Auto-GPT Nedir? Sonraki güçlü yapay zeka aracı hakkında bilinmesi gereken her şey

gettyimages-1395344868.jpg

Yapay zeka, ChatGPT gibi üretken AI modellerinin gelişmiş yetenekleri nedeniyle oldukça popüler hale geldi. AI modellerinin tehlikeleri ve daha gelişmiş olanlarının geliştirilmesinin riskleri endişelere yol açtı; ülkeler politikalarını gözden geçirip yasağı dahi düşünmeye başladılar.

Ayrıca: Gelecekteki ChatGPT sürümleri, bugün insanların yaptığı çoğu işi değiştirebilir

Şimdi, sahneye daha da güçlü bir AI uygulaması girdi -- Auto-GPT.

Uygulamanın umut verici, otonom yetenekleri, insan seviyesinde zihinsel görevleri gerçekleştirebilen yapay genel zeka (AGI) olarak adlandırılan AI'nin ilk göz kırpması olabilir.

30 Mar 2023'te piyasaya çıkışından bu yana insanlar onunla büyüleniyor ve birden fazla gün boyunca Twitter'da en popüler konulardan biri haline geliyor.

Wow, #AutoGPT Twitter'da #1 trend oldu!

Ayrıca GitHub popüler listesinde haftanın en yüksek performansı gösterenler arasındayız ve şimdi 30 bin yıldıza ulaştık!

Herkesin ne kadar ilham aldığını görmek harika, insanlığın geleceği için çok heyecanlıyım.

Büyük şeyler geliyor.

Auto-GPT Nedir?

Auto-GPT, insan müdahalesi azdırarak otomatik çalışan GPT-4 kullanarak deney amaçlı açık kaynaklı bir Python uygulamasıdır. Bu, Auto-GPT'nin bir görevi yerine getirebilmesi ve kendi kendini yönlendirebilmesi anlamına gelir.

Ayrıca:Daha iyi ChatGPT önerileri nasıl yazılır (ve bu çoğu diğer metin tabanlı AI'lar için de geçerlidir)

Örneğin, Auto-GPT'ye hedefinizi söyleyebilir ve uygulama görevi tamamlamak için gereken her ipucunu kendiliğinden üretecektir.

Kim Auto-GPT'yi yaptı?

Auto-GPT, uygulama geliştiricisi Significant Gravitas tarafından 30 Mart 2023 tarihinde GitHub'da yayınlandı. Ancak uygulama, OpenAI'nin en son ve en gelişmiş yapay zeka modeli olan GPT-4 tarafından yönlendiriliyor.

Auto-GPT ne yapabilir?

Auto-GPT, Github gönderisine göre, internet erişimine, uzun vadeli ve kısa vadeli bellek yönetimine, metin oluşturmak için GPT-4'e ve dosya depolama ve özetleme işlemleri için GPT-3.5'e sahiptir.

Herhangi bir şeyi ChatGPT'ye sorabileceğiniz gibi, kodu hata ayıklama ve e-posta yazma gibi işleri de Auto-GPT'ye sorabilirsiniz. Ancak, aşağıdaki demo örneklerinde görüldüğü gibi, Auto-GPT'ye daha az açıklama yaparak daha gelişmiş görevleri tamamlamasını da isteyebilirsiniz.

Ayrıca: ChatGPT'yi içeriği özetlemek için nasıl kullanabilirsiniz

Github demo, "Net varlığını artır, Twitter hesabını büyüt, birden fazla işletmeyi geliştir ve yönet" gibi örnek hedef ipuçları göstermektedir.

Github'da listelenen uygulama kısıtlamaları Auto-GPT'nin çıktısının "Kompleks, gerçek dünya iş senaryolarında iyi performans gösteremeyebileceğini" belirtiyor. Ancak, kullanıcıların paylaştığı sonuçlar, Auto-GPT'nin gerçekten etkileyici (ve faydalı) sonuçlar sunabileceğini gösteriyor.

Twitter'da, kullanıcılar bir uygulama oluşturmak için Auto-GPT'yi kullanma, yeni bir startup oluşturma, sağlık ve tıbbın geleceği gibi karmaşık konularla uğraşma ve hatta internet üzerinde kendilerini takip etme gibi kullanım yollarını paylaşıyorlar.

Yapay zekanın daha da etkileyici olamayacağını düşündüğümde, AutoGPT ve AI Agents beni şaşırtıyor. 

Burada, yapay zeka ajanı ürün araştırması yapar ve en iyi kulaklıklar hakkında bir özet oluşturur.

Bu deli bir şey! Ve en çılgın tarafı, GPT-4 tarafından destekleniyor olması. 

Eğer #ChatGPT'den korktuysanız, #AutoGPT'den bahsedince neler hissedeceğinizi düşünün!

AutoGPT, ChatGPT'nin tek başına yaptığından çok daha fazla çalışma şeklimizi devrimleştirebilecek #AGI için muhtemel bir sonraki büyük adım olabilir.

AutoGPT, bloktaki yeni bozucu çocuk - #ChatGPT'nin akıl yürütme mantığını, planlama ve birden fazla adım gerektiren daha geniş, daha karmaşık konulara uygulayabilir.

Hala erken ancak birçok sağlık ve biyomedikal uygulama için çok etkileyici.

AutoGPT'a internet üzerinde beni takip etmesini istedim.

Bu vahşi ve yapay zeka alanında geleceğin büyük bir adımı olabilir. ChatGPT bunu yapamaz.

Auto-GPT'e nasıl erişebilirsiniz?

Artık ne kadar gelişmiş olduğunu ve yapabileceği tüm olağanüstü şeyleri bildiğinize göre, muhtemelen ona nasıl erişebileceğinizi bilmek istiyorsunuz. Maalesef cevap, düşündüğünüz kadar açık değil.

Ayrıca:ChatGPT Nasıl Kullanılır: Şimdi Bilmeniz Gerekenler

ChatGPT browser üzerinde yaşayan bir uygulamayken, bu platforma erişebilmek için belirli bir yazılımı indirmeniz ve Python diline aşina olmanız gerekiyor.

Temel gereksinimler Python 3.8, bir OpenAI API anahtarı, bir PINECONE API anahtarı ve bir ElevenLabs Anahtarıdır (konuşmasını isterseniz). Bunları yükledikten ve edindikten sonra, gerçek kurulum için hazırsınız ve yazıdaki detaylı talimatları takip edebilirsiniz.

Neden Otomatik-GPT trend oluyor?

Otomatik-GPT, insanların ne yapabildiğine ve bilgiyi nasıl işlediğine benzer bir özellik sergileyerek, hedeflere kendi akli yürütme yoluyla ulaşabilme kabiliyeti nedeniyle insanlar tarafından hayranlık uyandırarak trend haline geldi.

Ayrıca: Yapay Zeka tüm işlerin %25'ini otomatikleştirebilir. Hangileri en çok (ve en az) risk altında olduğunu buradan öğrenin.

Bu nedenle, insanlar Auto-GPT'nin AGI'nin ilk gerçek bakışı olduğunu söylüyorlar. İnsan denetiminin az olduğu AI işlerimizi devrim yapabilir, şu anda insanlar tarafından yapılan birçok işi değiştirerek.

AI ve AGI arasındaki fark nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, yapay zeka (AI); insan zekası gerektiren görevleri yapabilen bilgisayar sistemlerine atıfta bulunan geniş bir terimdir. Yapay Genel Zeka (AGİ) ise, insanın yaptığı gibi kendi süreçleri, akıl yürütme ve zekasıyla görevleri yerine getirebilen bir AI'ye atıfta bulunur.

ChatGPT mu yoksa Otomatik-GPT mi daha iyi?

ChatGPT çok yetenekli bir sohbet robotu olmasına rağmen, yine de sadece bir sohbet robotudur. Bir sohbet robotu olarak, sadece talep edilen yanıtlarla sınırlıdır. Bu nedenle, insan yönlendirmesiyle ancak muhteşem şeyler başarabilir.

Ayrıca:ChatGPT soruları sormayı sever misiniz? Bunun için (çok) iyi ödeme alabilirsiniz

Auto-GPT'nin yetenekleri bundan çok daha öteye gider, çünkü hiç bilmediğiniz bir görevi tamamlamasını isteyebilir ve sadece işini yaparken izleyebilirsiniz. Örneğin, bu kullanıcı bir parmak kaldırmadan Auto-GPT'nin bir uygulama geliştirme çalışması yaptığını izledi.

autogpt bana bir uygulama oluşturmaya çalışırken, Node'a sahip olmadığımı fark etti, Node nasıl yüklenir diye Google'da araştırma yaptı, bir stackoverflow makalesi buldu, bağlantıyı indirdi, çıkardı ve ardından sunucuyu benim için başlattı.

Bununla birlikte, Auto-GPT'ye erişmek, ChatGPT'ye erişmekten çok daha zorlu bir süreçtir. Dolayısıyla, Auto-GPT daha yetenekli olsa da, ChatGPT'nin karşılayabileceği daha basit ihtiyaçlarınız varsa ve kurulum süreciyle uğraşmak istemiyorsanız, ChatGPT sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.