Generative AI'yi, örneğin Chatsonic'i SEO'nuzu artırmak için nasıl kullanabilirsiniz?

Üretken Yapay Zeka, yaratıcı işçiliğe ve bilgi çalışmasına yaklaşımımızı dönüştürüyor.

Sequoia Capital'a göre, teknolojinin çalışanları en az%10 daha verimli ve/veya yaratıcı yapma potansiyeli var. PwC, yapay zeka nedeniyle 2030 yılında küresel GSYİH'nin%14 daha yüksek olabileceğini öngörüyor, bu da $15,7 trilyon eklemenin temsilidir.

ChatGPT, Chatsonic, Bing AI ve Google Bard AI gibi öncü üreten yapay zekâ araçları, pratikte her sektörde konuşma başlatmak için kullanılıyor - satış, pazarlama, sosyal medya, reklamcılık, kodlama, oyun, mimarlık, ürün tasarımı, grafik tasarımı ve hatta hukuk.

ChatGPT ve Chatsonic gibi alternatifler tarafından yaratılan kesintilerin ortasında, hızlı bir şekilde uygulanan özel bir pazarlama kullanım durumu, SEO çabalarını artırmak için AI sohbet botlarının kullanımıdır.

AI chatbotların SEO ve içerik pazarlama için uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, uluslararası SEO danışmanı Aleyda Solis ile bir web semineri düzenledik. Web seminerinde, AI chatbotları nasıl kullanacağınızı ve daha iyi bir SEO ve içerik stratejisi oluşturmanın yolunu öğrenebilirsiniz.

SEO çabalarınızı artırmak için ChatGPT ve Chatsonic gibi generatif YZ sohbet botlarını nasıl kullanacağınızı gösteren bir kılavuz hazırladık. Şöyle bir göz atın...

Öncelikle önde gelen yapay zeka sohbet botları arasındaki farkı anlamakla başlayalım.

ChatGPT vs Bing AI vs Google Bard vs ChatSonic

ChatGPT, Bing AI, Google Bard ve Chatsonic kullanıcılarla etkileşimde bulunmak için doğal dil işleme (NLP) ve makine öğrenimi (ML) teknikleri kullanır.

Bu generatif yapay zeka araçları arasındaki en dikkate değer farklılıklar şunlardır:

 

ChatGPT

Chatsonic

Bing AI

Google Bard

Dil Modelleri

GPT-3.5 dil modeli kullanır.

Son GPT-4 modeline dayalıdır ve Doğal Dil İşleme (NLP) ve Makine Öğrenimi (ML) teknolojisini kullanmaktadır.

BingAI, son nesil Open AI büyük dil modeli ve arama için özel özelleştirmelerle desteklenen ChatGPT'ye kıyasla çok daha güçlü olduğunu iddia ediyor.

Google tarafından geliştirilen LaMDA (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli) teknolojisi kullanılarak oluşturulmuştur.

Eğitim verisi

ChatGPT, farklı kaynaklardan (mevcut web sayfaları, kitaplar, edebiyat vb.) türetilen toplamda yaklaşık 570 GB metin bilgisine sahiptir.

ChatSonic gelişmiş yapay zeka teknolojilerini kullanmaktadır. Ayrıca, Google aramasıyla entegre edilerek 2023'e kadar olan en yeni bilgileri sağlar.

Bing'in yapay zekası, en son kullanılabilir GPT-4 modelinde eğitilmiştir ve en son ve güncel bilgileri bulma kabiliyetine sahiptir.

Bard, Common Crawl, Wikipedia, The World Factbook ve web'deki diyaloglar ve konuşmalar gibi kaynaklar dahil olmak üzere devasa bir veri kümesinde eğitilmiştir.

Kullanım Örnekleri

  • İçerik oluşturma
  • Çeviri
  • Sohbetbaz Yapay Zekası
  • Kod oluşturma, tamamlama, iyileştirme ve belgeleme
  • Araştırma yardımı
  • Ürün açıklamaları
  • Email şablonları,SSS ve meta açıklamaları yazma
  • Müşteri desteği için sohbet robotu
  • Özgeçmişinizin profesyonel özeti
  • Ton modifikatörü kullanarak metni yeniden yazın
  • Blog taslakları, reklam metni, giriş, sonuç ve meta açıklamaları oluşturma
  • En ilgili istatistikleri arayın.
  • İçerik özetleri oluşturma
  • Düzeltme yardımı sunar
  • Anahtar kelimeleri bulun ve arama niyetini anlayın
  • Email şablonları yazma
  • Sosyal medya gönderileri oluşturma
  • Müşteri sorularını cevaplamak için kullanın
  • Herhangi bir konuda metin oluşturun
  • Chart formatında ürün bilgileri
  • Kodlarda yardımcı olur
  • Hikayeler ve şiirler yazar
  • Çeşitli konularla ilgili soruların yanıtlarını alın
  • Bir konu hakkında bilgi bulun (Google'ın arama motoruna benzer şekilde çalışır)
  • Google AI tarafından desteklenen görev otomasyonu
  • Kişisel yapay zeka asistanı

Geliştirici

OpenAI tarafından geliştirilmiştir

WriteSonic tarafından geliştirilmiştir

Microsoft tarafından geliştirilmiştir

Google tarafından geliştirilmiştir

Fiyatlandırma

GPT-4 ayda 20 dolardan satılmaktadır.

ChatSonic ücretsizdir ve 10.000 kelimeden fazla olmadığı sürece ücretsizdir.

Bing AI ücretsizdir

Google Bard ücretsizdir

Aleyda, Bing Chat ve Google Bard ile yapılan konuşmaların sonuçlarını karşılaştıran bir ekran görüntüsü sağladı.

Farklı konuşma chatbot'larının mevcut işlevlerine baktığımızda, ChatGPT ve Chatsonic konuşmalarının kalitesi açısından açık bir şekilde kazananlar olarak ortaya çıkıyor.

Solis diyor ki, "Tüm bu botlar bazen gerçekle ilgili hatalar yapabilirler, ancak Bard üçlü arasında en az güvenilir olanıydı. Bing daha tutarlı ve nokta atışıdır."

👉Hala Bing AI'ın ihtiyacınız olan şey olup olmadığından emin değil misiniz? Kesinlikle AI chat deneyiminizi dönüştürecek bu Bing AI alternatiflerine göz atın!

Özetle, yapay zeka sohbet robotları içerik üretimi sırasında insan müdahalesine gerek kalmadan markaların az çaba ile büyük ölçekte yüksek kaliteli içerik üretmelerini sağlar.

Şimdi bu bizi kritik bir soruya getiriyor: Google'ın AI tarafından üretilen içerik konusundaki durumu nedir? AI içeriği SEO stratejinizi beslemek için kullanılabilir mi?

Google’un yapay zeka ile oluşturulan içerikler hakkındaki politikası

Google, yapay zeka üretimi içerikler konusundaki duruşunu açıklayan bir bildiri yayınladı. Arama devi, tüm yapay zeka içeriğinin spam olmadığını kabul ediyor. Örneğin, yapay zeka, hava tahminleri, webinar transkriptleri ve spor skorları oluşturmak için kullanılıyor.

“Orijinal, yüksek kaliteli, insan odaklı” içerik Google Arama'da başarı bulacaktır-- yapay zeka tarafından üretilmiş olsa bile.

Google'un arama kalitesi değerlendirici kılavuzları E-A-T'den bahsederken, şimdi "deneyim" için bir E kazandı. Şöyle diyor: "İçerik oluşturucunun konuda gerekli birinci el veya yaşam deneyimine sahip olup olmadığını düşünün. Birçok sayfa, kişisel deneyim yelpazesi geniş insanlar tarafından oluşturulduğunda güvenilirdir ve amacına başarıyla ulaşır."

Mesela, hangisine güvenirdiniz: bir ürünü kişisel olarak kullanan birinin ürün yorumuna mı yoksa kullanmayan birinin "yorum"una mı?

Bu nedenle, içerik konunun birinci elden deneyimini göstermelidir.

Elbette, duygusallıktan ve kişiselleştirmeden yoksun kalan yapay zeka içeriğinin kullanımıyla kendi sesimizi geliştirmek arasında bir denge bulmalıyız. Markamızı diğerlerinden ayıracak benzersiz görüşler sağlamak için deneyimlerimizi kullanmalıyız.

Webinar'ın bir sonraki bölümüne geçerken, Solis AI sohbet robotlarından doğru çıktı elde etmenin nasıl yapılacağı hakkında konuşuyor.

AI sohbet botlarından yüksek kaliteli çıktı nasıl elde edilir?

Otomasyon ve doğal dil işleme teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, yapay zeka sohbet botları kullanıcı beklentilerini ve çıktı kalitesi açısından çok daha yetenekli hale geldi.

Bu birkaç şekilde yapılabilir; Solis, generatif yapay zeka araçlarından yüksek kaliteli çıktılar elde etmek için aşağıdaki bölümde adımları açıklar:

Girişlerde net ve öz sorular - Kim, Ne, Nerede, Ne zaman, Neden ve Nasıl

“5N1K” çerçevesi kullanılarak, çeşitli iterasyonlara ihtiyaç duyulmayacak sonuçlar oluşturan yapay zeka teşvikleri oluşturabiliriz.

  • Ne beklenen görev? Görevin ana eylemini tanımlayın.
  • Nerede kullanılacak? Görevin hangi (dijital) konumda kullanılacağını tanımlayın.
  • Nasıl özellikleri nelerdir? Görevin yapısını, uzunluğunu, dili, tonu, biçimi, kısıtlamaları vb. tanımlayın.
  • Kim hedef kitle?
  • Ne zaman kullanılacak? Görevin zamanlamasını tanımlayın.
  • Neden kullanmak istiyorsunuz? Görevin amaçlı hedefini tanımlayın.

Örneğin, Solis bu komutu Chatsonic'e verdi:

"Beyaz Kot Kategorisi Sayfasında Yer Alacak 5 Başlık Etiketi Oluşturun."

  • Aşağıdaki özellikleri dikkate almak gereklidir: açıklayıcı, İngilizce, ilgili, ilgi çekici ve SEO en iyi uygulamalarına uygun, her biri en fazla 50 karakter.
  • Hedef kitle potansiyel jean alıcılarıdır.
  • Hedef kitleyi ilgilendirmek ve arama sonuçlarında daha iyi sıralamak amacıyla sürekli olarak kullanılacaktır.

Sonuçlar şunlardı...

Uzman çıktısı doğrulama ve düzenleme

SEO için ChatGPT'nin kullanımı kabul ediliyor olsa da, insan denetimi olmadan yayınlanmamalıdır.

Genelde, bu tür içeriklerin en yaygın düşme hataları gerçek dışılık, yardımcı olmama ya da orijinallikten yoksunluk gibi faktörlerdir. Bu durum güveni sarsar, müşteri deneyimini olumsuz etkiler ve etkileşimi azaltır.

AI sohbet botlarının çıktısını doğrulayarak ve doğruluğu sağlamak için bir konu uzmanının yardımını alarak, kalitesini ve etkinliğini artırabiliriz.

Solis ayrıca, yapay zeka tarafından üretilen içeriği yayınlamadan önce Aleksandr Tiulkanov'un ChatGPT akış şemasını takip etmemizi öneriyor.

Bununla birlikte, AI sohbet robotlarının ne yapabildiğini anlayın. Veri bilimi, Makine Öğrenimi ve SEO uzmanı Britney Muller bunu tweet'inde mükemmel bir şekilde özetliyor.

Doğru ipuçlarıyla, diyalog tabanlı yapay zeka chatbotları hızlı bir şekilde gerçekçi ve popüler içerikler yazmak için eğitilebilir. ChatGOT alternatifi olan ChatSonic'i kullanarak nasıl yapacağınızı görelim.

Chatsonic SEO İçin

Chatsonic, Google Araması ile bütünleşmiş, GPT-4 ile güçlendirilmiş etkili bir sohbet yapay zekası chatbotudur, bu özelliği sayesinde OpenAI'in ChatGPT'sinin Eylül 2021'deki eğitim verisi kesimi gibi büyük bir sınırlamasını aşar.

ChatSonic, AI sohbetbot ekosisteminin özeti. Hızlı bir şekilde fikirlerinizi ifade edebileceğiniz kelimeleri verir, Facebook reklam kopyaları veya dijital pazarlama stratejileri üretir, gerçekçi AI grafikleri oluşturur ve hatta müşteri desteği operasyonları için insan konuşmaları üretir.

ChatSonic'nin temel özellikleri şunlardır:

  • Zaman ve çaba tasarruflu özgün, telifsiz içerik oluşturma.
  • Güncel, doğru içerik oluşturma, gerçek zamanlı bilgiyi içerir.
  • İki AI görüntü oluşturucu - Stable Diffusion ve DALL-E ile entegrasyon - içeriğinizle ilgili gerçekçi, çarpıcı ve benzersiz görüntüler oluşturulmasını sağlar.
  • Seyahat danışmanlarından stand-up komedyenlere, şairlerden astrologlara kadar 15'ten fazla avatar kullanarak en uygun kişiselleştirilmiş içerik deneyimini oluşturma.
  • NLP yardımıyla ses tanıma, böylece büyük promptları yazma zahmetinden kurtulur. ChatSonic ayrıca Siri veya Google Assistant gibi yanıt verir.
  • Twitter sorularınıza hızlı ve güncel yanıtlar veren bir bot. Sorunuzu yazın, @ChatSonicAI etiketleyin ve bot sihrini yapar!
  • ChatSonic Chrome uzantısı aracılığıyla internetin herhangi bir yerinden içerik oluşturma. ChatSonic Chrome uzantısını CMD (ikon) + M tuşuna basarak açın.
  • ChatSonic API'sini web siteniz ya da mobil uygulamanızda entegre edin ve generatif AI'nın faydalarından yararlanın.

SEO için Chatsonics kullanım durumları

Chatsonic'nin yapay zeka sohbet botu ile etkili bir SEO stratejisi oluşturmanıza yardımcı olacak heyecan verici yöntemlerden bazıları şunlardır:

1. Hedeflenen anahtar kelime için ilgili konular üretin

ChatSonic İsteği: Anahtar kelime üzerine en iyi 10 sıralama blogunu listeleyin. URL'yi belirtin.

2. Blog yazısı için fikirler oluşturun

ChatSonic Uyarısı: Google'da sıralama yapacak "İçerik Pazarlama Anketleri Oluşturma" konulu blog yazısı fikirleri önerin.

3. Blog yazıları için detaylı ana hatlar oluşturun

ChatSonic İşareti: "Neden ve Nasıl İçerik Pazarlama Anketleri Oluşturulur" konusunda detaylı bir blog taslağı yazın, H2, H3, alt başlıklar ve madde işaretleri kullanın.

Neden İçerik Pazarlama Anketleri Oluşturulur?

  • Anketler, hedef kitlenizi daha iyi anlamak için paha biçilmez bir araçtır
  • Anketler, hangi konuların okuyucularınız için daha ilginç olduğunu belirlemenize yardımcı olur
  • Anketler, sadık takipçilerle iletişiminizi güçlendirir
  • Anketler, pazarlama stratejinizi daha etkili hale getirebilir
  • Anketler, mevcut içeriğinizin kalitesini artırmanıza yardımcı olur

Nasıl İçerik Pazarlama Anketleri Oluşturulur?

Adım 1: Hedef Kitlenizi Tanıyın

  • Hedef kitleniz kimdir?
  • Hangi konular ilgi çeker?
  • Hangi sorulara cevap ararlar?
  • Anketi birincil hedef kitleniz tarafından tamamlanmasını sağlamak için yapılandırın

Adım 2: Anket Oluşturun

  • Net ve açık sorular kullanın
  • Soru sayısını sınırlayın
  • Farklı anket türlerini deneyin (çoğunlukla çoktan seçmeli)
  • Uygun dil kullanın, hedef kitlenizi dikkate alın

Adım 3: Anketi Pazarlayın

  • Sosyal medya ve e-posta listenizde paylaşın
  • Web sitenizde duyurun
  • Katılımcılara ödüller sunun
  • Anketin tamamlanması için bir son tarih belirleyin

Adım 4: Sonuçları Analiz Edin

  • Verileri sistematik bir şekilde analiz edin
  • Anket sonuçlarını, içerik pazarlama stratejinizi geliştirmek için kullanın
  • Farklı demografik segmentler arasındaki farkları analiz edin
  • Sonuçları, gelecekteki içerik pazarlama kampanyalarını planlamak için kullanın

4. Güncel ve doğru bilgilerle bir blog yazısı için bir giriş oluşturun

ChatSonic İkazı: 'Üretken Yapay Zeka' konusunda istatistikler, gerçekler, eğilimler ve veriler içeren bir blog için bir giriş yazın.

5. Anahtar kelimeye optimize edilmiş meta açıklamaları oluşturun

ChatSonic İpucu: "Konu" hakkında bir meta açıklaması yazın.

6. Kullanıcı dostu URL'ler oluşturun

ChatSonic İsteği: Aşağıdaki anahtar kelimeler için domaine kullanıcı dostu URL'ler yazın -

7. Video oluşturmak için konular üretin

ChatSonic İstemi: 'ChatGPT'yi E-posta için Nasıl Kullanırız' başlıklı bu sorgu için beş video konusu oluşturun ve her bir video için hangi konuların ele alınacağını belirtin.

  1. 1. ChatGPT Hakkında Genel Bakış: Bu video, ChatGPT'nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve E-posta için nasıl kullanılabileceğini kısaca açıklar.
  2. 2. ChatGPT'yi E-posta Mektupları Oluşturmak İçin Kullanma: ChatGPT'nin E-posta mektupları yazmakta nasıl kullanılabileceği hakkında ayrıntılı bir kılavuz.
  3. 3. ChatGPT'yi Yanıt Olarak Nasıl Kullanabileceğiniz: Bu video, ChatGPT'nin yanıt olarak nasıl kullanılabileceğini, önemli hususların neler olduğunu anlatıyor.
  4. 4. ChatGPT ile Kişiselleştirilmiş E-posta Mektupları Oluşturmak İçin İpuçları: ChatGPT'nin özellikleri hakkında ayrıntılı bir rehber, kişiselleştirilmiş E-posta mektupları nasıl oluşturulur konusunda.
  5. 5. ChatGPT'yi E-posta Pazarlaması İçin Nasıl Kullanabilirsiniz: Bu video, ChatGPT'nin e-posta pazarlaması için nasıl kullanılabileceği hakkında öneriler; ChatGPT'nin sağladığı avantajları ve etkili bir e-posta pazarlama kampanyası oluşturmanın ipuçlarını içerir.

8. YouTube videolarını optimize etmek için hashtag'ler oluşturun

ChatSonic İsteği: YouTube'da bu 5 video konusunu optimize etmek için hashtag'ler oluşturun.

9. Yazarlarla paylaşmak için bir içerik özeti oluşturma

ChatSonic Uyarısı: Bir blog için uzun formda (3 bin kelime) 'ChatGPT4 nedir?' konulu bir içerik özeti oluşturun ve organik aramalar için optimize edin. Bu rehber, yalnızca uzman tavsiyeleri ve ürün hakkındaki incelemelerle semantik olarak ilgili anahtar kelimeler içeren özgün içerikler içermelidir.

10. Başlık etiketleri üretme

ChatSonic İpucu: "GPT-4 vs. GPT-3" konulu rehber için diğer en iyi sıralama sayfalarından etiketleri kopyalamadan önerilebilecek 5 başlık etiketi önerin.

Önerilen Başlık Etiketleri:

  • GPT-4 ve GPT-3 arasındaki farklar
  • Yeni Nesil Dil Modelleme: GPT-4 ve GPT-3 karşılaştırması
  • GPT-3'ün ardından GPT-4: Yenilikler ve Özellikler
  • GPT-4 vs. GPT-3: Hangisi Daha İyi?
  • GPT-4 ne kadar daha iyi? GPT-3 ile karşılaştırıldığında farklar

Bu başlık etiketleri, "GPT-4 vs. GPT-3" konusuna yönelik arama yaparken ziyaret edilen en iyi sıralama sayfalarından etiketleri kopyalamadan düşünülebilir.

11. Ürün açıklamaları oluşturma

İste : “Sony WH1000-XM5” üzerine en üst sıralarda yer alan sayfalara dayalı 500 kelime ürün açıklaması sağlayın.

12. Web sayfaları için SSS listesi oluşturma

Soru: "İçerik Pazarlaması için ChatGPT" ile ilgili bir açılış sayfası için SSS'ler oluşturma.

Sona erme

Eğer bir içerik pazarlamacısı, yazar, SEO uzmanı veya dijital pazarlama danışmanıysanız, ChatSonic’in GPT-4 destekli yapay zekalı sohbet botunun SEO stratejinizi desteklemek için çoklu içerik formatları oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini hayal edin.

GPT API aracı, sanal kişisel asistanınız, editörünüz, içerik pazarlamacınız, sosyal medya yöneticiniz veya müşteri destek sağlayıcınız olarak hizmet verir.

İşte sizin için Chatsonic - ChatGPT'nin sınırlarını aşmak için oluşturulmuş bir üreten yapay zeka sohbet botu. Sesli komutları da anlar ve Siri'nin yaptığı gibi aynı şekilde yanıt verir. Artık sıkıcı yazı yazma yok. Konuşun ve istediğiniz (yüksek kaliteli, doğru) yanıtları bulun.

Webinar'dan küçük bir şeylerle sonlandıralım ve Aleyda'nın izleyicilerden gelen sorulara cevap verdiği kısa bir klip ile devam edelim...

Eğer Aleyda Solis'le yaptığımız web seminerinden etkilendiyseniz, SEO ve içerik stratejinizi artırmak için Chatsonic'te bu ipuçlarını denemenizi öneririz.

👉Daha fazla benzer teşvikler için, şimdi bu SEO için 37 ChatGPT teşviği'ni kontrol edin!

Chatsonic'in gerçekçi, orijinal içerik üretimi, rekabetten sıyrılmanıza yardımcı olacaktır. ChatGPT'nin sınırlarını aşmak için tasarlanan AI sohbet robotlarının geleceğine merhaba deyin.

SEO stratejinizi güçlendirin ve içerik performansınızı yükseltin!