ChatGPT Pro geliyor: Şimdiye kadar bildiğimiz şeyler

image7.jpg

ChatGPT adlı yapay zekayla son zamanlarda sohbet etmeyi denediniz mi, muhtemelen bazı noktalarda "kapasite dolu" hatasıyla karşılaştınız. Sohbet botunun aniden büyük popülaritesi hizmete erişimi oldukça zor hale getirebilir. Ve yapay zekayla sohbet etmek veya hatta onu deneme veya sınav yapması için kullanmak eğlenceli olmasına rağmen, bazı insanlar, profesyonel amaçlar için sohbet botunu kullanmak için garanti erişim istiyorlar.

Ayrıca: ChatGPT kullanmaya nasıl başlanır?

OpenAI, bu ayın başlarında Discord sunucusunda ChatGPT'nin bir ücretli sürümünü yakında sunabileceğini ve ChatGPT Professional adlı bir seçeneği olabileceğini duyurdu. Sunucuya eklediği bir bekleme listesi, profesyonel kullanıcıların ne bekleyebileceğini ayrıntılı olarak açıkladı.

yapay zeka

  1. Nasıl ChatGPT ve AI sanat araçlarını kullanarak Etsy işimi hızlı bir şekilde başlattım
  2. ChatGPT ve yeni AI, heyecan verici ve korkutucu bir şekilde siber güvenlikte felaketlere sebep oluyor
  3. Bu şimdiye kadar en kaba AI sohbet botu mu? HuggingChat'i denedim ve tuhaftı
  4. Sonrası AI geliştiricisi ile tanışın: Daha yaratıcı, daha iş odaklı

OpenAI tarafından "deneysel" olarak tanımlanan profesyonel teklif, "her zaman (karartma pencereleri olmadan)" kullanılabilir olacak, "ChatGPT'den hızlı yanıtlar sunacak (yani throttling olmadan)" ve " ihtiyacınız olan kadar mesaj sağlayacak (en az 2X normal günlük limit)."

Bekleme listesi ayrıca, seçildiyseniz OpenAI'nın size bireysel olarak ödeme süreci ve pilotu kurmak için ulaşacağına dikkat çekti.

Şimdi OpenAI erken erişim kullanıcılarını seçti ve kullanıcılar bazı bilgiler paylaşıyorlar gibi görünüyor.

Ayrıca: ChatGPT bir MBA sınavına girdi. İşte nasıl yaptı

Zahid Khawaja, bir erken erişim kullanıcısı olarak, halkın erişimine sahip olduğu ücretsiz sürümden çok daha hızlı çalışan bir test çağrısını pro sürümde çalıştırdığı bir videoyu Twitter'da paylaştı. Khawaja videoda, aylık abonelik maliyetini $42 olarak gösterdi.

OpenAI'nin ayda $42'ye karar vermesinin nedeni henüz açıklanmadı - belki de bu sadece başka bir Hitchhiker's Guide to the Galaxy atıftır. Ancak, OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, Aralık ayında her bir yanıtın ortalama maliyetinin "tek haneli centlerde" olduğunu söyledi, ancak "göz kamaştırıcı" hesaplama maliyetleri nedeniyle hizmeti sonunda para kazandırmak zorunda kalacaklarını kabul etti. Microsoft ile yakın zamanda yapılan bir anlaşma da, önümüzdeki birkaç yıl boyunca yazılım devinin OpenAI'ye milyarlar yatırım yapacağı görüşüyor.

Ayrıca: Meta'nın baş yapay zeka bilimcisi ChatGPT'nin 'özellikle yenilikçi olmadığını' ve 'hiçbir devrim yaratmadığını' söylüyor.

Popülaritesine rağmen, ChatGPT tek AI sohbet botu değil. Aylık 42 $ fiyat etiketi, bazı kullanıcıların daha maliyet etkin ve en az o kadar verimli olabilecek diğer alternatifleri aramasına neden oluyor.

ChatGPT henüz profesyonel sürümün halka açık olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bilgi vermedi. "Maalesef, ChatGPT profesyonel erişimi şu anda abonelik için kullanıma sunulmamaktadır" denildi.

Yine de güncel kalmak istiyorsanız, ChatGPT size bekleme listesi formunu doldurmanızı önerir.