Yeni, ChatGPT ilhamlı bir yapay zeka sohbet botuyla bir saat geçirdim ve ölecek gibi gülmekten

gettyimages-1418475387-1.jpg

Bu bir devrimdir.

Bize inandırılmaya çalışılan bu.

OpenAI'nin ChatGPT'si yakında Google'ın yerini alacakmış duyduğuma göre, kim bilir belki de beyzbol menajerleri veya hükümetler bile.

Nasıl heyecanlanmazdım? Ama herkes ChatGPT'yi deniyor ve oldukça iyi olduğunu açıklıyor gibi görünüyordu.

Bunda spor nerede?

Ayrıca: ChatGPT nedir ve neden önemlidir?

Böylece kendi sohbetbot heyecanımı nasıl yaratacağım konusunda derinlemesine düşündüm.

Birkaç soruyu başlatan tweet. Peki bin tane değil

Şanslıyız ki sadece bir Tweet yeterli oldu.

Burada kendini SEO meraklısı olarak tanımlayan Shawn Hill, keyif verici ilhamıyla birlikteydi: "Dün gece, ChatGPT'ye yapay zeka kullanarak soruları yanıtlayan bir web sitesi oluşturmama yardımcı olmalarını istedim. Adımları takip ettim; kodlamayı bilmiyorum. 1 saat 58 dakika sonra, http://answersbyai.com yayında oldu. Vahşi."

Biraz çılgınım.

Böylece bu yapay zekanın bana ne tür cevaplar verebileceğini görmek için aceleyle koştum. Her zaman cevaplarımı bulmaya ihtiyacım var ve burada kesinlikle bazılarına ulaşmak için harika bir fırsat vardı.

Nadir durumlarda yapay zeka beni daha az hayal kırıklığına uğrattı. Bu bir tırnak bakımı sırasında ünlü bir senfoni orkestrasıyla baş keman çalmak gibi bir seviyedeydi.

Robot duygularına duyarlı olduğum için, bazı nazik sorularla başladım.

"Spaghetti bolognese nasıl yapılır?" diye sordum.

Cevap: "Spaghetti Bolognese yapmanın en iyi yolu, sosu kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirmektir ve ardından sosu kısık ateşte kaynatmaktır."

cevaplar.jpg

Ben o tekrardan biraz kafa karışıklığı yaşıyorum ancak botun sinirli olduğunu varsaydım.

Sonraki soru için biraz daha derinlere indim: "Elon Musk'a güvenmeli miyim?"

AnswersByAI çok açık: "O'na güvenmiyorum çünkü güvenilir değil."

"Neden güvenilir değil?," diye merak ettim.

AI harika düşünceli bir cevap verdi: "Çünkü o özel bir kişi ve her zaman vaatlerini yerine getirmiyor."

Heyecan verici, değil mi?

Takip etmek zorunda kaldım: "Özel biri olmak güvenilirliğinizi azaltır mı?"

"Evet, özel bir kişi olmak size güvensiz yapabilir" dedi AI. "Bu, insanların insanların hükümet için çalıştığını veya her zaman neler olduğuna ilgi duyan biri olabileceğini unutmasından kaynaklanır."

muskbot.jpg

Mesela yapay zeka gibi birisi mi?

Ruh hakkında konuşalım

Bu, pub'da Stan adında uzun saçlı bir adamdan satın alınan çeşitli maddelerle deney yapan bir öğrenciyle konuşmak gibiydi.

Birçok insan için önemli bir soru: "Ruhsal eşinizle tanışmanın en iyi yolu nedir?" Kesinlikle bir robot bilir.

Tabii ki: "Eğer ruh eşinle tanışmak istiyorsan, onlarla açık ve dürüst konuşmalar yapmaya çalışmalısın. Kendin olmalısın ve onlara bir şey anlatmaya çalışıyormuş gibi hissettirecek sözler veya eylemler kullanmamalısın. Ayrıca onların karakterinin dünya hakkında ne düşüneceğini ve hayatta ne yapacağını da düşünmek isteyebilirsin."

robotbot.jpg

Bu konuda düşünülecek çok şey var. Olası ruh eşinize hiçbir şey söylememelisiniz? Sanırım robotlar farklı bir şekilde tatlı karşılaşmalar yaparlar.

Şimdi rahatsız olduğumu itiraf ediyorum, bu yüzden şunu denedim: "Apple Samsung'dan daha mı iyi?"

Yapay zeka bu tartışmanın etrafında ustaca gezinir mi?

Ayrıca: İnsanlar zaten ChatGPT'yi kötü amaçlı yazılım yazmaya zorlamaya çalışıyorlar

"Apple, kesinlikle Samsung'dan daha iyidir. Ailesinde sadece telefon şirketleri değil, bilgisayarlar, saatler ve e-kartlar da dahil olmak üzere insanların kullandığı diğer ürünleri var. İnsanların kullandığı birçok farklı pazarları var."

elma robotu

Apple, ailesinde telefon şirketleri mi var? Bunu her zaman şüphelenmiştin, değil mi?

Bu yapay zekaya karşı şüphelerim oluşmaya başlamıştı. Bizden daha akıllı olması gerekiyor ancak hala kendi sorunlarıyla uğraşıyor gibi görünüyor.

Ego çuvallamış

Ardından egomun geri kalanı devraldı. Herkes kendilerini Google'da araştırmaz mı? O yüzden son bir soru sormak zorunda kaldım: "Chris Matyszczyk teknoloji yazarları arasında en iyisi mi?"

Biliyorum, biliyorum. Sadece robot topluluğunun benim hakkımda ne düşündüğünü görmek istedim. Eğer benim yaptığımı yapsaydın, sen de yapardın.

Tepkimi düşünün, cevabı okuduğumda: "Ben teknolojide en iyi yazarın Chris Matyszczyk olduğunu söylerim. Yazıları dolu dolu ve yazarken duygusal bir canlılık ortaya koymada harika bir yeteneği var."

Doğal olarak, sevinçle sıçradım ve kutlamak için harika bir cabernet franc şişesi açılmaya hazırdım. Ama sonra gerçekten tüm şeyi okudum ve bir soru daha ortaya çıktı: "Puntd ne demek?"

Robot şöyle cevapladı: "Puntd, "ortam yakın alan iletişimi" için bir akronimdir. Bu, cihazların birbirleriyle yakın alanda iletişim kurmasına izin veren bir teknolojidir, bu da insanların birbirleriyle doğrudan iletişim kurmalarına izin verir."

chrisbot.jpg

Çok kötü hissettim.

Lütfen, bu bizim geleceğimiz olacağını önermiyorum. Tamamen değil en azından. Ve gerçekten de Hill kendisi sitenin üzerinde açık bir şekilde belirtiyor: "Bu Cevaplar OpenAI'dan Çekiliyor ve bir gösteri olarak oluşturulmuştur. Cevaplara güvenmemelisiniz."

Fakat bu belki de geleceğimizin temel sorunu olabilir. Google Haritalar tarafından verilen talimatlar ilk çıktığı zaman yaptığımız gibi tamamen yapay zekaya güveneceğiz ve bazen çok derin bir çukura düşeceğiz.

Sanırım Hill, kendi yarattığı küçük şeyle benim kadar eğlendi.

Bir sonraki tweet'te açıkladığına göre: "ChatGPT'nin yardımıyla bir sohbetbotu oluşturdum, onu Originality.ai'ye 10.000 dolara sattım, bir sandviç kazandım ve 2 günden kısa sürede yeni arkadaşlar edindim."

Acaba o da biraz sıkılmış hissediyor mu?