Öğretmenler öğrencilere göre ChatGPT'yi daha fazla kullanıyorlar. İşte nedenleri:

gettyimages-1259924678.jpg

ChatGPT'nin gelişmiş teknik olanakları, yazma ve kodlama dahil, eğitim sistemi için önemli bir endişe kaynağı olmuştur. İnsanlar, yapay zeka sohbet robotunun zekası ve geniş erişilebilirliği nedeniyle öğrenciler arasında kopya çekmenin teşvik edeceğinden endişeli.

Şaşırtıcı bir gelişmeyle, bir anket öğretmenlerin öğrencilerden daha fazla kullandığını gösteriyor.

Ayrıca: ChatGPT nasıl çalışır?

Walton Aile Vakfı'nın yaptığı bir araştırma, tanıtımından sadece iki ay sonra, 1000 K-12 öğretmeninin %51'inin ChatGPT'yi kullandığını, %40'ının ise haftada en az bir kez kullandığını bildirdi.

Öğrencilerin yalnızca üçte biri, okul için ChatGPT'yi kullandıklarını bildirdi.

Öğretmenlik mesleği, her gün yaratıcı düşünme gerektirir. Bir sınıfa girdiğinizde, ders planından oturma düzenlemesine kadar her şey, öğretmenin hayata geçirdiği vizyonudur.

ChatGPT, yaratıcı düşünmeyi tetiklemek için harika bir araçtır.

Çalışmaya göre, öğretmenlerin üçte biri ders planlama, sınıflar için yaratıcı fikirler bulma ve dersler için arka plan bilgisi oluşturma gibi görevler için ChatGPT kullanmıştır.

ChatGPT ile, girdiğiniz ipucuna göre beyin fırtınası yapabilir ve özenle seçilmiş öneriler alabilirsiniz. Sohbetbotunun yaratıcı yardımı, sadece sınıf dışında değil, aynı zamanda antrenmanlar, yemek tarifleri, randevu geceleri ve dahası hakkında günlük fikir oluşumunda da faydalı olabilir.

Ayrıca: ChatGPT üretkenlik ipuçları: Hayatınızı kolaylaştırmak için sohbet botlarını kullanmanın 5 yolu

%75 öğretmen, ChatGPT'nin onların öğretmen olarak gelişmelerine yardımcı olabileceğine inandıklarını söylediler. %66'sı insanların ChatGPT'yi öğretim ve öğrenmeye nasıl entegre edeceği konusunda çözümler üretmelerini tercih ettiklerini bildirdi.

Bu sonuçlar önceki öğretmen tepkileriyle keskin bir tezat oluşturuyor. Örneğin, bu yılın başlarında New York City Eğitim Departmanı, hem personel hem de öğrenciler için ChatGPT sohbet botuna erişimi kısıtladı.