İnsanlar artık teknik sorunlarını gidermek için ChatGPT'ye başvuruyorlar.

chatgpt-on-iphone-display.jpg

Sadece bir yıl önce, IT ile ilgili herhangi bir sorunuz olsa, cevap bulmak için muhtemelen Google'a başvururdunuz. Artık insanlar yerine, sohbet tabanlı, yapay zeka tarafında oluşturulan açıklamalar için ChatGPT'ye yöneliyorlar.

Electric, 1.000 kişiye IT tavsiyesi için nereden yararlandıklarını öğrenmek için anket gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, katılımcıların şaşırtıcı bir% 66'sı IT sorunları için yardım almak için ChatGPT'yi tercih ettiklerini söylediler.

Ayrıca: Bu yeni teknoloji GPT-4'ü ve ona benzer her şeyi uçurabilir

Amerika'da en popüler IT sorularından bazıları, donmuş bir bilgisayar ekranını, yavaş interneti, yavaş bilgisayarı veya aşırı ısınan bir telefonu nasıl düzelteceğiniz gibi temel soruları içerir.

GenZ'nin %83'ü IT tavsiyesi için ChatGPT'den yardım aramayı en çok tercih eden nesildir ve bunu %67 ile Millennials takip eder. GenX ve Baby boomers %50 ve %48'lik oranlarıyla çok da geride kalmadılar.

AI chatbot'tan IT tavsiyesi almak iyi bir fikir mi?

Electric, ChatGPT'ın yanıtlarını değerlendirmesi için 200 IT profesyoneline, ABD'de en çok aranan dört teknoloji sorusuna yanıt vermesini istedi.

Ayrıca: ChatGPT mi Google mi: En iyi cevapları kim sağlar?

ChatGPT'nin yanıtları, IT uzmanlarından genel olarak 100 üzerinden 39 doğruluk puanı aldı. ChatGPT, sadece 2022 Kasım'dan beri mevcut olduğu düşünüldüğünde, genel olarak %39 onay oranı kötü değil.

ChatGPT'nin cevaplarından bazıları yüksek puanlar bile kazandı, örneğin "İnternetimi nasıl hızlandırabilirim?" sorusuna verilen cevap tam 74 doğruluk puanı aldı.