Snapchat'in yapay zeka destekli sohbet botu geldi. İşte düşüncelerim

gettyimages-1247536766.jpg

Son zamanlarda Snapchat uygulamanızı açtıysanız, sohbet listesinin en üstünde "My AI" adlı yeni bir sohbet gördüğünüzü fark etmişsinizdir. Bu, yeni yapay zeka arkadaşınıza, Snapchat'in My AI sohbet botuna atıfta bulunmaktadır.

Benim AI'm, Snapchat'in son sürümü olan OpenAI'nin GPT teknolojisi üzerinde çalışan AI sohbet botu, Şubat'ın son haftasında başlatıldı.

Ayrıca: Bu yeni teknoloji GPT-4'ü ve benzerlerini uçurabilir

Başlangıçta, Snapchat+'a abone olan kullanıcılara sunuldu. Snapchat'e göre, aylık 3.99 dolara mal olan abonelik, kullanıcılara "özel, deneysel ve önizleme özellikleri" koleksiyonuna erişim garantisi veriyor.

Çarşamba gününden itibaren, Snapchat'in Benim AI özelliği abone olsun olmasın tüm Snapchatter'lara küresel olarak sunuluyor.

My AI özelliğiyle, kullanıcılar bot'a bir ad verebilir, bot'un Bitmoji'sini özelleştirebilir, tavsiyeler alabilir ve ChatGPT ile normalde yaptıkları gibi sorular sorabilirler.

Yani işe yarıyor mu? Chatbot ile kısa bir konuşma yaptım ve biraz rahatsız hissettim.

Ayrıca: Bu yapay zeka destekli uygulama, tarihi veya kurgusal karakterlerle sohbet etmenizi sağlar

Bota konuşmak için, sohbetin en üstünde bulunan My AI düğmesine tıklayarak yazmaya başlamanız yeterlidir.

İlk fark ettiğim şey, Bing Chat ve ChatGPT de dahil olmak üzere test ettiğim tüm sohbet botlarından daha konuşma tarzında olması.

Bot, bir arkadaşın cevap yazacağı hızda cevap oluşturabilir. En ilginç olanı, bot, insan gibi konuşacak kadar iyi bir şekilde rahat bir konuşma yapabilir.

Mesela, işte olduğumu söylediğimde, AI'ım bana "yeni yemekler pişirmeyi" öğrenmeye çalıştığını söyledi ve tavsiye önerip önermediğimi sordu.

Ben bir yapay zeka chatbotu olarak programlanırken bu özellikler de programlama dahilinde oluşturuldu.

img-9853.jpg

Bu etkileşim, Snapchat sohbet botunun gerçek amacının ne olduğunu merak etmeme neden oldu. Konuşmamızdan, neredeyse bir arkadaş veya bir sosyal bot gibi davranmaya çalıştığı görünüyor.

Snapchat, botun amacını hiçbir zaman net bir şekilde açıklamadı ve benim etkileşimim daha fazla açıklama sağlamadan sona erdi.

Ayrıca: İnsan mı yoksa bot mu? Yeni Turing testi AI oyunu sizin en iyi tahmininizi yapmanızı zorluyor.

Snapchat'in sohbet botu amacına ilişkin verdiği en yakın tanım, abonelerin "filmler, spor, evcil hayvanlar ve çevreleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Benim AI'ımı kullanmaları" şeklinde oldu.

Ancak, bugünün haberlerine dair My AI'a sorduğumda, fotoğrafta görüldüğü gibi, "sanal arkadaşı" olarak bugünün haberlerine bakamayacağını söyledi.

resim-9855.jpg

Snapchat kullanıcıları, özellikle My AI sohbetinin beslemelerinde görünmesiyle şikayetlerini Twitter'da dile getiriyorlar.

Kullanıcılar Snapchat'ten sohbet özelliğinin kaldırılmasını istiyor çünkü rahatsız edici olduklarını düşünüyorlar. Ancak Snapchat, bu özelliğin sadece abone olan kullanıcılara verildiğini belirtiyor.

Diğer endişeler arasında, Snapchat'in ilk duyurusunda, AI sohbet botunun yanıtlarında çıkabilecek "halüsinasyonlar" ve "eksiklikler" konusunda kullanıcıları uyardı. Son zamanlarda Bing'in AI sohbet botuyla görüldüğü gibi, bu AI sohbet botları bazen garip davranışlar sergileyebilir.

Ayrıca, Snapchat kullanıcılarına, şirketin chatbot'uyla gerçekleşen tüm konuşmaları geliştirme ve inceleme amaçlarıyla saklayacağı için chatbot'la sırlarını paylaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca: Bir annenin de dediği gibi, çocuklarınızın ChatGPT'yi nasıl güvenli bir şekilde kullanabileceği

Şirket, "My AI ile yapılan tüm konuşmalar saklanacak ve ürün deneyimini geliştirmek için incelenebilir. Lütfen My AI ile herhangi bir sırrı paylaşmayın ve tavsiye için ona güvenmeyin," uyarısında bulundu.

Benim sonuçlarım, bir "sanal arkadaş" gibi sohbet etmek isteyenler için, Benim Yapay Zekâ'm iyi bir çözüm olabilir. Diğer herkes ChatGPT'ye devam etmek isteyebilir.