört buçuk yıldızlık bir ortalama puan alıyor. Ancak bir yıldızlı yorumların çoğu pahalı abonelik fiyatlarından ve kullanıcıların chatbot ile bir ücretsiz konuşmadan sonra abonelik satın almaları gerektiğinden şikayet ediyor.

Ayrıca: ChatGPT, Bing ve Bard'a neyin endişelendirdiğini sordum. Google'ın yapay zekası bana Terminator gibi davrandı.

Başka bir uygulama olan Genie de, ChatGPT ve GPT-4 üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Ancak kullanıcılar, sohbet botunun sıklıkla yanıt vermesi gereken bilgileri yanlış şekilde yanıtladığını söylüyorlar. Diğer kullanıcılar ise haftalık olarak kredi kartlarına tahsil edilen aboneliklerini iptal etmede zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar.

OpenAI'nin ChatGPT'si, Google'ın Bard'ı ve Microsoft'un Bing Sohbeti, tümü web üzerinden ücretsiz kullanılabilir. Haftalık veya aylık ücret ödemekten kaçınmak için, Safari veya Chrome tarayıcınızı açarak bu ücretsiz ve güvenli yazılımı kullanmayı düşünebilirsiniz.

OpenAI sadece iPhone için resmi ChatGPT uygulamasını piyasaya sundu

Ücretsiz iOS uygulaması, ses tanıma aracılığıyla sorgularınızı söylemenize olanak tanır ve ChatGPT geçmişinizi cihazlarınız arasında senkronize eder.

ChatGPT kullanıcıları resmi bir mobil uygulama arayanlar, bugün popüler AI sohbet botu için bir iOS uygulaması sunan OpenAI sayesinde bir tane edinebilirler. Ücretsiz ChatGPT kullanıcıları ve ayrıca ücretli Plus aboneleri için tasarlanan uygulama, web sitesiyle aynı yetenekleri sağlar ve isteklerinizi ve ipuçlarınızı girerek karşılığında AI-oluşturulmuş bilgiler almanıza olanak tanır. Ancak mobil uygulama ayrıca birkaç ekstra yarar da sunar.

OpenAI'nin açık kaynak Whisper konuşma tanıma sistemi kullanılarak, uygulama klavyenizde tuşa basmak yerine sorgularınızı konuşarak girmenizi sağlar. Uygulama ayrıca sohbet geçmişinizi bilgisayarınız ve mobil cihazınız arasında senkronize eder, böylece önceki bir konuşmaya devam edebilirsiniz. Ücretli ChatGPT Plus abonesi olanlar da uygulamayı kullanarak, geliştirilmiş yetenekleriyle GPT-4'e erken erişim sağlayabilir ve yeni özelliklerin tadını çıkarabilirler.

OpenAI, uygulamanın reklam yükünü hafifletmeden kesin bilgi sağlamaya çalışan anlık yanıtlar, belirli ilgi alanları ve hobilerle ilgili özel öneriler, içerik oluşturmak için yaratıcı ilham, karmaşık fikirler ve teknik konularda size yardımcı profesyonel girdiler ve yeni diller ve diğer alanları keşfetmenize yardımcı olan öğrenme fırsatları gibi birçok özellik sunduğunu öne sürdü.

OpenAI'ye göre, yeni uygulamanın başlatılması ABD'de başladı ve önümüzdeki haftalarda diğer ülkelere genişleyecek. Android kullanıcıları ise ne olacak? Şirket, mobil uygulamanın Android versiyonunun yakında geleceğini ima etti.

iPhone'a uygulamayı indirmek için, Apple'ın App Store'undan indirin. Uygulamayı açtıktan sonra, ChatGPT hesabınızla giriş yapın veya henüz bir hesabınız yoksa Kaydol düğmesine dokunun. Ana ekranda, Mesaj alanına yazabilir veya söyleyebilirsiniz ve yanıtı bekleyebilirsiniz. Üst kısımdaki üç nokta simgesi, sohbeti yeniden adlandırma veya silme, sohbet geçmişinize erişme, yeni bir sohbet başlatma ve uygulamanın ayarlarını özelleştirme seçeneklerini içeren bir menüyü görüntüler.