ChatGPT API Fiyatlandırması

OpenAI, geliştiriciler için ChatGPT API'si kullanılabilir hale getirdi. Bu API güçlü GPT-3.5 turbo modelini kullanır ve ChatGPT için kullanılan modelle aynıdır. Birkaç adımda kolayca API'ye erişebilirsiniz. OpenAI, ChatGPT API'nin diğer tüm GPT-3.5 modellerine göre on kat daha ucuza mal olacağını söyledi. Bu, geliştiriciler için daha uygun bir seçenek yapar.

450 milyondan fazla tokena ihtiyacı olan işletmeler ve geliştiriciler veya donanım performansına göre iş yüklerini optimize etmek isteyenler için, OpenAI özel örnekler sağlamaktadır. Geliştiriciler, kullanıcı uçlarına bağlanan ve AI işleme için özel bir şerit sunan özel tokenler aracılığıyla Azure'ın hesaplama gücünü kullanabilirler.

Snapchat, Quizlet ve Instacart, özellikleri My AI, Q-Chat ve Ask Instacart için OpenAI'nın ChatGPT API'sinden yararlanıyor. Bu özellikler, ürün verilerine dayanan sanal öğretmenlik, çalışma yardımı ve alışverişe uygun yanıtlar sunuyor. ChatGPT API'nin maliyetinin düşmesi, müşteri hizmetleri ve etkileşim planlarının bir parçası olarak ChatGPT'yi kullanmak isteyen pazarlamacılar ve işletmeler için harika bir haber.

ChatGPT API Fiyatlandırma Planı

ChatGPT API'nin maliyeti, modele işlenen mesaj dizesi ve meta verilerini içeren belirteç sayısına bağlıdır. Şu anda 1000 belirteç için maliyeti 0,002 $'dır, bu yaklaşık 750 kelimeye denk gelir. OpenAI, ChatGPT API'nin fiyatını her 1.000 belirteç veya yaklaşık 750 kelime için 0,002 $'a indirerek geliştiriciler ve işletmeler için daha uygun hale getirdi.

Bu, Aralık 2022'den bu yana %90 azalmadır. ChatGPT modeli GPT-3.5 turbo modeli kullanılarak oluşturuldu ve kodlarda minimal değişikliklerle diğer olmayan sohbet uygulamaları için adapte edilebilir.
OpenAI, modeli uygulamalarına dahil etmeden önce geliştiricilerin modeli nasıl kullanmayı planladıklarını belirtmelerini gerektiren ön izleme politikasını ortadan kaldırdı. En son model olan gpt-3.5-turbo, Haziran'a kadar desteklenecek ve gpt-3.5-turbo'nun yeni stabil bir sürümü de yakında piyasaya sürülecek.

OKUYUN: GPT 4 görüntü girişi

“Öde Kullan” Planı

OpenAI, uygun ve hesaplı bir Pay as You Go planı sunar. En son ChatGPT 3.5 Turbo API modelleriyle, kullanıcılar 1.000 token için 0,002 $ ödemeyi bekleyebilirler. Bu, yoğun kullanımda bile aylık sadece birkaç dolara denk gelir. Başlamak için, kullanıcılar hesaplarına özgü bir dizi API anahtarına ihtiyaç duyarlar. Bu anahtarlar, herhangi üçüncü taraf ChatGPT uygulamasına ekleyebilirler.

OpenAI'nin faturalandırma sayfasındaki plana kaydolduktan sonra, kullanıcılar beklenmeyen ücretleri önlemek için kullanım limitleri belirleyebilirler.

ChatGPT API ücretsiz mi?

ChatGPT API, ChatGPT Plus aboneliği içinde yer almaz, ancak tamamen ücretsiz de değildir. API kendi fiyatlandırmasına sahiptir.

ChatGPT için bir API var mı?

Evet, OpenAI, API'nin 2023'ün ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını duyurdu.