2023 için Sosyal Medya için En İyi 6 ChatGPT Alternatifi

resim6.png

Son bir yılda 137 milyon sosyal medya kullanıcısı eklendi. Bu da sosyal medyadan bir sonraki müşterinizi bulmak için 137 milyon fırsatınız olduğu anlamına gelir.

Markalar ve bireyler işletmelerini hızla büyütmek için sosyal medyayı kullanmaya başladılar. Neden siz de bu fırsatı kaçırasınız?

OpenAI'nin ChatGPT'si ile işletmenizi gökyüzüne çıkarmak için sosyal medyada marka oluşturmak hiç olmadığı kadar kolaylaştı

Evet! ChatGPT fikirlerini beyin fırtınası yapabilir, sosyal medya takvimleri oluşturabilir, herhangi bir sosyal medya platformu için gönderi yazabilir ve eğilimdeki gönderilerle etkileşim kurmanızı da destekleyebilir. Sosyal medya için ChatGPT ipuçlarını kontrol ederek etkileşiminizi maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

ChatGPT işinde harika olsa da, özellikle sosyal medya için oluşturulmamıştır. Bu nedenle, bazı sınırlamaları vardır.

Bu makalede, size bu sınırlamaları ve ChatGPT'nin eşit derecede güçlü olan sosyal medya alternatiflerini ve sınırlamaları aşanları göstereceğiz.

Sosyal medya için ChatGPT alternatifine neden gitmeli?

Sosyal medya için ChatGPT alternatiflerine derinlemesine dalmadan önce, neden ChatGPT alternatifine ihtiyacımız olduğunu keşfedin.

ChatGPT'nin yetenekleri etkileyici olabilir, ancak kusursuz değildir. İlgisiz ve kötü yanıtlara neden olabilecek belirli sınırlamalar vardır.

  • ChatGPT'nin eğitim veri seti yalnızca 2021'e kadar gider. AI, finans vb. gibi eğilimli konularda sosyal medya içeriği oluşturmak için güncel bilgilere ihtiyaç duyanlar için ChatGPT, sosyal medya içerikleri oluşturmada yardımcı olamaz.
  • Fakat ChatGPT, Instagram gibi platformlarda içerik oluşturmanın önemli bir kısıtlaması olan AI görüntüleri oluşturamaz.
  • ChatGPT, sesli komutları veya yanıtları desteklemez. Ne kadar uzun olursa olsun, yanıt almanın tek yolu bunu yazmaktır.
  • Sosyal medya için ChatGPT'yi kullanmak için birden fazla sekme arasında geçiş yapmanız gerekebilir, çünkü ChatGPT'nin bir Chrome uzantısı yoktur.
  • Ya bir masaüstü / dizüstü bilgisayarınız olsun ya da mobil tarayıcınızda ChatGPT'nin web sürümünü kullanmaya alışın, çünkü ChatGPT mobil uygulama sunmaz.
  • ChatGPT API'sını tanıttı, ancak ChatGPT ile aynı kısıtlamalara sahip.
  • ChatGPT sunucuları artan trafiği idare edemez, bu da ChatGPT'nin çoğu zaman kapasitesine ulaştığı anlamına gelir.
  • İtalya, ChatGPT'yi yasakladı, bu nedenle bu alternatifleri kontrol etmek daha da önemli hale geliyor.

Sosyal medya için daha iyi ChatGPT alternatiflerine sahipken neden ChatGPT ile yetinelim?

Keşfetmeye başlayalım!

Sosyal medya için 6 ChatGPT alternatifi

İnternet, yapay zeka araçlarıyla doludur, ancak gereksinimlerinize göre sosyal medya için en iyi ChatGPT alternatifini bulmak oldukça zahmetli olabilir.

Bu yüzden, sizin için büyük çabayı biz yaptık ve burada her marka ve içerik oluşturucunun dikkate alması gereken en iyi 6 sosyal medya ChatGPT alternatifleri bulunuyor.

  1. ChatSonic
  2. Writesonic
  3. Poe by Quora
  4. Munch
  5. Automata
  6. Postly

Birer birer detaylı olarak ChatGPT'nin bu alternatiflerine bakalım.

ChatSonic

Sosyal medya için ChatGPT alternatiflerimiz listesindeki ilk seçenek olan ChatSonic, ChatGPT'ye benzer ama süper güçlere⚡️ sahiptir. GPT 3.5 teknolojisi üzerine inşa edilmiştir ve NLP + ML gibi teknolojileri kullanarak metin ve görüntü oluşturma süreçlerini otomatikleştirir.

resim9.png

Sosyal medya gönderileri için metin içeriği oluşturabilir ve metne uygun eşsiz AI görselleri oluşturabilir. Sosyal medya yolculuğunuza nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, ChatSonic içerik stratejisinden içerik oluşturma ve dağıtıma kadar sizi yönlendirebilir ⏳

ChatSonic, çarpıcı özellikleriyle sadece içerik oluşturmakla kalmaz, çok daha fazlasını yapabilir.

1. Gerçek zamanlı, gerçeklere dayalı ve ilgili yanıtlar üretin

Google ile güçlü bir entegrasyona sahip olan ChatSonic, yanıtlarında sadece gerçek zamanlı gerçek bilgi toplar. Hala şüpheliyseniz, ChatSonic her yanıt için kaynak bağlantıları içerir, böylece doğrulama yapabilirsiniz.

2. Kişisel mod

Eğer fitness gibi belirli bir konuda sosyal medya içeriği oluşturuyorsanız ve uzman bir görüşüne ihtiyacınız varsa, ChatSonic'in kişiselleştirilmiş avatarlarıyla konuşabilirsiniz, mesela bir kişisel antrenör, matematik öğretmeni, kariyer danışmanı ve daha birçok seçenekle.

3. Büyüleyici Yapay Zeka sanatı

Sosyal medya gönderinize uygun resmi bulmak için stok fotoğraf platformlarını tarama rutininden kurtulabilirsiniz ve benzersiz AI resimleri oluşturmak için ChatSonic'i kullanabilirsiniz.

4. Sesli komutlar ve yanıtlar

Sesli olarak ChatSonic ile etkileşim kurarak daha hızlı ve verimli konuşmalar yapın.

5. Konuşmaları hatırlar

Takip soruları sormak için ChatSonic'in hafıza düğmesini açın ve yeni bir konuya geçmek için kapatın.

6. Konuşmaları düzenleyin, paylaşın ve indirin

Kolayca ChatSonic konuşmalarınızı indirin, düzenleyin ve paylaşın. Daha sonra ek uzantıya ihtiyaç duymadan başvurabileceğiniz şekilde.

7. API

Kullanımı kolay ChatSonic’in ChatGPT API'sinin yardımıyla mevcut yazılım uygulamalarınıza ChatSonic’i entegre ederek saatlerce zaman kazanın.

Burada ChatSonic hakkında detaylı bir rehber var ChatGPT API kullanım örnekleri.

8. Chrome Uzantısı

ChatSonic chrome uzantısı, sosyal medya içerik oluşturmak için adeta sihirli bir şekilde çalışır. Saniyeler içinde ilgi çekici gönderiler oluşturabilir ve trend olan gönderilere cevap verebilirsiniz.

 

9. Mobil Uygulama

İlham herhangi bir yerden ve herhangi bir zamanda gelebilir. Öyleyse neden ChatSonic Mobil Uygulaması sayesinde sosyal medya gönderileri oluşturmak için hareket halindeyken kullanmayasınız?

10. Botsonik

Tüm bunların yanı sıra, Botsonic'in tanıtımıyla birlikte ChatSonic müşteri desteğinizi ilginç hale getirmek için bir adım daha ileri gitmiştir. Botsonic akıllı ve özlü yanıtlarıyla müşterileri memnun eder.

Sosyal medya için ChatSonic örnekleri

Şimdi, sosyal medya için bazı ChatSonic örneklerine bir göz atın.

1. Sosyal medya takvimleri hazırlama

resim5.png

2. Instagram için benzersiz yapay zeka görüntüleri oluşturun

resim-17.png

3. ChatSonic chrome eklentisini kullanarak viral tweet'ler yazın

resim4.png

4. LinkedIn mesajlarınıza anında yanıtlar üretin

image7.png

ChatSonic fiyatlandırması

ChatSonic' i ilk kez kaydolurken 10.000 ücretsiz kelime ile hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha fazla ihtiyaç duyarsanız, yıllık planlarda ek indirimlerle aylık sadece 19$ karşılığında Pro planına abone olabilirsiniz. ChatGPT Plus ise ek özellikler sunmadan ayda 20$ fiyatla başlar.

ChatSonic ve ChatGPT Plus'ın fiyatları karşılaştırıldığında, uygun fiyatıyla ChatSonic sosyal medya için en iyi ChatGPT alternatifi olarak açık bir şekilde kazanıyor.

Writesonic

Writesonic, tüm içerik ihtiyaçlarınız için tek durak noktasıdır. İşletmeler ve bireyler için sosyal medya içerikleri oluşturmalarına yardımcı olan bir AI yazma aracıdır. İleri doğal dil işleme algoritmaları kullanarak yüksek kaliteli, ilgi çekici ve ilgili içerikleri saniyeler içinde oluşturur ve bu da onu sosyal medya için en iyi ChatGPT alternatiflerinden biri haline getirir.

Kullanıcılar çeşitli içerik türleri oluşturabilirler, örneğin sosyal medya gönderisi başlıkları, blog yazıları, sosyal medya reklamları, ürün açıklamaları ve daha fazlası. Ek olarak, Writesonic anahtar kelime önerileri, içerik optimizasyonu ve A/B testi sunarak içeriği geliştirmeye ve etkileşimi arttırmaya yardımcı olur.

Writesonic gibi bir yapay zeka yazım aracı kullanmanın en iyi yanı, sosyal medya için bir ChatGPT alternatifi olarak kullanıldığında, ona talimat vermek zorunda olmamanızdır. Writesonic, talimatlara uygun olarak eğitilmiş 70'ten fazla şablonla oluşturulmuştur. Böylece sadece ayrıntılarınızı eklemeniz yeterlidir ve işte sosyal medya içerikleriniz hazır!

Writesonic özellikleri

  • Eğer yeni bir özellik düzenlemeyi planlıyorsanız ve onu nasıl tanıtacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa, Writesonic’in sosyal medya planı özelliği işinizi kolayca halleder.
resim13.png
  • Her sosyal medya platformunun farklı özellikleri olduğu için, Writesonic Twitter konuları, LinkedIn gönderileri, Instagram altyazıları vb. için özel özellikler sunar.
image8.png
  • Writesonic ile YouTube video senaryoları, açılış paragrafları, ana hatları ve başlıkları da oluşturabilirsiniz.

Writesonic fiyatlandırması

Fiyatlandırma ChatSonic'e benzer. Ücretsiz olarak 10.000 kelimeyle başlayabilirsiniz. Ücretli planlar sadece 19$/aydan başlar ve 100.000 kelime için geçerlidir. Yıllık fiyatlandırma planlarında ek indirimler de vardır.

Quora'da Poe

Poe , 'Açık Keşif Platformu', çeşitli konuşma yapay zeka platformlarına erişim sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir iOS tabanlı platformdur.

Kullanıcılar, yazı yazmaktan yemek yapmaya kadar çeşitli konularda yapay zeka destekli sohbet botlarıyla konuşarak iletişim kurabilirler. Temel olarak, Poe AI modelleri merkezli bir mesajlaşma uygulamasıdır.

image10.png

OpenAI ve Anthropic birlikte, Poe'un güçlü bir şekilde harekete geçiren üretken yapay zeka teknolojisini sağlıyor. ChatGPT'nin arkasındaki şirket OpenAI, yapay zekayı güvenli ve yararlı bir şekilde ilerletmeye odaklanmış bir araştırma kuruluşudur. Diğer yandan Anthropic, insan değerleri ve hedefleriyle uyumlu yapay zeka sistemleri geliştirmeye odaklanan bir start-up'tır.

Poe, genel olarak sohbet yapay zeka yeteneklerini keşfetmek için benzersiz ve heyecan verici bir yol sunar ve en üst düzeyde AI teknolojisinin kullanımı da ilgisini arttırır, bu yüzden sosyal medya için harika bir ChatGPT alternatifi yapar.

Quora'nın Poe özellikleri

  • Poe ile Sage, Claude, ChatGPT ve Dragonfly gibi birden fazla konuşma yapay zeka platformuna aynı anda erişebilirsiniz.
resim12.png
  • Quora, yapay zeka kodlayıcılarının modellerini Poe'ye kolayca bağlamalarını sağlayacak bir API geliştiriyor, böylece kullanımlarını onlar için basitleştiriyor.
  • Poe'yu bir iOS uygulaması olarak Apple Mağazası'ndan indirebilirsiniz.

Quora Fiyatlandırmasında Poe

Şu anda Poe'nun uygulaması herkesin deneyebileceği şekilde açık ve bu sosyal medya için ChatGPT alternatifinin fiyatlandırmasıyla ilgili somut bir bilgi yok.

ChatSonic, Quora tarafından önerilen Poe'a göre daha iyi bir ChatGPT alternatif midir? Poe sosyal medya için ChatGPT alternatifidir ancak en iyisi değildir. Sadece iOS için uygundur ve Android kullanıcıları tarafından kullanılamaz. Ayrıca masaüstü sürümleri yoktur, bu nedenle işyerinde erişim zordur. Ancak ChatSonic, bir Chrome uzantısı, mobil uygulama ve API ile çok erişilebilirdir.

Munch

(This is already in Turkish, so doesn't require translation.)

Dönüştürme güçlü bir araçtır ve pazarlamacıların %94'ü içeriklerini yeniden kullanır. Ancak kolay değildir! Etkili olabilecek doğru metin veya video parçalarını seçmek için ekstra saatler harcamanız gerekiyor.

resim1.png

Eğer uzun formatlı birçok video içeriği oluşturuyorsanız, o zaman Munch size ekstra saatler kazandırabilir.

Munch, uzun formlu videolarınızdan en çekici, trend olan ve etkili kesitleri çıkarmak için ileri düzeyde generatif yapay zeka ve pazarlama analitiği kullanan sosyal medya için bir ChatGPT alternatifidir.

Munch özellikleri

  • Tümü bir arada bir video içerik platformudur. Düzenleme, otomatik alt yazı ekleme, yayınlama ve paylaşmada yardımcı olur.
  • Video düzenleme yapay zeka ile yapılır, uzun saatler boyunca tüm videoyu izlemenize gerek yoktur.
  • Uzun videolardan etkileyici ve ilgi çekici video içerik örnekleri seçer ve onları sosyal medya platformlarında yeniden kullanım için hazırlar. Video AI, her sosyal medya platformuna göre içeriğin kırpılmasını ve çerçevelerinin ayarlanmasını sağlar.
  • Uzun biçimli videoları yayınlayabilir ve kısa videoları doğrudan Munch'tan yeniden kullanım için hazırlayabilirsiniz.

Munch fiyatlandırması

Sınırlı özelliklerle Munch'u ücretsiz deneyebilirsiniz. Tüm özelliklere erişmek için Pro planı aylık $49 fiyatla sunulmaktadır. Kurumsal müşteriler için özel fiyatlandırma daha uygun olacaktır.

ChatSonic Munch'a göre ChatGPT alternatifi olarak daha mı iyidir? Munch, ChatGPT'ye benzer harika bir yeniden amaçlama AI aracıdır. Ancak, ChatSonic onu geçebilir. Munch sadece yeniden amaçlamaya odaklanırken, ChatSonic içerik oluşturma, düzenleme, anahtar kelime optimizasyonu, AI görüntü oluşturma ve daha fazlasına odaklanır.

Otomat

Munch sadece videoları yeniden kullanmakla sınırlandırılırken, sosyal medya için başka bir ChatGPT alternatifi olan Automata, tam yeniden kullanım sürecini hem metin hem de video için optimize eder.

resim14.png

Blog yazılarını ve e-kitapları LinkedIn gönderileri, Twitter dizileri ve bültenler olarak yeniden kullanabilirsiniz. Benzer şekilde, video içeriklerini de yeniden kullanabilirsiniz.

Otomatik özellikler

  • Automata, uzun blog yazılarını birkaç saniyede sosyal medya gönderilerine dönüştürmek için kullanılabilecek içerik yeniden amaçlama şablonlarıyla birlikte gelir.
  • Automata ile metin veya YouTube linki olan her şey yeniden amaçlanabilir.

Otomatik fiyatlandırma

Automata'yı kredi kartı olmadan ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz. Pro sürümü bireyler için aylık $39'a, işletmeler için aylık $499'a başlar. Ayrıca, hazır yeniden kullanma hizmetleri istiyorsanız özel bir planı tercih edebilirsiniz.

ChatSonic, Automata’dan daha iyi bir ChatGPT alternatifi mi? Automata, içeriği yeniden amaçlama konusunda Chat GPT'ye benzer mükemmel bir AI olsa da, içerik oluşturma, düzenleme, anahtar kelime optimizasyonu ve AI görüntü oluşturma konusunda, ChatSonic daha üstün performans gösteriyor. Automata yalnızca yeniden amaçlama üzerinde odaklanırken, ChatSonic daha geniş bir yetenek yelpazesi sunar.

Postly

Postly, büyük ölçekte kampanyaları planlayabileceğiniz, tasarlayabileceğiniz ve yürütebileceğiniz hepsi bir arada bir sosyal medya pazarlama platformudur.

Siz bloglar, reklamlar ve e-postalar için kolayca kopya yazabilir ve resim ve videoları düzenleyebilirsiniz. Sadece içerik oluşturma değil, aynı zamanda içerik onay süreçlerini ve yayınlama işlemlerini de optimize edebilirsiniz.

resim3.png

Eğer bir sosyal medya ajansıysanız ve birden fazla müşteri ile çalışıyorsanız, o zaman toplu yükleme özelliği hayat kurtarıcıdır. Sosyal medya için ChatGPT alternatifi olan Postly sayesinde, etkileşimi artırabilir, dönüşümleri sağlayabilir ve pazarlama kampanyalarının etkililiğini artırabilirsiniz.

Postly Özellikleri

  • Postly neredeyse tüm sosyal medya platformlarıyla entegre edilmiştir, örneğin Twitter, LinkedIn, Pinterest ve daha fazlası, her biri için ayrı ayrı yapmak yerine tek tıklamayla çeşitli sosyal medya platformlarında içerik yayınlayabilirsiniz.
  • Bireysel sosyal medya platformları veya hepsini kapsayan sosyal medya içerik takvimleri oluşturabilirsiniz.
  • Takımınızla işbirliği yapın ve içerik oluşturma sürecini hızlandırın.
  • Ayrıca, Postly görüntüler ve videolar için kullanımı kolay düzenleme araçları, kolay paylaşım için bir bağlantı kısaltıcı ve performansı analiz etmek için sosyal medya analitiği sunar.

Postly fiyatlandırma

Postly ücretsiz bir plan sunmamaktadır. Ücretli planlar bireysel kullanıcılar için aylık $9'dan başlayarak ajanslar için aylık $299'a kadar çıkmaktadır.

ChatSonic, Postly'dan daha iyi bir ChatGPT alternatifi midir? Postly sosyal medya içerik oluşturma sürecinin her adımını desteklemesine rağmen, ölçekli içerik oluşturmak isterseniz oldukça pahalı olabilir. Ancak ChatSonic, oluşturulan kelime sayısına göre sadece ücretlendirme yaptığından tüm özelliklerine erişim sağlar ve daha iyi bir ChatGPT alternatifidir.

Sosyal medya için doğru ChatGPT alternatifini seçin

Şu günlerde ChatGPT gibi birçok yapay zeka aracı ortaya çıkıyor ve hangisini kullanacağınızı bulmak oldukça karışık olabilir. Sosyal medya için size uygun ChatGPT alternatifini bulmanın en iyi yolu, ihtiyacınızı anlamak ve ardından hangi seçeneklerin eşleştiğini görmektir. Ayrıca, bir şeye bağlanmadan önce fiyatı kontrol edin ve özelliklerinin buna değip değmediğinden emin olun.

ChatSonic, en iyi özelliklerin ve uygun fiyatın bir bileşimi olarak, sosyal medya için en iyi ChatGPT alternatifidir.