Microsoft'un ChatGPT Bing soru sınırı, cevaplar yerine daha fazla sorun yaratıyor

resim3.jpg

Bing'in yapay zeka sohbet botu henüz halka açıklanmadı, ancak erken erişim verilen seçilmiş kullanıcılar deneyimlerini paylaşmaktan çekinmediler.

Bu kullanıcıların çoğu, sohbet robotunun yeteneklerini test etmek ve açıklarını ortaya çıkarmak için misyon haline getirdiler.

Geliştiriciler tarafından içeride kullanılan gizli kod adını açıklamaktan, New York Times yazarına aşkını ilan etmekten ve karısından ayrılmasını istemekten, canlı olmayı dilediğinden eminiz. Bu nedenle, Microsoft chatbotu geri çekmeye karar verdi. Geçen Cuma gününden itibaren, chatbotun oturum başına beş soru ve günlük 50 chat sınırlaması var.

Ayrıca: Yeni Bing bekleme listesini atlayıp daha önce erişim nasıl alınır

"Yeni Bing'deki çok uzun sohbet oturumları altta yatan sohbet modelini karıştırabilir," Microsoft bir blog yazısında belirtti. "Verilerimiz gösteriyor ki, çoğunuz 5 hamleden kısa sürede aradığınız cevapları buluyorsunuz."

Ancak bu çözüm, sohbet botlarının yanıtlarını oluşturma şekillerindeki temel sorunları veya modellerinin nasıl eğitildiği ile ilgili sorunları ele almaz.

Bunun yerine, sohbetbotu ile konuşma yapmayı son derece zor hale getiriyor.

Ayrıca: Bing'in yapay zekalı sohbet botu ile ChatGPT büyük problemlerimi çözdü

Bir örnek davetiye olarak, chatbot'un yardımıyla bir e-posta yazmama çalıştım. Tüm istediğim değişiklikleri yapana kadar, e-postaya erişemeden Bing chatbot tarafından çıkarıldım.

resim4.jpg

Beş ipucundan fazlasına ihtiyaç duyabileceklerini hayal etmek kolaydır özellikle kodlarını mükemmelleştirmeye çalışan veya mükemmel denemeler yazma çabasında olan kimseler için. Sohbeti kısaltarak, Chatbot, genellikle teknik ipuçları için (örneğin belirli bir formatta kod veya metin taslağı hazırlama) kullanılmaz hale getirilir, bu da ChatGPT'nin ihtişamına layık olan şeydir.

Ayrıca: Kodları daha hızlı düzeltmek için ChatGPT kullanıyorum fakat buna karşılık ne ödüyorum?

Yeni kısıtlamalar, insan benzeri sohbet yeteneklerine sahip bir sohbet botuna sahip olma cazibesini tamamen azaltıyor. Sohbeti başlatmak için sorduğum tek şey, "Merhaba! Bugün nasıl hissediyorsun?" oldu ve kısa bir cevapla karşılaştım: "Üzgünüm ama bu konuşmaya devam etmeyi tercih etmiyorum. Hala öğreniyorum, anlayışınıza ve sabrınıza teşekkür ederim.🙏"

resim2.jpg

Bu yanıt, ChatGPT'nin duyguları olmadığını kabul etmesine rağmen sorunuzu nazikçe cevaplar ve sizi nasıl daha fazla destekleyebileceği konusunda sorar.

resim1.jpg

Microsoft, tartışmaları sınırlandırmaya çalışırken, sohbet robotunun yardımcı ve benzersiz özelliklerini kaldırdı ve bize sanki bir demo sürümü kalmış gibi hissettirdi. Orijinal sürümü biraz kusurlu bile olsa, şimdiki daha sönük sürümünden daha kullanışlı ve heyecan vericiydi.

  • Chat GPT Kopya Çeker mi?

    Chat GPT telifsiz mi? Chat GPT'nin olası telif hakkı ihlalleri hakkında ve yapay zeka tarafından oluşturulan içerik için en iyi telif hakkı kontrol cihazı hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • ChatGPT İçeriğinin 11 Dezavantajı

    Araştırmacılar, ChatGPT içeriğinde şaşırtıcı hatalar keşfettiler. Onları nasıl yakalayacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

  • ChatGPT kelime sınırı

    ChatGPT'te kelime sınırı var mı? Bazıları bunun böyle olduğunu düşünse de, diğerleri emin değiller. Bildiğimiz bir şey ise, sorunları önlemenin kolay bir yolu olduğudur.