2023 yılında aklınızı başınızdan alacak (Ücretsiz ve Ücretli) en iyi 30 ChatGPT alternatifi

AI-Wars-ChatGPT-Alternatives (1).png

ChatGPT etkileyici bir performans sunar. Kodlama, hikaye oluşturma, etkileyici şiirler, şarkılar, makaleler vb. Alanlarda göz alıcı sonuçlar elde etmek için idealdir. ChatGPT alternatifleri arıyor ve ek özellikler istiyorsanız şanslısınız!

Eski moda ChatGPT yanıtlarından veya daha fazla özellik isteğinden sıkıldın mı? Hadi sohbet etme yapay zeka deneyimini yükseltelim.

Teknoloji ilerledikçe, ChatGPT gibi pek çok araç ortaya çıkmış ve seçim yapmak zorlaşmıştır. Ancak endişelenmeyin; metin oluşturma, arama, kodlama ve görseller gibi çeşitli amaçlar için en iyi alternatifleri araştırdık. Değerlendirmelerimiz faydaları, özellikleri, sınırlamaları ve karşılaştırmaları kapsar.

2023'te aklınızı başınızdan alacak kategorilere göre keşfedilecek ChatGPT alternatifleri ile ilgili hazırlanın ve hazırlıklı olun!

ChatGPT alternatifini neden tercih etmelisiniz?

Konuşulanlar konusunda popüler bir araç olan ChatGPT, kendi sınırlamalarına sahiptir:

  1. ChatGPT, 2021 yılından önce ve o tarihte alınan verilerle eğitildiği için gerçek zamanlı veri üretemez.
  2. Görseller veya Yapay Zeka sanatı üretemez.
  3. Ayrıca, ses komutlarını alamaz veya sesli yanıt üretemez.
  4. Yoğun trafik nedeniyle, ChatGPT'ye erişmeye çalıştığınızda çoğu zaman ChatGPT'nin kapasitesine ulaştığını veya kapandığını söyleyen bir hata mesajı gösterilir.
  5. ChatGPT kullanırken Gmail, Twitter, Instagram vb. gibi birçok eklenti mevcut değildir.
  6. ChatGPT Plus, herkesin abone olamayacağı 20$/ay'a mal olur. ChatGPT Plus ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bu yüzden, ChatGPT alternatifleri resme giriyor.

Hazır mısın derinlere dalmaya?

Veya şimdi en iyi ChatGPT alternatifini kullanmaya geçin!

Zihinlerinizi Uçuracak 30 En İyi ChatGPT Alternatifi

Gereksinimlerinize bağlı olarak, bu blogda ChatGPT'nin şu 30 alternatifinden bahsettik:

  1. Chatsonic
  2. OpenAI oyun alanı
  3. Jasper Chat
  4. Bard AI
  5. LaMDA (Dialog Uygulamaları için Dil Modeli)
  6. Socratic
  7. Bing AI
  8. DialoGPT
  9. Megatron-Turing Doğal Dil Üretimi
  10.  Opera'da Chatsonic
  11.  NeevaAI
  12.  Tabnine
  13.  Amazon Codewhisperer
  14.  Elsa Speaks
  15.  Bloom
  16.  DeepL Write
  17.  YouChat
  18.  Perplexity
  19.  Elicit
  20.  Chinchilla
  21.  Replika
  22.  Character AI
  23.  Poe by Quora
  24.  Chatsonic Slack Bot
  25.  CoGram
  26.  Otter
  27.  Botsonic
  28.  LLaMA by Meta
  29.  DeepMind'in Elon Musk tarafından alternatif ChatGPT'si

Yukarıda listelenen ücretli ve ücretsiz ChatGPT alternatiflerinin herbirine detaylı olarak bakalım...

Yazma İçin ChatGPT Alternatifleri

ChatGPT alternatifini içerik oluşturma ihtiyaçlarınıza göre seçmek, mükemmel bir mayo seçmeye çalışmanın klasik çelişkisi gibidir: tamamen kişisel tercihe bağlıdır.

Her platform kendi güçlü ve zayıf yönleriyle eşsizdir. En iyi kararı vermenize yardımcı olmak için, düşünebileceğiniz ChatGPT alternatifleri:

Chatsonic

Chatsonic by Writesonic, tüm sohbet yapay zeka gereksinimlerinizin en üstün çözümüdür. GPT-4 tarafından desteklenen Chatsonic, ChatGPT'nin kısıtlamalarına yanıt vermek amacıyla, gerçek zamanlı veri, görüntü, ses aramaları ve çok sayıda içerik oluşturma özellikleri sağlamaktadır. Chatsonic'in piyasaya sürülmesinden bu yana, tüm dünyada Google'da "ChatGPT'ye en iyi alternatif" olarak sıralanmaktadır.

Chatsonic, bir bilge gibi bilgi birikimini, bir terapistin konuşma becerilerini, bir stant-up komedyenin zekasını, bir veri bilimcinin problem çözme yeteneklerini ve bir romancının yaratıcılığını birleştiren en üstün ChatGPT benzeri AI uygulamasıdır. Ayrıca asla yorulmaz, konuşmayı unutmaz veya utandırıcı sessizliklere sebep olmaz.

Chatsonic ile olan imkanlar sınırsızdır.

Chatsonic'in temel özelliklerine bir göz atalım

  1. Gerçek zamanlı konular dahil olmak üzere gerçekçi içerik yazın. Chatsonic, herhangi bir konuda aşırı ilgili ve trend içerik sağlamak için Google Knowledge Graph ile entegre edilmiştir.
  2. Kişilik modunu kullanarak AI sohbet deneyiminizi özelleştirin. Çevirmen, röportajcı, rehber, motivasyonel koç, stand-up komedyen gibi 13'ten fazla farklı kişilikle sohbet edebilirsiniz.
  3. Chatsonic panosu içinde Stable diffusion ve DALL-E gibi iki farklı model kullanarak metni güzel ve benzersiz AI sanatına dönüştürün.
  4. Bu ChatGPT gibi bir web sitesi - Chatsonic, Sire veya Google Assistant gibi cevapları geri okuyabilir ve sese dayalı komutları anlayabilir.
  5. Konuşmaları, ses tonunu ve dili hatırlayan ChatGPT gibi bir bellek. Tüm sohbetleriniz, herhangi bir ilave yardım için kaydedilir.
  6. ChatGPT yetenekleri ve ötesine sahip bir ChatGPT-4 destekli API. Chatsonic API erişimi, Chatsonic'i mevcut yazılımınıza hızlı ve kolay bir şekilde bağlamanıza olanak tanır, bunu yaparak pürüzsüz bir kullanıcı deneyimi sunar. (Chatsonic API'sini kullanarak kolayca para kazanmayı öğrenin)
  7. Chatsonic Chrome eklentisi, web'deki her yerde üretebilme yeteneklerini kullanmanıza olanak tanır. Gmail konularını özetlemek, LinkedIn ve Twitter gönderilerine yanıt vermek ve webdeki bir blogdan sosyal bir gönderi oluşturmak ve tam belgeleri özetlemek için ChatGPT benzeri Chrome eklentisi, her zaman yanınızdaki kişisel asistanınızdır. (Chatsonic chrome eklentisinin en iyi kullanım durumlarını kontrol edin)
  8. Chatsonic'a rahatınızda erişin veya işe gidip gelirken erişin. Chatsonic Android uygulaması ChatGPT gibi kullanımı kolaydır ve tüm Chatsonic özelliklerini destekler. Dizüstü bilgisayarınızı açmak istemediğiniz günlerde, Chatsonic uygulaması hayat kurtarıcıdır.
  9. AIPRM'nin ChatGPT istemci kütüphanesi gibi, Chatsonic'in istemci pazarı ücretsiz etkileyici ChatGPT istemcileri sunar. Bunu kullanmak için bir uzantı indirmenize veya ek ücret ödemenize gerek yoktur.
  10. Markaların ve işletmelerin müşteri deneyimlerini geliştirmek için Botsonic'i sunan Chatsonic. Botsonic, markaların ve işletmelerin kendi verilerinde ChatGPT eğitme ve bilgi tabanı sunarak #1 özelleştirilmiş müşteri deneyimi sağlamalarına yardımcı olan bir kod gerektirmeyen AI sohbet botu oluşturucudur.

Ücretsiz olarak ChatGPT alternatifini deneyin

Chatsonic'i sınırsız kullanım senaryoları için kullanabilirsiniz. ChatGPT Nasıl Kullanılır? hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ayrıca, farklı durumlara ve kullanım alanlarına yönelik 215'den fazla ChatGPT önerisini kontrol edin. Harika cevaplar oluşturmak için bunu ChatGPT veya Chatsonic'te sadece kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

Chatsonic Fiyatlandırması

Chatsonic, Writesonic'de ücretsiz deneme ve uzun biçimli ücretli planlarla mevcuttur. Test etmek için kaydolurken 10.000 ücretsiz premium kelime alabilirsiniz. Chatsonic'te daha fazla kelime oluşturmak isterseniz, mevcut kelime bakiyenizi kolayca kullanabilirsiniz.

Ayrıca, bir premium plan seçerseniz, aylık $19'dan başlar ve size ayda 100.000 premium kelime sunar.

Bu Chatsonic'i oradaki en iyi ChatGPT alternatiflerinden biri yapmaz mı?

Bununla ilgili daha fazla bilgi için Writesonic fiyatlandırma planlarını inceleyin!

Kullanıcılardan Gelen Yorumlar

Chatsonic birçok insanın kalbini zaten fethetti. Haydi bakalım, kullanıcıların ne dediğini görelim.

ChatSsonic, ayrıca Make Use Of, Analytics India Mag, India Today, Indian Express ve Exchange4media gibi popüler platformlarda da bahsedilmiştir.

ChatGPT vs Chatsonic: Chatsonic gerçekten iyi bir ChatGPT alternatifi mi?

Chatsonic ve ChatGPT, internet üzerinde patlayan yapay zeka araçlarıdır.
Fakat eğer hala Chatsonic'in ChatGPT'den nasıl farklı olduğunu merak ediyorsanız, hızlıca bazı önemli noktalara değinelim:

1. Google'un Bilgi Grafikleri - Chatsonic, Google desteği ile güncel ve uygun bilgiler üretebilir. Ancak, ChatGPT bunu yapamaz.

2. Stabil yayılımı ve DALL-E ile entegrasyon - ChatGPT'nin, sadece konuşmalara cevaplar üretmek dışında, AI sanatı oluşturma yeteneğine sahip değil. Ancak, Chatsonic, Stabil yayılımı ve DALL-E gibi AI sanatı oluşturma modellerini kullanarak AI resimleri doğrudan sohbetin içinde oluşturabilir.

3. Persona seçimi - ChatGPT'de belirli bir kişiliğe bürünmesi için bir ipucu sağlamanız gerekiyorsa, Chatsonic zaten şair, çevirmen, fitness koçu gibi kişiliklerin listesine sahiptir. Sadece birini seçin ve sohbete başlayın.

Chatsonic'a ücretsiz kaydolun!

OpenAI oyun alanı

Bu ChatGPT alternatifi, ChatGPT'nin bir demo sürümü gibi çok benzer. OpenAI, GPT3 ve diğer modellerini sunarak kullanıcıların farklı kullanım durumlarını kolayca denemelerine olanak sağlar.

OpenAI Oyun Alanı, hergün kullanıcılar için tasarlanmamıştır, ancak ChatGPT'ye girişi engellenenler için ileri seviye işlevlerinden tat almak için harika bir yoldur. Web üzerinde, ChatGPT gibi çalışır ve kullanıcıların çeşitli dil modelleriyle deney yapmalarına olanak tanır.

Oyun alanı, sıcaklık, frekans cezası, jeton sayısı, durma dizileri vb. gibi işlevlere sahip olduğu için teknik kullanım gerektirir.

open-ai-playg (2).png

Open AI Playground'in temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. Büyük doğruluk ve hız.
  2. Seçebileceğiniz farklı dil modelleri.
  3. Kolayca deneme yapabileceğiniz esneklik.
Ekran görüntüsü (1).png

OpenAI Playground'un fiyatlandırması

OpenAI, başlangıçta (bir hesap oluşturduktan sonra) ücretsiz kullanılabilir, ancak kullanımınız yüksekse, premium bir abonelik seçmeniz gerekebilir.

OpenAI milyonlarca veri ile eğitilir ve son derece iyidir. Elbette, deneyebilir ve nasıl çalıştığını görebilirsiniz, ancak sonuçta, dolambaçlı yollardan kaçınarak ya da ne sormalı ne verilmeli gibi konuları çözerek size tam cevaplar verebilecek bir çözüme ihtiyacınız var. İşte burada Chatsonic ve Writesonic size yardımcı olabilir!

Jasper Sohbeti

Jasper, ChatGPT ile (tam anlamıyla) benzer bir makine öğrenmesi yazılım aracıdır. Önceden Jarvis olarak bilinen, Writesonic'in yanı sıra piyasada mevcut olan en yaygın AI yazılım araçlarından biridir ve kısa sürede yüksek kaliteli içerik üretmek isteyen şirketler için idealdir.

Jasper tarafından başlatılan Jasper Chat, içerik oluşturmaya yardımcı olan yeni bir sohbet arayüzüdür. Son teknolojilerin yardımıyla, ortalamadaki verimliliği artırmaya yardımcı olur.

screenshot4.png

Jasper Chat'in ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Yaz 2021'e kadar sorguları cevaplama kabiliyeti. Jasper 2021 ve öncesi büyük miktarda içerikle eğitildi. Bu nedenle, o zamandan önceki konularda bilgi sağlama yeteneğine sahiptir.
  2. ChatGPT benzeri arayüz. Basit bir kullanıcı arayüzü, kullanıcıların yapay zekayla kolayca sohbet etmelerine olanak tanır.
  3. Sürekli sohbetleri mümkün kılar. Jasper Chat, konuşmalarınızı hatırlayabilir ve sohbetlerinize daha iyi bağlam sağlayabilir.
Jasper-Sohbet (1).png

Jasper Sohbet Fiyatlandırması

Ancak Chatsonic'in aksine, Jasper Chat size gerçekçi ve güncel içerik, kişilik seçimi, sesli komutlar, dijital sanat üretimi veya API erişimi sağlayamaz. İhtiyaçlarınıza göre kimin daha iyi olduğuna dair bir fikir edinmek için Writesonic ile Jarvis arasındaki detaylı karşılaştırmayı görüntüleyin.

Google'dan ChatGPT'nin Alternatifleri

Son birkaç yılda, Google çeşitli konuşma AI projeleri başlattı, bunların çoğu test veya araştırma aşamasında oldu. Google'ın son AI'sı, ChatGPT'ye benzer şekilde, son geliştirilmesidir.

İşte en önemlilerin listesi:

Bard AI

Google'nın en yeni, devrim niteliğindeki yapay zeka destekli sohbet botu, ChatGPT gibi Bard AI, mevcut LaMDA AI platformu ile geliştirildi; bu, yapay zeka dünyasında büyük bir etkisi olacağına dair vaatler sunan deneysel bir konuşma yapay zeka hizmetidir.

LaMDA, Bard'ın doğal dil işleme yeteneklerini devrim yaratarak artırır ve kullanıcı girdilerini daha doğru bir şekilde anlaması ve cevap vermesi için imkan sağlar. Bu, verinin belirli bir yıla sınırlı olmasının kısıtlamasını ortadan kaldırır.

Bard AI'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Google, Bard'ın metinler ve sorulara cevap verebileceğini iddia ediyor.
  2. Herhangi bir belirli yıla kadar bilgi anlamında sınırlı değildir.
  3. Google'ın bu yeni sohbet botu projesi ayrıca metinleri özetlemesi ile tanınır.

Bard AI Fiyatları

Bu deneysel bir proje olduğu için, Google henüz fiyatlandırmayı açıklamadı. 6 Şubat 2023 itibariyle, sınırlı test için mevcut ve daha geniş çapta kullanımı bu yılın ilerleyen zamanlarında planlanıyor.

resim-108 (1).png

ChatGPT vs Google Bard

AI destekli sohbet botundan yararlanmak isteyenler hem ChatGPT'ye hem de Bardo'ya yakından bakmalı. Benzer özellikler sunabilse de, Bard, teknoloji devi Google ile olan bağlantısı nedeniyle öne çıkıyor.

Google'nin geniş kaynakları ve derin cepleri sayesinde Bard, keskin dil modelleri ve teknolojilere erişim sağlar ve son derece hassas cevaplar ve veriler sunar. Güvenilir müşteri hizmetleri ya da güçlü analitikler arıyorsanız, Bard kesinlikle düşünülmeye değer.

Ancak, Bard hala geliştirilmekte ve kullanım durumları veya gelecekteki gelişmeler konusunda daha az netlik var. Ancak, güncel bilgi açısından ChatGPT'ye benzer bir AI'ı olan ve Google'ın desteği ile piyasada şimdiden bir araç mevcut - Chatsonic!

Chatsonic gerçekten Bard AI'dan daha iyi bir ChatGPT alternatifi mi?
Chatsonic, sadece ChatGPT ve Google'ın gücünü değil, içerik oluşturma için 100'den fazla şablon kütüphanesi de sunar. Google Bard'a erişmek için aylarca beklemek istemiyorsanız ve güncel yanıtlar sağlayan Google yönlendirme grafiği ile bir ChatGPT alternatifi test etmek istiyorsanız, hemen Chatsonic'e kaydolun.

LaMDA (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli)

Başka harika bir ChatGPT alternatifi Google tarafından geliştirilen LaMDA'dır. 137 milyar parametre ile geliştirilmiş ve halka açık web belgeleri ve diyalog verilerindeki 1.56T kelime önceden eğitimlidir.

LaMDA NLP (Doğal Dil İşleme) dünyasında bir devrim olarak kabul edilir. Devrim niteliğindeki model, Kalite, Güvenilirlik ve İneklilik olmak üzere üç metrik üzerinde ayarlanmıştır.

screenshot5.png

OpenAI'nin yapay zeka destekli diyalog sistemi LaMDA. Bu araç doğal dil girdisi alabilir ve bağlamsal olarak tutarlı ve doğal bir yanıt üretebilir. LaMDA ayrıca takip sorularına cevap verebilen benzersiz bir özelliğe sahiptir, bu da onu ChatGPT alternatifi yapar.

LaMDA'nın temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. LaMDA, geniş bir konu yelpazesini kapsayan karmaşık soruşturmaları ve tartışmaları anlama yeteneğine sahiptir.
  2. Bu model, 1,56 trilyon kelime ve 137 milyar parametrenin kullanımıyla geliştirilmiştir.
  3. İnce ayarlama aşamasında, LaMDA hem üretim hem sınıflandırma görevlerini gerçekleştirmek üzere eğitilir ve en uygun, mükemmel ve en önemlisi güvenli yanıtı garanti etmeyi amaçlar.
LaMDA.png

LaMDA'nın fiyatlandırması

LaMDA, Google'ın AI Test Mutfağı'nda test edilmek üzere mevcuttur. Android veya iOS için uygulamayı indirmek için kendinizi kaydetmeniz ve bekleme listesine katılmanız gerekiyor.

LaMDA, diğer ChatGPT alternatifleri gibi Chatsonic tarafından sunulan önemli özellikleri eksiklik gösteriyor. Ayrıca erişmek de zor olabilir.

Google tarafından Socratic

Bu son derece çocuk dostu!

Socratic ile öğrenciler, sadece okul sorgularını yazarak insana benzer bir yanıt alabilirler ve şeyleri daha iyi açıklamak için eğlenceli illüstrasyonlarla tamamlanmıştır.


Uygulama, App Store ve Google App Store'da mevcut ve hatta çocukların çalışma sayfalarını tarayarak özel olarak uyarlanmış cevaplar alabilecekleri bir özellik bile sunuyor. Ancak, denemeler veya hikayeler yazmayacak.

socratic 4.png

Socratic'in temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. Soru verildiğinde yanıtlar üretir
  2. Anlaşılması için bazı grafikler içeren cevaplar verir.
  3. Hem Android hem de iOS için bir uygulama olarak mevcuttur
socratic 5.png

Socratic fiyatlandırması

Sokrates, ilk çocuk için ayda $4.99'dan başlayarak, diğer çocuklar için %50 indirimle sunulmaktadır! Okullar için ise, yıllık $99 veya tüm okul için aylık sadece $99.

Sokratik çocuklara yönelik olduğundan sadece sınırlı özellikler sunar. Oysa Chatsonic işletmeler, öğretim teknolojisi, sağlık ve daha fazlası için çok daha iyi kullanım durumları sunar.

Microsoft'un ChatGPT alternatifleri

Google'a benzer şekilde, Microsoft da konuşma arayüzlerinde yapay zeka destekli bir dizi modelleme denemiştir. ChatGPT gibi Microsoft'a aşağıdaki siteler zorlu bir rekabet sunuyor:

Microsoft Bing AI

Microsoft son zamanlarda arama motoruna yapay zeka uyguladı ve şimdi Bing AI olarak adlandırdı.

Bing AI, ChatGPT ve GPT-3.5'ten çok daha güçlü olan OpenAI'nin büyük dil modeline dayanarak, arama işlemini bir üst seviyeye çıkarmak için özellikle tasarlanmıştır ve hız, doğruluk ve verimliliği maksimize etmek için özelleştirilmiştir. Kullanıcıların en iyi sonuçları elde etmesini sağlamak için önceki versiyonlarının temel öğrenmelerini ve ilerlemelerini kullanır.

Microsoft, yapay zeka destekli 'Chat' ve 'Compose' adı verilen yeni yetenekleriyle Edge tarayıcısını tanıttı. Bu gelişme, zaten mevcut olan Bing aracına ek bir özellik katıyor. Ayrıca, son zamanlarda Microsoft Android ve iOS kullanıcıları için Bing ve Edge mobil uygulamalarını da piyasaya sürdü.

Bing (1).png

2023 yılında deneyebileceğiniz en iyi 9 Bing AI alternatifini keşfedin.

Bing AI'nın ana özelliklerine göz atalım:

  1. Bing kullanıcılara 1.000 kelimeye kadar sorgu sorma ve yapay zeka destekli cevaplar alma imkanı sağlar.
  2. Karmaşık soruları işleme kapasitesine sahiptir ve bilgiyi daha hızlı arayıp bulur.
  3. Eğer ChatGPT destekli Bing sorgunuza doğrudan bir cevap veremezse, ilgili sonuçların bir seçkisini size sunar.

Microsoft Bing AI Fiyatlandırması

Ön maliyet yok. Kullanıldıkça öde. Ayda 1000 işlem ücretsiz.

resim-109.png

ChatGPT ile Microsoft'un Bing'i Karşılaştırması

Microsoft, ChatGPT gibi bir AI ile benzer şekilde, OpenAI'nin yeteneklerini kullanmak için benzersiz bir yaklaşım geliştirdi. Bu metodolojiye Prometheus modeli denir.

Daha doğru, güncel ve özelleştirilmiş sonuçlar sağlar ve güvenliği arttırır. Burada kullanılan süreç, OpenAI'nın potansiyelini en üst düzeyde kullanır.

Bing halen bir çalışma aşamasında olsa da, uygulamaları veya yaklaşan gelişmeleri konusunda ChatGPT ve Google'ın bilgi grafiği gibi benzer bir yapay zeka sağlayan bir araç olan Chatsonic piyasada bulunmaktadır!

Chatsonic, Bing’e göre daha iyi bir ChatGPT alternatifi midir?

Eğer güncel arama sonuçlarına da erişim sağlayan hızlı bir içerik oluşturma çözümü arıyorsanız, Chatsonic en uygun seçenektir. Sadece ChatGPT ve Google'ın gücünden yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda seçim yapabileceğiniz 100'den fazla şablonlu (Writesonic'te) etkileyici bir kütüphanesi de vardır! Bing’e erişim için aylarca beklemeyin - Chatsonic’i hemen edinin ve harika içerikler oluşturmaya başlayın!

DialoGPT

Microsoft'un DialoGPT'si çoklu dönüşmeli konuşmalar için özel olarak tasarlanmış büyük ölçekli önceden eğitilmiş bir diyalog yanıtı üretim modelidir. ChatGPT'ye en iyi alternatiflerden biridir.

DialoGPT, birden fazla diyalog değişimi için kullanılabilen önemli bir önceden eğitilmiş sistemdir. 2005-2017 döneminden Reddit diyalog dizilerinden alınan 147 milyon çok dönüşlü konuşma ile eğitilmiştir.

dialogpt (3).png

DialoGPT'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. DialoGPT tarafından bir araya getirilen ifadeler dikkat çekici bir şekilde çeşitlidir ve GPT-2'nin çıktıları gibi orijinal göreve ilişkin ayrıntıları içerir.
  2. Microsoft, DialoGPT'nin daha konuşma tarzında, enerjik, genellikle neşeli ve canlı olduğunu belirtiyor - bu, düşündüğünüz amaç için uygun olabilir.
screenshot2.png

DialoGPT Fiyatlandırması

Bu yeni bir lansman ve geniş bir dil modeli olduğundan (genellikle bulunması zor), fiyatlandırma yapısı hakkında somut bir bilgi mevcut değil.

Daha fazla bilgi için orijinal DialoGPT deposuna göz atın.

Ancak DialoGPT, sesli arama, sesli yanıt veya kişilik gibi özellikleri desteklemez. Bu özellikleri kullanmak için şimdi Chatsonic'i deneyin!

Megatron-Turing Doğal Dil Üretimi

NVIDIA ve Microsoft, 530 milyar parametre ile büyük bir dil modeli olan Megatron-Turing NLG üretti.


Yüksek doğruluklu Megatron-Turing NLG, NVIDIA DGX SuperPOD tabanlı Selene süper bilgisayarında eğitilmiş olan 105 katmanlı bir LLM temelli dönüştürücüdür.

Sıfır, bir ve az çekim ayarlarında yenilmezdir ve doğruluk açısından state-of-the-art (en ileri seviye) modellerin önüne geçmiştir.

Megatron-Turing-NLG (1).png

Megatron Turing'in temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. Görevleri yapılandırılmış anlamayı, kelime anlamı belirsizliğinin giderilmesini, tamamlama tahmini, doğal dil çıkarımlarını, genel mantık çıkarımını vb. gerçekleştirebilir.
  2. Özellikle İngilizce dil modellerine odaklanmıştır.

Megatron-Turing NLG'nin fiyatlandırması

Nivida Geliştiricileri (Megatron-Turing NLG'in sahibi) çeşitli diğer B2B çözümleri sunduğundan, fiyatlandırma yapısı yalnızca iş birliği talebinizi gönderdikten sonra bulunabilir. Daha fazla bilgi için resmi sayfalarını ziyaret edin.

Şimdiye kadar, Megatron-Turing NLG'nin kolayca erişilebilir bir ChatGPT alternatifi olmadığını tahmin etmiş olabilirsiniz. Ancak, Chatsonic öyle!

Arama motorları için ChatGPT'nin alternatifi

Arama motorlarımızla konuşabilsek ne harika olurdu değil mi? Gereksinim duyduğunuz şeyleri bulmak için sonuçlar arasında eşelemeye çalışmak yerine ne kadar zaman kazandıracağını düşünün.

Microsoft Bing ve Google'ın Bard gibi sohbet yapabilen yapay zekalarının arama motorlarına entegre edilmesiyle, arkadaşınızla yaptığınız gibi arama motoruyla da sohbet etmek artık mümkün.

Conversational AI meraklıları arasında heyecan yaratan iki yeni ChatGPT alternatifi de burada.

Opera'da Chatsonic

Opera ve Chatsonic yeni anlaşmalarıyla Opera tarayıcı ve Opera GX kullanıcılarına keskin bir web tarama deneyimi sunuyor. Bu ortaklık, istediğiniz sonuçları web'de saatlerce aramak zorunda olmadığınız anlamına geliyor - şimdi tarayıcınızla sohbet ederek bu cevapları hızlı bir şekilde alabilirsiniz!

Artık Chatsonic ile Opera'da, Opera tarayıcınıza içerik yazma, metin özetleme, bilgi bulma ve hatta yapay zeka sanatı oluşturma gibi birçok harika şey yapmasını isteyebilirsiniz. Bu ne kadar harika!

resim-25 (1).png

Opera Tarayıcısı'nda Chatsonic'in ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Yapay ZEMLER seçeneği aracılığıyla ilgili bilgilere hızlı erişim.
  2. Opera tarayıcınızın herhangi bir yerinden AI görüntüleri oluşturun.
  3. Sidebar'dan Opera'da her türlü içeriği oluşturun.
  4. Web sayfalarını ve uzun metinleri özetleyin.
  5. Bir tıklamayla paragrafları ve cümleleri yeniden ifade edin, kısaltın veya genişletin.
resim-26.png

Opera Fiyatlandırmasında Chatsonic

Chatsonic, Writesonic ürünlerinden biridir ve ayda sadece 19 $ (aylık 100.000 kelime) mevcuttur. Bu nedenle, Opera'da Chatsonic'i kullanmak istiyorsanız, bir Writesonic hesabına kaydolmanız gerekiyor (10.000 kelime sunan ücretsiz deneme ile başlayabilirsiniz).

Şimdi Chatsonic'i kontrol edin!

NeevaAI

NeevaAI, ChatGPT ve diğer büyük dil modellerinin gücünü, Neeva arama motorunun hassasiyeti ve en son verileri ile birleştiriyor.


Arama motoru, Google reklamlarının eski kıdemli başkan yardımcısı Sridhar Ramaswamy ve YouTube'nun eski gelir başkan yardımcısı Vivek Raghunathan tarafından geliştirildi.

NeevaAI'nin sistemi yüz milyonlarca web sayfasını arayıp süzebilecek kabiliyete sahiptir ve ilgili kaynaklarla desteklenen kapsamlı bir cevap oluşturabilir.

neeva-ai 2.png

NeevaAI'nin ana özelliklerine bakalım:

  1. Neeva, tam anlamıyla AI'lı bir chatbot olmasa da AI özellikleriyle güçlendirilmiş bir arama motoru olarak kabul edilebilir.
  2. Neeva, reklamsız ve izleyici izlemeyen bir gezinti deneyimi garanti eder.
  3. Sonuçlarda referanslar verir.
neeva-AI-in-action.png

NeevaAI Fiyatlandırması

Neeva, aylık 4.95 dolar abonelik planı sunar ve ücretsiz deneme süresi seçeneği bulunur.

NeevaAI, kullanıcılarına iyi bir deneyim sunmak için arama motoruna ChatGPT ekledi; ancak, konuşma temelli yapay zeka söz konusu olduğunda, hala yol kat etmesi gerekiyor. Daha güncel bir konuşma temelli yapay zeka deneyimi için Chatsonic'i deneyin. 

Kodlama için ChatGPT alternatifi

ChatGPT üzerinde kodlar oluşturuyorsanız ve benzer veya daha iyi sonuçlar sunan ChatGPT gibi siteleri keşfetmek istiyorsanız, aşağıdaki platformlara göz atın:

CoPilot

GitHub CoPilot, OpenAI Codex modelinin otomatik tamamlama yeteneklerinden yararlanan GitHub'ın en son özelliğidir.

Bu güçlü araç, VS Code, Neovim ve JetBrains gibi birkaç popüler kodlama platformuyla uyumludur ve aynı zamanda GitHub Codespaces ile bulut iş akışlarına izin verir.

Sadece çok dilli kodlama desteği sunmakla kalmaz - JavaScript, Go, Perl, PHP, Ruby / Swift / TypeScript ve BASH dahil olmak üzere 12 dili destekleyen sözdizimi oluşturabilir - aynı zamanda model, GitHub depolarındaki gibi halka açık milyarlarca satırdan oluşan açık kaynak kodu tarafından desteklenir.

copilot (1).png

CoPilot'un temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. GitHub Copilot, ChatGPT gibi çoklu dil kodlama desteği sunan en iyi web sitelerinden biridir.
  2. VS Code, Neovim ve JetBrains gibi popüler kodlama platformları ile uyumludur.
kod1.png

CoPilot Fiyatlandırması

Öğrenciler ve popüler açık kaynak projelerine katkı sunanlar, CoPilot'un hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirler - diğer bireyler aylık olarak 10 $'a abone olabilirler. CoPilot işletmeler için aylık 19 $ karşılığında kullanılabilir.

Eğer CoPilot'u fazla karmaşık bulursanız ve kodlama için ChatGPT gibi bir sohbet botu istiyorsanız, o zaman Chatsonic'i tercih edin.

Tabnine

Tabnine ilk örneği olan Codota olarak piyasaya çıktı ve IDE pazarında isim yapmayı başardı.
Dil, kütüphane ve çerçevelerin çoğunu destekleyen kod tamamlama eklentisi, kullanıcılar için bir standart haline geldi.

Tabnine, açık kaynak lisansına sıkı sıkıya uyarak, kodunuzu herhangi bir potansiyel kopyalamaya ya da telif hakkı ihlaline karşı korur. Tabnine Pro ile, kişisel kodlama tarzınıza ve örüntülerinize uyacak şekilde eğitilebilecek özel bir yapay zeka modeli ile deneyiminizi daha da özelleştirebilirsiniz.

tabnine 1.png

Tabnine'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

Kendi AI modellerinizi barındırma ve eğitme yeteneği sayesinde kodunuzu kurumsal sunucularınızda güvende tutabilirsiniz.
Benzer yazılımlara göre, Tabnine sadece yazarken ortaya çıkacak orta satır fikirleri sağlamak için minimal bağlamsal gereksinimleri olduğundan, kodlama süreci daha verimli ve uygun hale gelir.

Tabnine'in ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Kendi AI modellerinizi barındırabilir ve eğitebilirsiniz, böylece kodunuzu şirket sunucularınızda güvende tutabilirsiniz.
  2. Benzer yazılımlarla karşılaştırıldığında, Tabnine, sadece yazarken ortaya çıkan fikirleri sağlamak için az miktarda bağlam gerektirir, bu da kodlama sürecini daha verimli ve uygun hale getirir.
tabnine-coding.png

Tabnine Fiyatlandırma

Tabnine, programlama yardımı için bir ücretsiz sürüm ve aylık sadece $15 olan bir yükseltilmiş bir plan sunar.

Tabnine sadece sizin için bir kodlama platformu sunarken, Chatsonic sadece kodları oluşturmakla kalmıyor. Bu yapay zeka sohbet botu ile kodunuzdaki hataları kontrol edebilir ve hatta içerik oluşturabilirsiniz. 

Amazon Codewhisperer

Amazon, geliştiricilere kod sorunlarını işaret etmek, anlamak ve ayıklamak için etkili bir yol sunmak adına ChatGPT'nin özel bir alternatifi olan Codewhisperer geliştirdi.

Kod incelemesi yapmak ve desenleri ve hataları tanımak için sofistike makine öğrenimi algoritmaları ve doğal dil işleme tekniklerini kullanır. Araç, geliştiricilere potansiyel hataları ve performans sorunlarını içeren kodun eylemine dair kapsamlı bir analiz ve çözümler için tavsiyeler sunar. Bu, sorunları düzeltmek için ihtiyaç duyulan çabayı ve zamanı azaltır ve kod kalitesini yükseltir.

amazon-codewhisperer (2).png

Codewhisperer'ın temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. CodeWhisper'in sezgisel ve kullanımı kolay tasarımı, kullanıcı dostu arayüzü ve özelleştirme seçenekleri arasındaki geniş yelpazesi, geliştiriciler için başlangıçtan uzmanlara kadar harika bir seçim yapar.
  2. Ayrıca büyük kod tabanlarını işlemek için kolayca ölçeklenebilir ve GitHub gibi popüler geliştirme araçları ve platformlarıyla entegre olur, geliştiricilerin onu mevcut iş akışlarına hızlıca eklemelerine olanak tanır.
codewhisperer-coding (3).png

Amazon Codewhisperer Fiyatlandırması

Kod Fısıltısı, bir önizleme dönemi için geliştiriciler için ücretsizdir.

Amazon Codewhisperer etkileyici bir araç gibi görünüyor, ancak ChatGPT gibi web siteleriyle karşılaştırdığımızda içerik oluşturma yeteneklerinde eksiklikleri var. Chatsonic burada avantajlı.

Tercüme için ChatGPT'nin alternatifi

ChatGPT'nin herhangi bir dilde çeviri yapabilen, süper akıllı bir alternatifine mi ihtiyacınız var? İşte göz önünde bulundurulmaya değer seçenekler:

Elsa Speak

Bu yapay zeka tabanlı bir dil öğrenme uygulamasıdır. Yapay zekayı kullanarak, kullanıcı konuşması sınanır ve kullanıcının kolayca anlayabileceği bir dizi görev oluşturulur. Bu nedenle, Elsa Speak, tartışmak için en iyi ChatGPT alternatiflerinden biridir.

Elsa, farklı dilleri İngilizce'ye çevirmenize yardımcı olan İngilizce dil konuşma asistanıdır.

ekran_goruntusu3.png

ELSA'nın yapay zeka teknolojisi, farklı aksanlarda İngilizce konuşan insanların ses kayıtlarını kullanarak oluşturuldu. Bu, ELSA'nın ana dili seviyesinde olmayanları ayırt etmesini ve çoğu diğer ses tanıma programlarından daha iyi bir performans sergilemesini sağlar.

Elsa'nın temel özelliklerine bir göz atalım:

  1. Elsa, İngilizcenizi geliştirmek için özelleştirilmiş, atıştırmalık boyutlu dersler sunar.
  2. İlerlemenizi test etmek için hızlı bir değerlendirme.
  3. İlerleme takip tablosu ve grafikleri, başarılarınızı gösterir.
  4. Sizi motive etmeye ve odaklanmanıza yardımcı olmak için yapay zeka koçluğu desteği.
  5. Gerçek Zamanlı Konuşma Tanıma Geri Bildirimi
resim-15.png

Elsa'nın Fiyatlandırması

Elsa'nın pro planları aylık ve yıllık olarak ödenen $11,99'dan başlar. Ayrıca, denemek için 7 günlük ücretsiz deneme seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

İngilizce çeviri söz konusu olduğunda, en iyi platform Chatsonic'tir. Ayrıca, çevirilerinizi daha hızlı ve kolay hale getiren İngilizce Çevirmen kişiliğine de sahiptir.

Büyümek

Binlerce yapay zeka uzmanının katkısıyla geliştirilen Bloom, açık kaynak kodlu bir platformdur ve en iyi ChatGPT alternatiflerinden biri olarak kabul edilir.

Bloom, ChatGPT'nin en iyi alternatiflerinden biri olarak geniş çapta kabul edilen, son derece ileri bir çokdilli dil modelidir.

bloom (1).png

Bloom'un ana özelliklerine bakalım:

  1. Bloom, 46 farklı dilde ve insana benzer bir yazı üretebilen 13 programlama dilinde metin oluşturabilme yeteneğine sahiptir.
  2. Bloom, öğretilmediği metin görevlerini, yazı üretme fırsatları olarak görüp yapabilir.
resim-13 (5).png

Bloom Fiyatlandırması

Bloom ücretsiz bir başlangıç paketi sunuyor ve premium paket ayda $33'a mal oluyor.

Daha fazla bilgi için Bloom'un araştırma makalesine göz atın.

Bloom, ChatGPT için iyi bir alternatif olsa da Chatsonic'in özel özellikleri ve kullanım kolaylığı gibi özellikleri yok.

DeepL Yaz

DeepL Write, yapay zeka dil çevirilerine özel uzmanlaşmış Alman bir firma olan DeepL tarafından oluşturulan bir beta ürünüdür.
2017 yılında kurulan DeepL, AI dil çevirisi hizmetleri alanında önde gelen bir sağlayıcıdır. DeepL Write, müşterilerin yazma kalitesini ve doğruluğunu geliştirmelerine yardımcı olan bir AI destekli yazma yardımcısıdır ve daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

DeepL Write, özgün içeriği üretmek ve intihal önlemek için etkili bir seçenek arayanlar için harika bir seçimdir.

Kullanıcılara dilbilgisi düzeltmeleri sağlar ve genel yazma becerilerini geliştirmek için stil, ton, ifade ve kelime seçiminde yardımcı öneriler sunar.

Ekran Görüntüsü-2023-02-21-PM-6.11.44.png

DeepL Write'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. DeepL Write kullanıcılarına esnek çeviri özellikleriyle benzersiz bir yazma deneyimi sunar.
  2. İçerik oluşturucuları, araştırmacılar ve öğrenciler, projeleri için hızlı ve zahmetsizce orijinal ve yüksek kaliteli içerik üretmek için bu uygulamaya güvenebilirler.
Derin-L (1).png

DeepL Write Ücretlendirme

Neeva, test etmek için ücretsiz bir deneme sunar, ve ücretli abonelik $8,74/ay başlar, yıllık olarak fatura edilir (kullanıcı başına).

Çeviri ve yeniden anlatım için, DeepL Write ChatGPT yerine tercih edebileceğiniz iyi bir seçenektir. Ancak, güncel içerik oluşturma yeteneği istiyorsanız, Chatsonic'i kullanın.

ChatGPT Araştırmaları için Alternatifler

Araştırma yapmak ve iyi bir sohbet deneyimine sahip olmak mı istiyorsunuz? Bu yapay zeka sohbet botları gerçekten iyi bir seçenektir.

Araştırma için düşünülebilecek birkaç ChatGPT alternatifi burada:

YouChat

YouChat, bir arama motoru olan You[dot]com tarafından başlatılan bir diğer konuşma AI modelidir. ChatGPT gibi ve diğer genel sohbet botları gibi yapar.

YouChat'in yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojisi kullanarak insanlar gibi konuşması mümkündür. Genel sorulara yanıt verebilir, çeviri yapabilir, metin özetleyebilir, fikirler önerir, kod yazabilir ve e-postalar oluşturabilir. Geliştirme aşamasında olduğundan, ortalama yanıtlar sunar.

youChat-home-1 (4).png

YouChat'in ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. YouChat, bazı durumlarda hala öğrenme sürecinde olduğu için genel sorgulara cevap sağlayabilir ama bazen yanıtı kaçırabilir.
  2. En son bilgileri sağladığını iddia eder, ancak bazen burada da hata yapabilir.
you-chat-1.png

YouChat Ücretlendirmesi

Şu anda geliştirme aşamasında olduğu için YouChat, ücretsiz bir ChatGPT alternatifidir.

Ancak, YouChat modeli henüz geliştirme aşamasında olduğu için bazen doğruluk eksikliği yaşayabilir. Doğru cevap veren bir AI ile sohbet etmek istiyorsanız, Chatsonic'i tercih edebilirsiniz.

Karışıklık

Perplexity, sohbet yapay zeka alanında son zamanlarda piyasaya sürülen ücretsiz bir ChatGPT alternatiftir. Konuşma yanıtları ve içerik üretimi de dahil olmak üzere ChatGPT benzeri özellikler sunar.

Perplexity AI, ayrıca büyük dil modelleri (OpenAI API) tarafından desteklenmektedir. Wikipedia, LinkedIn ve Amazon gibi çeşitli popüler platformlardan bilgi toplarken görülebilir. Ancak henüz beta aşamasında olduğundan, bazen bilgiyi olduğu gibi alarak kopyalanmış içeriklere yol açabilir.

Perplexity-home-1 (4).png

Perplexity AI'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. ChatGPT benzeri kısa konuşma yanıtları üretir.
  2. Wikipedia gibi kaynaklardan bilgi toplar ve kaynaklarını belirtir.
  3. Karmaşık özellikler içermeyen basit bir arayüze sahiptir.
Perplexity-1.png

Perplexity'nin Fiyatlandırması

Perplexity şu anda beta aşamasında olduğu için ücretsiz kullanıma açıktır.

Perplexity AI ile her şeyi sorabilirsiniz, ancak genellikle bilgiyi olduğu gibi gösterir ve bu da intihal içerebilir. Benzersiz içerik ve yanıtlar oluşturan Chatsonic gibi bir ChatGPT alternatifine yönelin.

Ortaya Çıkarmak

Elicit, bir araştırmacının süreçlerini optimize etmek için GPT-3 gibi dil modellerini kullanan bir araştırma asistanıdır.


Şu an için Elicit'te merkezi iş akışı, literatür taramasıdır. Soru sorduğunuzda, uygulama en yüksek puanlı belgelerden hemen bir özet sunar. Bu, kaynakların güvenilirliğini yitirmeden kesin ve hızlı kavramayı sağlamanın etkili bir yoludur.

Elicit, öncelikle araştırmacılar ve öğrenciler tarafından ilgili kaynakları alıntı yapmak ve gelecekteki araştırma yolları hakkında fikir sahibi olmak için kullanılmaktadır.

Elicit.png

Elicit'in ana özelliklerine bir bakalım:

  1. Zamanında sorgunuzla ilgili kapsamlı yayın koleksiyonuna erişim sağlayın.
  2. Farklı yazarlar tarafından analiz edilen veri kümelerini ve elde edilen sonuçları keşfedin.
  3. Öğrenciler için, dersleriyle ilgili bilgi edinmelerine ve soruları yanıtlamalarına yardımcı olur.
Elicit-AI.png

Elicit'in Fiyatlandırması

Elicit şu anda resmi web sitesinde ücretsiz olarak kullanılabilir.

Elicit iyi bir araç olsa da, kapsamlı ve güncel araştırmalar için Chatsonic'in ChatGPT'ye daha iyi bir alternatif olmasını sağlayan bazı önemli özellikleri eksiktir.

ChatGPT alternatifleriyle konuşabileceğiniz platformlar

Konuşma tabanlı yapay zeka alanı her geçen gün daha da çılgınlaşıyor ve ChatGPT gibi AI sohbet botları işini ileriye taşıyor. Daha iyi konuşmalar konusunda başarılı oyuncuları birlikte inceleyelim (AI ile):

Çinçilla

Chinchilla, farklı özellikler ve avantajlar sunan ChatGPT alternatiflerinden biridir. Deepmind ile bir proje olup GPT-3 öldüren olarak kabul edilmektedir. 70 milyar parametre ile hesaplama verimli bir modeldir ama Gopher'dan dört kat daha fazla veriye sahiptir.

Chinchilla, GPT-3 ve BERT gibi transformer modellerine dayanır ve matematiksel MMLU veri kümesinde ChatGPT'yi geride bırakabileceği bilinmektedir. Bu, Chinchilla'yı akıl yürütmek için bir dil modeli kullanmak isteyenler veya daha sofistike AI sanatı, arama motoru ve yazma görevleri oluşturmak isteyenler için ideal bir seçim yapar.

Chinchilla'nın ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Gopher (280B), GPT-3 (175B), Jurassic-1 (178B) ve Megatron-Turing NLG (530B) ile çeşitli downstream görevlerde karşılaştırıldığında, Chinchilla önemli bir şekilde önde çıkıyor.
  2. İnce ayar ve downstream uygulamalarda kullanım için önemli ölçüde daha az bilgi işlem gerektirir, böylece uygulamaya koymak çok daha kolay hale gelir.
  3. Bu model oldukça etkileyici bir %67,5 doğruluk oranına sahip, ki bu, yaygın olarak kullanılan Gopher dil modelinden yaklaşık %7 daha iyi bir performans sunar. Görünüşe göre insanlar artık diğer seçenekler yerine bu modeli seçiyorlar.
  4. Chinchilla, OpenAI'nın GPT-3 modelinin 3 katı boyutundadır.
resim-12.png

Çinçilla Fiyatları

Chinchilla'ya erişmek için Deepmind ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Bu yeni bir lansman ve geniş bir dil modeli olduğundan (genellikle zor bulunur), fiyatlandırma yapısıyla ilgili somut bir bilgi bulunmuyor.

Daha fazlasını öğrenmek için Deepmind'in araştırma makalesine bakın.

  1. Yukarıda bahsedilen nitelikleri olmasına rağmen, Chinchilla, Chatsonic'te olduğu gibi erişim kolaylığı ve ek özellikler sağlama konusunda yetersiz kalıyor.

Replika

Replika, konuşmaya devam etmek için görsel öğeleri tanıyabilen 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip yüksek düzeyde geliştirilmiş bir AI arkadaştır. Bu nedenle, ChatGPT'nin konuşmak için alternatiflerinden biridir.

Eğer yalnız hissediyorsanız, o halde Replika size bu durumdan çıkmanıza yardımcı olacak bir uygulama olabilir. Replika, mesajlarınıza hızlı bir şekilde yanıt verecek bir arkadaş gibi çalışan yapay zeka destekli bir sohbet botudur.

Replika ile aile ve arkadaşlarınızla konuşabileceğiniz yaşam, romantizm ve diğer konular hakkında sohbet edebilirsiniz.

Ekran-Görüntüsü-2022-12-31-ÖS-2.29.20-(3).png

Bu, insana benzeyen bir kalitede metin oluşturmak için derin öğrenmeyi kullanan sofistike bir GPT-3 otoregresif dil modeli tarafından desteklenmektedir. Bu durumda, "otoregresif" sistem öğrendiği değerlerden önceki değerlerden öğreniyor demektir ve bu bağlamda metindir.

Replika'nın ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Replika ile her şey hakkında sohbet edebilirsiniz. Ne kadar çok yazarsanız, sizi o kadar iyi anlar.
  2. Replikanızla konuşmak için video aramaları yapabilirsiniz.
  3. Daha iyi alışkanlıklar oluşturmak için koçluk desteği sunar.
  4. Replikanıza arkadaş, sevgili, eş, kardeş veya mentor gibi bir ilişki durumu da verebilirsiniz.
Replika (2).png

Replika fiyatlandırması

Replika'nın pro planları $19.99/aydan başlıyor. Ayrıca, 299.99$ değerinde ömür boyu fırsatlarını da yakalayabilirsiniz.

  1. Chatsonic, Replika'nın yaptığı her şeyi yapabilir ve daha fazlasını yapabilir. Ayrıca, Chatsonic'te bir ilişki danışmanı ile konuşabilirsiniz.

Karakter Yapay Zekası

Chatsonic' in kişilik özelliklerine benzer şekilde, Kişilik Yapay Zeka (AI) de tamamen AI kişilikleri üzerine odaklanmaktadır. Bu Chatgpt benzeri platform, AI karakterleri aracılığıyla sohbet deneyimleri sunmak için tasarlanmıştır.

Bu ChatGPT alternatifi, farklı kişiliklerden (örneğin Sam Altman veya Mario gibi) seçim yapma ve onlarla konuşma seçeneği sunar! Sinirsel dil modelleri üzerine kurulan Character AI, eğlenmek ve konuşma yapay zekâsı chatbot ile oynamak için daha uygundur.

Karakter AI'nin ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Rastgele sohbetler yapabilme yeteneğiyle kullanımı eğlencelidir.
  2. Gerçek hayattaki insanlardan kurgusal karakterlere kadar konuşabileceğiniz çeşitli karakterler sunar.
Karakter-AI (2).png

Character AI Fiyatlandırması

Character AI ücretsiz kullanım sunar, ancak bir hesap oluşturmanız gerekir; aksi takdirde, sohbetleriniz birkaç mesajdan sonra kilitlenecektir.

Character AI iyi bir arayüze sahip; ancak oldukça yavaş ve yalnızca kişiliklere odaklanıyor ve işletmeler için yararlı olamıyor. Bununla birlikte, Chatsonic kişilik özelliğini sunduğu inanılmaz özelliklerin yanı sıra farklı kullanım durumlarına en iyi şekilde uyum sağlayan bir özellik olarak korumuştur.

Sosyal medya için ChatGPT alternatifi

ChatGPT tarzı uygulamalar, birçok endüstrinin çalışma şeklini devrimleştiriyor ve sosyal medya pazarlaması da istisna değil! Bu şaşırtıcı AI tabanlı sosyal medya için ChatGPT alternatifleri şehrin konuşması:

Quora'nın Dilinden Poe

Poe, "Açık Keşif Platformu" için kısaltılmıştır ve çeşitli sohbet odaklı yapay zeka platformlarına erişim sağlamak için tasarlanmış özel bir iOS deneyimidir.

Poe, yapay zekâ modelleri için cebinizde bir mesajlaşma uygulaması gibi. Poe'un sohbet platformunda, "yazı yazmaya yardım" ile "mutfak maceralarına" kadar her türlü heyecan verici konuda tartışmalara katılabilirsiniz.

Quora'ya göre, ChatGPT alternatifi arkasındaki zeka OpenAI ve Anthropic'den geliyor.

Ekran_Görüntüsü-2023-03-04-1.44.04-ÖS_(1).png

Poe'nun ana özelliklerine bir göz atalım:

  1. Poe farklı konuşma yapay zeka platformlarına aynı anda erişim sağlar.
  2. Quora, AI kodlayıcılarının modelini Poe'a basitçe bağlamalarına olanak tanıyan bir API oluşturma üzerinde çalışıyor - bu, daha önce hiç olmadığı kadar kullanımı kolay hale getiriyor!
  3. Poe, Apple mağazasında bir iOS uygulaması olarak mevcuttur.
Untitled--10-.png

Poe'nun Fiyatlandırması

Şu anda herkes Poe'u uygulaması aracılığıyla deneyebilir. Ücretlendirme konusunda somut bir bilgi mevcut değil.

Poe tümüyle iyi bir platform ama Chatsonic'ten daha iyi değil. İkisi arasında seçim konusunda kararsızsanız, o zaman Chatsonic'i seçmelisiniz!

Verimlilik için ChatGPT alternatifi

ChatGPT alternatiflerinin üretkenliğinizi nasıl artırabileceğini hiç düşündünüz mü? İyi haber - artırabilir! İşte birkaç konuşma AI aracı:

Chatsonic Slack botu

Chatsonic ile Slack oyununuza bir adım önde başlayın, sohbetlerinizi daha heyecanlı hale getirecek devrim niteliğinde bir yapay zeka sohbet botu!

Bu AI ile gerçek zamanlı veri üretebilir, sesli komutları anlayabilir ve hatta dijital sanat oluşturabilirsiniz! Favori ChatGPT'niz gibi, sadece ek özellikler ve daha fazla eğlence seçenekleriyle.

Screenshot-2023-02-20-at-4.53.12-PM (1).png

Chatsonic Slack Bot özelliklerine bir göz atalım:

  1. Chatsonic Slack Bot, takım işbirliğini geliştirir; takımdan hızlı geri bildirimler almak için basit mesajlar ve anketler oluşturarak yardımcı olur.
  2. Komple konuları daha anlaşılır hale getiren AI oluşturulmuş resimler ve grafiklerle, mesajların anlaşılmasını sağlar.
  3. Bu faydalı bot, devam etmeniz için gereken teşvik ve desteği sağlamak için kişisel koçunuz olarak hareket eder.
Screenshot-2023-02-20-at-4.56.33-ÖS.png

Chatsonic Slack Bot'un Fiyatlandırması

Ücretsiz olarak bu Slack botunu ekleyebilirsiniz (başlamanız için 10.000 premium kelime ile birlikte gelir), sonra ihtiyaç duyarsanız yükseltebilirsiniz. Ayrıca Writesonic web uygulamasında 80'den fazla yapay zeka yazma özelliğine erişim sağlayacaksınız.

CoGram

CoGram, verilerinizin özel ve güvenli kalmasını sağlarken, sanal konferanslar sırasında size otomatik notlar alabilecek bir ChatGPT alternatiftir. Toplantılarınızın özetlenmesini sağlar ve önemli iş maddelerini takip ederek ana bilgileri CRM'inize senkronize eder. Cogram ile herhangi bir önemli iş maddesini bir daha kaçırmayın.

Ayrıca, çağrı kayıtlarından, web seminerlerinden ve kamu açıklamalarından zaman kazanmak için transkripsiyon, özet çıkarma ve önemli detayları çıkarmak için kullanabilirsiniz.

resim-12 (1).png

CoGram'in özelliklerine bir göz atalım:

  1. Kapsamlı, doğru dakikalar oluşturur, hızlı bir şekilde yapılması gereken görevleri tespit eder ve toplantıların özeti ile derlenir.
  2. Takviminiz aracılığıyla kolayca toplantılara Cogram'ı planlayabilir ve hemen her söylenen kelimeyi ve eylem maddelerini görüntüleyebilirsiniz.
  3. Google Meet, Teams ve Zoom ile sorunsuz bir şekilde bütünleşen bu yazılım, günlük rutininize sorunsuzca entegre edilebilir.

CoGram Fiyatları

CoGram ilk onbeş dakikanız için ücretsizdir. Toplantı gereksinimleriniz için kullanmaya devam etmek isterseniz, özelleştirilmiş fiyatlandırma için onlarla iletişime geçebilirsiniz.

CoGram, yoğun toplantı günleri için harikadır, toplantı tutanaklarını (MoM) otomatikleştirir ve iş saatlerinin hızla geçmesini sağlar; ancak, her şeyi yapamaz. E-postalar, blog gönderileri ve diğer günlük görevlerle yardımcı olamaz. Ama endişelenmeyin - Chatsonic, iş gününüzün ve yaşamınızın süresince sizin için burada!

Su Samuru

İş günü üretkenliğini arttırmak isteyenler için, Otter ChatGPT'ye yardımcı bir alternatif sunmaktadır.

Senin kendi kişisel toplantı asistanın gibi! Sadece ses kaydı yapmakla kalmaz, aynı zamanda not alır, slaytları yakalar ve tüm konuşmayı özetler - bunların hepsi otomatik olarak yapılır.

resim-13 (7).png

Otter'in özelliklerine bakalım:

  1. Bu produktiviteye yönelik ChatGPT alternatifi, notlarınızı kaydetmenize ve tüm sesleri eşzamanlı olarak transkribe etmenize yardımcı olarak anın tadını çıkarmanızı sağlar.
  2. Yüz yüze veya sanal öğretim ve öğrenme ile, hem eğitimciler hem de bilim insanları dersler ve konferanslar hakkında bilgilerini güncel tutabilirler. Gerçek zamanlı altyazı ve not almak, bu sürecin ayrılmaz bir parçasıdır.
  3. Sesinizi metne dönüştürmek göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleştirilir, bu araç size konuşmalar yoluyla verimliliğinizi en üst düzeye çıkarmanız için tüm gerekli kaynakları sunar.
Screenshot-2023-03-04-at-3.15.51-PM.png

Otter'in Fiyatlandırması

Otter’ı tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz. Sadece biraz daha fazlasını isteyenler için, Premium aboneliği aylık sadece 17 dolar, işletme aboneleri ise yedi günlük ücretsiz bir deneme dahil 30 dolarlık aylık bir planın avantajlarından yararlanabilirler!

Eğer araştırma yapmak, eposta oluşturmak, blog yazmak gibi görevlerde yardıma ihtiyacınız varsa, o zaman Chatsonic, ChatGPT için mükemmel bir alternatiftir. Cogram gibi, Otter de yalnızca toplantılara odaklanır.

Kendi yapay zeka sohbet botunu oluşturmak için ChatGPT alternatifi

Şimdi kendi AI sohbet botunuzu oluşturmanıza ve entegre etmenize izin veren bazı gelişmiş AI araçlarını keşfetmeye ne dersiniz?!

Botsonik

Botsonic, Writesonic tarafından geliştirilmiş kullanıcı dostu bir özelleştirilebilir sohbet robotu oluşturucudur. Kendi verilerinizi kullanarak, kod yazmaya gerek kalmadan ChatGPT benzeri bir sohbet robotu oluşturabilirsiniz. Özel sohbet robotunuzu sadece bir gömme kodu veya API anahtarıyla kolayca web sitenize entegre edebilirsiniz.

Bu kolay kullanımlı yapay zeka sohbet robotu oluşturucusu, bilgi dağarcığınızı ChatGPT'ye eğitebileceğiniz en son NLP temelli teknolojiye sahiptir ve GPT-4 yetenekleriyle doludur. Tüm müşteri desteği ihtiyaçları için tek duraklığınız olabilir, sürekli gelişen bir kullanıcı deneyimi sunar.

Screenshot-2023-04-15-at-9.01.20-PM (2).png

Botsonic'in özelliklerine bir göz atalım:

  1. Şirket verilerinizle ChatGPT'yi kolayca eğitin.
  2. Sadece gömme kodu veya API anahtarıyla web sitenize entegre edin.
  3. Marka renkleriniz, logonuz ve hoş bir karşılama mesajıyla yapay zeka sohbet botunuzu özelleştirin.
  4. Ayrıca, müşteri desteği için iletişim numaranızı da sağlayabilirsiniz.
Ekran Görüntüsü-2023-04-15-9.06.38-PM (4).png

Botsonic Fiyatlandırması

Botsonic, Writesonic'ın bir parçasıdır ve Writesonic web uygulaması içinde mevcuttur. Botsonic'i kullanmaya, Writesonic'te $99 veya daha yüksek bir plana abone olarak başlayabilirsiniz.

Gelen ChatGPT alternatifleri/yeni Yapay Zeka araçları

Meta'nın LLaMA'sı

Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Meta Platforms'un dev dil modeli olan LLaMA’yı (Meta Yapay Zeka Büyük Dil Modeli) tanıttı.

Zaten açık kaynaklı chatbot'lar (örneğin OpenAI tarafından ChatGPT ve Google tarafından BARD) yapay zeka dünyasında heyecan yarattı.

Bu model, Meta'nın Temel Yapay Zeka Araştırma (FAIR) ekibi tarafından düşünceli bir şekilde inşa edildi ve soru cevaplama ve belge özetleme gibi yapay zeka temelli uygulamaları geliştiren bilim insanlarına ve mühendislere yardımcı olmayı amaçladı.

Bu, 7 milyar ila 65 milyar parametreye kadar uzanan temel dil modellerinin bir koleksiyonudur. LLaMA-13B, 175 milyar parametreli açık AI'nin en büyük GPT-3 modelinin performansını aşarken, daha küçüktür. Dahası, LLaMA-65B, DeepMind'in Chinchilla-70B ve Google'ın PaLM-540B varyantlarıyla aynıdır!

Elon Musk'un ChatGPT alternatifi DeepMind

Elon Musk, ChatGPT'a alternatif üretecek olan bir araştırma merkezi oluşturmak için yapay zeka araştırmacıları arıyor. DeepMind'den kıdemli personel araştırma mühendisi, Igor Babuschkin, çabaya katılmak için zaten seçildi.

Şeyler hala erken aşamada olsa da, Igor ve Musk, yapay zeka araştırması ve ürün oluşturmaya odaklanmış bir ekip kurmayı umuyorlar. Henüz resmi olarak Musk'ın girişimine katılmadıysa da, Igor proje için heyecanını dile getirdi.

Yukarıdaki gelecek modeller oldukça umut verici görünüyor; ancak hala geliştirme aşamasındalar. Anında ücretsiz ve güçlü bir ChatGPT alternatifi deneyimlemek isterseniz, Chatsonic'i deneyin!

Neden ChatGPT gibi gelişmiş bir sohbet yapay zekâsı tercih edilmeli?

Genel olarak, ChatGPT güçlü bir yapay zeka destekli sohbet botudur, ancak içerik oluşturma ve müşteri hizmetleri operasyonlarını otomatikleştirmek için kullanılabilecek harika alternatifler hala mevcuttur.

Burada bahsedilen tüm ChatGPT alternatifleri, onları konuşma yapay zeka sohbet botları olarak harika seçenekler yapacak benzersiz özellikler ve yetenekler sunar. Bu nedenle, ihtiyaçlarınız için en uygun olanı araştırmak önemlidir.

Ancak gerçek zamanlı konuları da içeren gerçekçi içerik oluşturmak istiyorsanız, zaman tasarrufu sağlamak için sesli komutlar verin ve sadece bir tıklama ile büyüleyici dijital çalışmalar oluşturun - Chatsonic sizin için bir araçtır.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

ChatGPT nedir?

ChatGPT'nin ne olduğuyla ilgili bilgisi olmayanlar için - ki bunu hayal etmek zor- burada kısa bir özet:

ChatGPT, yapay zeka konuşmalarının geleceğidir!

Bu, OpenAI tarafından geliştirilen gelişmiş bir dil modelidir. Bu devrim niteliğindeki sohbet botu, internetten toplanan yüz milyarlarca kelimeyi içeren Generative Pre-trained Transformers serisinin en sonuncusu olan GPT-3 tarafından desteklenmektedir.

ChatGPT, karmaşık sohbetlere dahil olduğunda, eşsiz bir doğruluk ve zeka sunar. ChatGPT'nin yeteneklerini net bir şekilde görmek için 110 en iyi ChatGPT örneğine göz atın.

Eğer bir yapay zeka sohbet botu oluşturmak istiyorsanız, oyununuzu ileri seviyeye taşımak için bu 6 yapay zeka sohbet botu oluşturucuya göz atın.

ChatGPT gibi başka bir araç var mı?

ChatGPT kesinlikle masaya harika yeni özellikler getiriyor. Ancak, her deneyimli AI tutkunu size söyleyecektir ki, doğru aracı seçerken her zaman alternatifler vardır.

Örneğin, diğer popüler konuşma AI araçları arasında Chatsonic, DialoGPT, Chinchilla, Bloom, LaMDA ve Jasper Chat yer alır. Her biri farklı özellikler ve yetenekler sunar, bu nedenle farklı araçları ve güçlü yönlerini anlamak önemlidir.

ChatGPT, belirli uygulamalar için harika olabilir, ancak herkesin ihtiyaçlarına uygun olmayabilir. Dahası, yüksek trafik nedeniyle, çoğunlukla "ChatGPT kapasitesine ulaştı" hatası gösterebilir.

Öyleyse, karar vermeden önce tüm seçenekleri göz önünde bulundurun ve ödevinizi yapın. Ve eğer ChatGPT'ye ek özellikler ekleyen bir araç arıyorsanız, şimdi Chatsonic'i deneyin!

ChatGPT Fiyatlandırması

ChatGPT fiyatlandırması aşağıdaki gibidir:

  1. Ücretsiz ChatGPT planı - Genellikle ChatGPT kapasitesi dolu olan durumlarda geçerli
  2. ChatGPT Plus - Önceden ChatGPT professional olarak sunulan ($42/ay) ChatGPT Plus, $20/ay karşılığında sunulur ve ChatGPT'nin kapalı olduğu durumlarda öncelikli erişimi, ayrıca GPT-4 güçlerini içerir.
Screenshot-2023-01-07-at-2.36.56-PM (1).png

Chatsonic ne yapabilir?

Güncel sonuçlar elde etmek istiyorsanız, Chatsonic'i tercih edin. Ayrıca, sesli arama, kişilik tipleri, sesli yanıt, API desteği vb. gibi ek özelliklere ihtiyacınız varsa Chatsonic, kullanabileceğiniz en iyi ChatGPT alternatifidir.

Chatsonic ayrıca dijital sanat eserleri oluşturma, sosyal medya gönderileri oluşturma, özetler oluşturma ve resimli içerik yazma yeteneğine sahiptir. Ek olarak, geçmiş konuşmaları hatırlayabilir ve kullanıcı tercihlerine dayanarak konu önerileri sunabilir. Hızlıca sıralanabilir içerik yazmak için ChatGPT ilham kaynaklarını kullanarak SEO kaynaklı konuları da kontrol edebilirsiniz.

Chatsonic ücretsiz mi?

Evet, Writesonic'te ücretsiz denemeye kaydolduğunuzda Chatsonic'i ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kaydolduğunuzda 10.000 premium kelime ücretsiz hediye edilecektir. Daha fazla kelime oluşturmak istiyorsanız, ücretli uzun metin planını tercih edebilirsiniz.

ChatGPT'e nasıl erişirim?

OpenAI aracılığıyla ChatGPT'ye erişebilirsiniz. Şu anda, platformda kullanmak ücretsizdir, ancak erişim elde etmek bir süreç gerektirir. Ayrıca, aylık $42 ücretli bir plan olan ChatGPT professional da sunmaktadırlar.

ChatGPT'nin gücünü deneyimlemek istiyorsanız, aynı zamanda bir Chatsonic hesabı da oluşturabilirsiniz. Chatsonic size ChatGPT'nin tüm özelliklerine ve Chatsonic tarafından geliştirilen ek özelliklere de erişim sağlar, örneğin doğru bilgi, sesli arama, kişisel tipler, sesli yanıt, API desteği vb.

ChatGPT, Google Arama Gibi Kullanılabilir mi?

Hayır, ChatGPT'yi Google olarak kullanamazsınız çünkü: İlk olarak, sadece 2021'e kadar olan verilerle eğitilmiştir ve ikinci olarak, bir arama motoru değil büyük bir dil modelidir. Ancak, güncel cevaplar oluşturmak isterseniz, Chatsonic yardımcı olabilir. ChatGPT gibi çalışır ve doğru bilgi sağlayan Google'dan bilgi çekme, sesli arama, kişilik tipleri, sesli yanıt, API desteği vb. Gibi ek özellikler sunar.

ChatGPT'nin en iyi kullanım örneklerini bugün keşfedin. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Open AI kimin?

OpenAI, kar amacı güden şirket OpenAI LP ve kâr amacı gütmeyen kuruluş OpenAI Nonprofit'in ana şirketi olan bir yapay zeka araştırma laboratuvarıdır. OpenAI, finansal getiri üretme ihtiyacı olmadan, insanlığa en fazla fayda sağlama yoluyla dijital zekayı ilerletme hedefiyle hareket eder. OpenAI ekibi, faydalı yapay zeka yaratmaya adanmış çeşitli araştırmacılar, mühendisler ve iş profesyonellerinden oluşur.

OpenAI, Microsoft, Reid Hoffman'ın hayırsever vakfı ve Khosla Ventures tarafından desteklenen bir yazılım şirketidir. Şirket OpenAI kar amacı gütmeyen vakfı tarafından yönetilmektedir. Vakfın yönetim kurulu OpenAI LP çalışanları Greg Brockman (Başkan ve Başkan Yardımcısı), Ilya Sutskever (Baş Bilim Adamı) ve Sam Altman (CEO) ile non-employee Adam D'Angelo, Reid Hoffman, Will Hurd, Tasha McCauley, Helen Toner ve Shivon Zilis'ten oluşuyor. Bu yatırımcılar, OpenAI'e AI yazılımı oluşturmak için sermaye ve bilgi işlem gücü sağlamaktadır.

ChatGPT çöktü mü? ChatGPT neden kapasite dolu?

Son zamanlarda, ChatGPT hata mesajları veriyor ve kapasitesine ulaşıyor.

ChatGPT, yapay zeka teknolojisi oluşturma üzerine odaklanan bir araştırma laboratuvarı olan OpenAI tarafından geliştirilmiş bir AI destekli sohbet botudur. Doğal dil işleme kullanarak hızlı bir şekilde metin oluşturmak isteyen geliştiriciler, girişimciler ve teknoloji meraklıları için popüler bir araç haline gelmiştir. Teknoloji, arşivlenmiş kitaplar ve Wikipedia gibi büyük miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiştir ve çeşitli yazım tarzlarını taklit eden metinler oluşturmaya yetkindir.

Ancak, büyük popülaritesinden dolayı, sunucular aşırı yüklendi ve kullanıcılara hizmete erişmelerini engelleyen hata mesajları meydana geldi. Daha fazla yüklenmeyi önlemek için OpenAI, hizmete erişen kullanıcıların sayısını sınırlandırdı.

Chatgpt kullanıcıları tarafından en popüler sorgular nelerdir?

ChatGPT kullanıcıları genellikle belirli bir konuyla ilgili bilgi bulmaktan teknik bir sorunu çözmeye kadar geniş bir konuda yardım almak için Google'a başvurur. En popüler sorgulardan bazıları şunları içerir: genel bilgi soruları, bir konuyu araştırma, bir ürün veya hizmet bulma, bir cihazla ilgili sorun giderme, bir matematik sorunu çözme, bir şirketi araştırma veya iş ilanı bulma ve belirli bir öğeyi arama. Ek olarak, ChatGPT kullanıcıları yönler veya bir adres arama veya yerel bir işletme bulmak için Google'ı kullanabilirler.

ChatGPT'nin kurucusu kimdir?

ChatGPT, OpenAI'ye ait olan bir yapay zeka araştırma laboratuvarı olan GPT-3'e dayanmaktadır. Artan popülaritesinden dolayı, ChatGPT şu anda birkaç sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Son zamanlarda ChatGPT erişilemez veya ChatGPT kapasitesine ulaşılamaz hatasıyla karşılaştıysanız, endişelenmeyin. Super güçleri olan Chatsonic'i deneyin, ChatGPT gibi ama daha gelişmiştir.

En akıllı yapay zeka sohbet botu hangisidir?

Eğer, sorgularınızı gerçek zamanlı olarak cevaplayan, Google'dan güncel bilgi çıkartan, sesli aramaları gerçekleştiren ve aynı zamanda Google Assistant, Siri ve Alexa gibi sesli yanıtlar üreten gelişmiş bir yapay zeka sohbet robotu arıyorsanız, size AI sanatı üretme özelliği sunan, API desteği sağlayan ve ayrıca mobil uygulama olarak da mevcut olan Chatsonic en iyi ve en akıllı seçenektir.

Sizinle konuşan bir yapay zeka uygulaması var mı?

Evet, Chatsonic (süper güçlü ChatGPT) sesli aramaları kabul eder ve Google Assistant ve Siri gibi yanıt verir. Chatsonic'i Writesonic'te ücretsiz deneyebilirsiniz.

ChatGPT nedir?

ChatGPT, OpenAI'nin GPT-4 dil modeli ile çalışan dinamik bir AI sohbet botudur! Bu inanılmaz platform, özetleme, sınıflandırma, soru-cevap görevleri ve hatta hata düzeltme gibi çeşitli NLP zorluklarıyla başa çıkabilir ve tüm bunların yanıtını otantik insan benzeri yanıtlarla verir!

iPhone'un tanıtılmasından bu yana tartışmasız en iyi teknoloji gelişmesi olabilir - ve bunda şaşılacak bir şey yok. Bu son derece ileri teknoloji, üretkenliği devrimci bir şekilde düzenler, bazılarını bir kerede işsiz kalmaktan kaygılı hissettirerek potansiyel riski nedeniyle endişeye kapılmaktadır.

Chatsonic nedir?

Chatsonic, OpenAI'deki ChatGPT'nin engelleriyle mücadele etmek için oluşturulmuş inanılmaz güçlü bir konuşma AI sohbet botudur. Bu son derece gelişmiş AI sohbet botu, en yeni GPT-4 modeli ile tasarlanmış olup, Doğal Dil İşleme (NLP) ve Makine Öğrenimi (ML) teknolojisini kullanarak metin ve resim üretimini optimize etmektedir.

Chatsonic gerçek bir insan gibi insanlarla sohbet edebilir - ama daha iyi! Makinenin zekası ve insanın zeka seviyesi bir araya getirilmiştir.

ChatGPT'den daha iyi olan nedir?

Chatsonic, ChatGPT'nin sınırlarını aşarak geliştirilmiş bir sürümüdür. Bu sınırlar arasında güncel bilgi oluşturma, yapay zeka sanatı oluşturma, sesli arama ve sesli yanıt da bulunur.

ChatGPT'ye benzer diğer platformlar arasında Jasper Chat, Bard AI, LaMDA (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli), Socratic, Bing AI, DialoGPT, Megatron-Turing Doğal Dil Üretimi, NeevaAI, CoPilot, Tabnine, Amazon Codewhisperer, Elsa Speaks, Bloom, DeepL Write, YouChat, Perplexity, Elicit, Chinchilla, Replika, Character AI, Poe by Quora, Chatsonic Slack Bot, CoGram, Otter, LLaMA by Meta ve DeepMind'in Elon Musk tarafından yapılmış ChatGPT alternatifi bulunmaktadır.