iPhone veya iPad'inizde Siri kısayolu olarak ChatGPT'yi nasıl kullanabilirsiniz

resim15.jpg

iPhone veya iPad'inizde ChatGPT'ye erişmek istiyor musunuz? Her kullanmak istediğinizde Safari'de OpenAI's ChatGPT web sitesine göz atabilirsiniz. Ancak daha pratik bir seçenek, Siri ile çalışan bir kısayol kurmaktır. Kendi kısayolunuzu oluşturmaya çalışmak yerine, indirip yükleyeceğiniz birkaç özel tasarım kısayolu mevcuttur.

Testlerimde, Siri kısayoluyla üç farklı ChatGPT Siri kısayolunu denedim -- SiriGPT, ChatGPT Siri ve Siri Pro. Hepsi, ChatGPT'nin gücünü bir iPhone ve iPad'e getirmek için benzer şekilde çalıştı.

Kısayol oluşturulduktan sonra, bunu birkaç farklı şekilde tetikleyebilirsiniz. Kısayollar uygulamasını açabilir ve kısayol için simgeye dokunabilirsiniz. Kısayolu Ana ekranınıza ekleyebilirsiniz, böylece daha kolay erişilebilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca, Siri'ye kısayolu etkinleştirmesi için söyleyerek de çalıştırabilirsiniz.

1. API anahtarları alın

İlk adımınız, Open AI'dan gerekli API anahtarlarını almanızdır. Bu anahtarlar, ChatGPT kısayolunun taleplerinizi ChatGPT servisine göndermesi ve yanıtları alması için kullanılır. Hangi ChatGPT kısayolunu kullanırsanız kullanın, anahtarları elde etme işlemi aynıdır.

iPhone veya iPad'inizde Safari'yi açın ve Open AI platform sayfasına gidin. Eğer OpenAI ile bir hesabınız yoksa, Kaydolma butonuna dokunun. Aksi takdirde, Giriş yapma butonuna dokunun ve hesabınızla giriş yapın. Sağ üstte bulunan üç satırlık hamburger simgesine dokunun, Ayarlar menüsünün en altına kaydırın ve profilinizi seçin. Profil menüsünden, API anahtarlarımı Görüntüle seçeneğini seçin.

resim14.jpg

2. Yeni gizli anahtar oluştur

API anahtarları ekranında Yeni gizli anahtar oluştur düğmesine dokunun. Anahtarın üzerine basılı tutun ve tüm dizeyi seçmek için ardından kopyalamak için dokunun. Bir not açın ve anahtarı yapıştırın. Birden fazla ChatGPT kısayolu denemeyi planlıyorsanız, Open AI platform sayfasına geri dönün, Tamam'a dokunun ve ardından Yeni gizli anahtar oluştur düğmesine dokunun, başka bir anahtar oluşturmak için. Kopyalama ve yapıştırmayı tekrarlayın.

resim3.jpg

Şimdi, üç ChatGPT kısayolunu inceleyelim.

SiriGPT Nasıl Kullanılır

Kısayolu alın

Cihazınızda SiriGPT kısayol sayfasını açın ve Kısayolu Al düğmesine dokunun. Kısayollar ekranında, Kısayol Ekle düğmesine dokunun. Kısayol, Kısayollar uygulamasında görünür.

image12.jpg

2. API anahtarını ekle

API anahtarlarından bir ya da daha fazlasını yapıştırdığınız not'a geri dönün. Anahtar kümelerinden birini seçin ve kopyalayın. Shortcuts uygulamasına geri dönün, SiriGPT kısayolu için üç noktalı simgeye dokunun. Metin alanından "API ANAHTARINI BURAYA EKLEYİN" ifadesini kaldırın ve daha önce kopyaladığınız API anahtarını yapıştırın. Tamam'a dokunun.

resim11.jpg

3. SiriGPT'u Çalıştırın

SiriGPT kısayoluna dokunarak çalıştırın. İlk kez bunu yaptığınızda, Konuşma Tanıma erişimine izin vermeniz istenecektir. İzin Ver'i tıklayın.

resim1.jpg

4. Bir soru sorun

İsteğinizi yazın veya söyleyin. api.openai.com siteyle bağlanmanız istendiğinde İzin Ver'e tıklayın. SiriGPT yanıtı görüntüler ve söyler. Herhangi bir noktada Dur'a tıklayın. Sohbete son vermek için Tamam'a tıklayın. Başka bir soru sormak için Tekrar Sor'a tıklayın.

resim4.jpg

ChatGPT Siri Nasıl Kullanılır?

1. Kısayolu Alın

Safari'de ChatGPT Siri kısayolu sayfasını açın ve Kısayolu Al düğmesine dokunun. Kısayollar ekranında, Kısayol Ekle düğmesine dokunun. Kısa yol, daha sonra Kısaltmalar uygulamasında görüntülenir.

image10.jpg

2. API anahtarını ekleyin

Kısayol için üç nokta simgesine dokunun. Metin alanındaki "API anahtarınızı buraya yazın!" ifadesini silin ve Open AI'dan kopyaladığınız API anahtarlarından birini yapıştırın. Tamam'a dokunun.

resim7.jpg

Soru Sorun

ChatGPT kısayoluna tıklayın. İsteklerinizi metin kutusuna yazın veya klavyenin mikrofon simgesine dokunarak söyleyin. ChatGPT'nin api.openai.com'a bağlanmasına izin verin. Cevap daha sonra ekranda görüntülenir.

resim9.jpg

Siri Pro Nasıl Kullanılır?

1. Kısayolu edinin

Tarayıcınızda Siri Pro kısayolu sayfasını açın ve Kısayolu Al düğmesine dokunun. Kısayollar ekranında, Kısayol Ekle düğmesine dokunun. Kısayol, Kısayollar uygulamasında ortaya çıkar.

resim16.jpg

2. API anahtarını ekleyin

Kısayolun üç noktalı simgesine dokunun. Metin alanındaki "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" ifadesini silin ve Open AI'dan kopyaladığınız bir API anahtarını yapıştırın. Tamam'a dokunun.

resim5.jpg

3. Soru Sor

Siri Pro kısayolunu açın. İstediğiniz şeyi yazı alanına yazarak veya klavyenizdeki mikrofon simgesine dokunarak söyleyerek talebinizi belirtin. Siri Pro'nun api.openai.com'a bağlanmasına izin verin. Varsayılan olarak, kısayol sadece cevabı söyler ve görüntülemez. Ancak Siri kısayolları konusunda yeterince yetenekliyseniz, bu kısacıkla cevabı ekranda da gösterebilirsiniz.

resim2.jpg

Ana ekrandan bir kısayolu nasıl tetiklersiniz?

Kısayol uygulaması üzerinden kısayolu başlatmak yerine, daha kolay bir şekilde ana ekrandan tetikleyebilirsiniz.

1. Ana ekrana ekle

Bunu ayarlamak için, ChatGPT kısayollarından birinin simgesine basın ve Paylaş'ı seçin. Paylaş menüsünden, Ana ekrana ekle seçeneğine dokunun. Kısayolun adı ve simgesini önizleyin ve ekle düğmesine dokunun.

resim6.jpg

Bir soru sor

Ana ekrandaki simgeye dokunun ve yanıt almak için talebinizi sözlü veya yazılı olarak yapın.

resim13.jpg

Siri ile kısayol nasıl tetiklenir?

Bir daha da hızlı bir yöntem Siri aracılığıyla kısayolu çalıştırmaktır. Sadece şunu söyleyin: "Hey Siri [kısayol adı]." Siri, adla karışıklık nedeniyle kısayolu çalıştırmak istediğinizi anlamazsa en iyi seçeneğiniz kısayolu yeniden adlandırmaktır.

Bunu yapmak için, Kısayollar uygulamasında üzerine basılı tutun ve menüden Yeniden Adlandır'ı seçin. Var olan bir komutla çakışmayacak bir isim seçin. Siri'yi tekrar çağırmayı deneyin. İsteğinizi konuşun veya yazın ve yanıtı bekleyin.

resim8.jpg