OpenAI, ChatGPT eklentilerini ortaya çıkarıyor, ancak bir kısıtlama var

gettyimages-1252189891.jpg

ChatGPT'yi bir bilgi yarışması oyunu oynamak, bir seyahat planlamak, hisse senedi kurlarını almak veya yemek yemek için bir yer bulmak isteyenler artık hepsini ve daha fazlasını yapabilirler. ChatGPT'nin arkasındaki beynin OpenAI, popüler AI sohbet hizmetinin repertuvarını genişletmeyi amaçlayan üçüncü taraf eklentileri sunmaya başladı.

OpenAI, geçtiğimiz cuma günü attığı bir tweet'te şunları yazdı: "ChatGPT Plus kullanıcılarının tümüne bir sonraki hafta boyunca web tarama ve Eklentiler sunuyoruz. Alfa'dan beta'ya geçiş yaparak, ChatGPT'nin internete erişmesine ve 70'ten fazla üçüncü taraf eklentisini kullanmasına izin veriyorlar."

Ayrıca: ChatGPT'yi Beni Yalan Söylemeye İkna Etme Hikayem

Çok heyecanlanmadan önce, tek önemli şart var. Sen ücretli ChatGPT Plus abonesi olmalısın, erken özelliklere erişim sağlayan ancak aylık 20 dolar maliyeti olan bir geçit sağlar. Eklentiler, abone olanlar için, haberler ve hisse senedi fiyatları gibi gerçek zamanlı bilgi erişimine, şirket belgeleri ve kişisel notlar gibi bilgi tabanı bilgilerinin alınmasına ve bir uçuş rezervasyonu yapma veya yiyecek siparişi verme gibi belirli eylemleri tetikleme olanağına sahip birçok fayda sunar.

Var olan eklentiler, işletmeler, eğitim, finans, yatırım ve kişisel ilgi alanlarına yönelik olanlar da dahil geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek üzere tasarlanmıştır. Expedia, Zillow, Kayak, Instacart ve OpenTable gibi üçüncü taraf sağlayıcılarının eklentilerini kullanarak, iş arayabilir, emlak ilanları bulabilir, ürün önerileri alabilir, alışveriş yapabilir, oyun oynayabilir ve tarifler bulabilirsiniz.

Microsoft, Google ve diğer şirketlerin AI çılgınlığından yararlanmaya çalıştığı bir dönemde, OpenAI kendi hizmetiyle bir adım önde kalmaktadır. ChatGPT Plus aboneliklerini tanıtmak, gelir elde etmenin bir yoludur. Ve bunun için şirket, ücretsiz seçeneğe yapışacak kişileri çekmek için yeterli avantajlar sunan ücretli planın sağlanması gerektiğinden emin olmalıdır.

Ayrıca: ChatGPT, Bing ve Bard'a neyin endişe verici olduğunu sordum. Google'ın AI'ı üzerimde Terminatör oldu.

ChatGPT Plus kullanıcısı olarak yeni eklentileri denemek için ana sohbet ekranına gidin, adınızın yanındaki sol bölme altındaki üç noktalı simgeye tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ayarlar penceresinde, Beta özellikleri ayarına tıklayın, ardından Eklentiler anahtarını açın.

Ayarlar penceresini kapattıktan sonra ekranın üst kısmındaki GPT-4 modelinin üzerine gelin ve Plugins Beta seçeneğini işaretleyin. Daha sonra, Hiçbir eklenti etkin değil için açılır oku tıklayın ve Eklenti mağazası'nı seçin. Eklentiler Hakkında penceresini okuyun ve Tamam'ı tıklayın.

figure-top-openai-unveils-chatgpt-plugins-but-only-for-plus-subscribers.jpg

Mağaza penceresinin üstündeki başlıklar yeni, en popüler ve tüm eklentiler arasında gezinmenizi sağlar. İlgilenen bir eklenti bulursanız, kurulumunu yapmak için Yükle düğmesine tıklayın. İstediğiniz kadar çok eklenti yükleyebilirsiniz, ancak aynı anda en fazla üç tane etkinleştirebilirsiniz. Bunu kontrol etmek için sohbet ekranına geri dönün, eklentiler için açılır oku tıklayın ve kullanmak istediğiniz üç eklentiyi seçin.

Ayrıca: En iyi yapay zeka sohbet botları

Sohbet ekranında, yüklediğiniz eklentilerden birini ilgilendiren bir uyarı yazın. Bir örnek olarak, 10017 posta kodlu iki yatak odalı dairelerin emlak ilanlarını gösterme talebini girdim. Yanıt olarak, ChatGPT, sorumu yanıtlamak için Zillow'u kullandığını belirtti ve kriterlerime uygun birkaç farklı ilanı açıkladı. Yanıt ayrıca, beni bölgedeki ilanlara yönlendiren bir bağlantı içeriyordu.

figür-1-openai-chatgpt-eklentilerini-sadece-artı-aboneleri-için-duyuruyor.jpg

Bir başka örnek olarak, daha etkileşimli bir şeyden bahsedersek, eski Hollywood filmleri hakkında bir trivia oyunu düzenlemesi için ChatGPT'ye sordum. Open Trivia eklentisine erişerek, yapay zeka benim doğru cevabı tahmin etmem gereken bir çoktan seçmeli soru oluşturdu.

figure-2-openai-unveils-chatgpt-plugins-but-only-for-plus-subscribers.jpg