ChatGPT Plus'a nasıl ve neden abone olunur?

resim5.jpg

Kasım ayında ChatGPT açıklandığında, herkesin ücretsiz kullanımına açıktı. Ancak, popülerliği hızla arttı ve kullanıcılar için uzatılmış bekleme sürelerine neden oldu. Bu nedenle, OpenAI bazı kullanıcılara beklemeden kaçınmaları ve diğer uygun avantajlara erişim sağlamaları için abonelik planı ekledi.

Ayrıca: Bard vs. ChatGPT: Bard sizin kod yazmanıza yardımcı olabilir mi?

ChatGPT'nin abonelik planı ChatGPT Plus olarak adlandırılır ve aylık olarak 20 dolara mal olur. Ücretli abonelik modeli, ücretsiz sürüm kapasitesinde olduğu saatlerde bile kullanıcılara genel erişim sağlar ve daha hızlı yanıt süreleri sunar.

Plus plan aboneleri ayrıca GPT-4 gibi OpenAI'nin en son ve en büyük güncellemelerine öncelikli erişim de dahil olmak üzere yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim de elde ederler. ChatGPT eklentileri de Plus kullanıcılarına öncelik tanıyacak.

ChatGPT Plus'a nasıl abone olunur

Eğer ChatGPT kullanımınızı genişletmek ve sohbetbot'un sunabileceği her şeyi deneyimlemek istiyorsanız, ChatGPT Plus'a nasıl abone olabileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

1. OpenAI hesabı oluşturun veya oturum açın

ChatGPT'nin giriş sayfasını ziyaret edin. Oradayken, hesabınıza giriş yapabilir veya yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Yeni bir hesap oluşturmak için e-postanızı, Google hesabınızı veya Microsoft hesabınızı kullanabilirsiniz.

Ayrıca: Denemek için en iyi yapay zeka sohbet botları

Bir hesap oluşturmadıysanız, Kaydol'a tıklayın. Aksi takdirde, OpenAI kimlik bilgilerinizle oturum açın.

2. 'Plus'a Yükselt'e tıklayın

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, genellikle sohbet etmeye başlayacağınız chatbot'un ana sayfasına yönlendirileceksiniz. Bunun yerine, sağ taraftaki çubuğa odaklanın ve "Artı'ya yükselt" yazısını bulun. Düğmeyi bulduğunuzda, üzerine tıklayın ve bir sonraki aşamaya geçiş yapacaksınız.

3. Açılır penceredeki "Planı Yükselt" seçeneğine tıklayın

"Plus'a Yükselt" butonuna tıkladıktan sonra, devam etmek isteyip istemediğinizi çift kontrol eden bir açılır pencere görünecektir. Ücretsiz ve Plus planlarının fiyat ve özellikleri arasındaki farkı görüp hala atılmaya hazırsanız, yeşil "Planı Yükselt" butonuna tıklayın.

4. Satın alma işlemini tamamlayın

Onayladıktan sonra, satın almanızı tamamlayabileceğiniz ödeme sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa normal bir ödeme işlemi için gereken tüm tipik bilgileri içermektedir. Bunlar arasında e-posta, ödeme bilgileri ve fatura adresi bulunmaktadır.

SSS

ChatGPT'yi hala ücretsiz kullanabilir miyim?

Evet, ücretsiz sürüm hâlâ halkın kullanımına açık. Ücretsiz planla, sohbet botuna tam erişim elde edersiniz. Ücretsiz planın dezavantajları ise yoğun talep dönemlerinde botu kullanılamaz hâle geleceği ve GPT-4 gibi en son güncellemelere erişemeyeceğinizdir.

ChatGPT Plus üyeliği ne kadar?

ChatGPT Plus üyeliği şu anda ayda 20 $ olarak fiyatlandırılıyor. Bu miktar yüksek olsa da, erken erişim kullanıcılarının ödediği 42 $ / ayın yarısı kadar. Orijinal fiyat, artı aboneliği için maliyet gösteren bir video paylaşan bir erken erişim kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı.

ChatGPT Plus üyeliğinin avantajları nelerdir?

ChatGPT Plus üyeliğinin en büyük avantajları, GPT-4 ve ChatGPT eklentileri gibi en son güncellemelere öncelikli erişim, bekleme sürelerini atlamak ve daha hızlı yanıt oranlarıdır.