GPT 4 resmi girişi: ChatGPT ile çalışır mı?

Son zamanlardaki OpenAI Multi-Model GPT 4'teki son gelişmelerden meraklı mısın? O zaman GPT-4 görüntü girdisi hakkında öğrenmek isteyebilirsin, bu yeni özellik hem görüntü hem de metin girdilerinin işlenmesine olanak sağlar.

GPT-4'ün çoklu mod özelliği, metin ve fotoğraflar içeren belgeler, el çizimi diyagramlar ve ekran görüntüleri de dahil olmak üzere çeşitli türlerde ve boyutlarda görüntüleri işleyebilir. Bu özellik sayesinde, Model hem metin hem de görsel girdiler alabilir ve yalnızca metin girdileri kadar yetenekli bir çıktı üretebilir.

Bu makalede, GPT-4 görüntü girdisi olasılıklarını, arkasındaki teknolojiyi ve nasıl mümkün hale getirileceğini keşfedeceğiz.

GPT 4 görüntü girişi ve teknolojisi

GPT-4 ne yapabilir? İyi, benzersiz bir görüntüyü açık talimatlar, sorular veya görüşlerle birlikte girebilirsiniz ve hem veri kümesi ıle birlikte kullanılabilen yapılandırılmış bir cevap alabilirsiniz. Bu, GPT-4'e bir resmin bağlamını anlamasını veya bir grafikte sunulan verileri analiz etmesini istemek için geniş bir olasılık yelpazesi açar.

Örneğin, şekillerin bir desenini içeren bir resim girerek GPT-4'ten deseni tamamlayan şekli sorabilirsiniz. GPT-4'ün görüntüleri yorumlama ve anlama yeteneği yapay zeka alanında önemli bir ilerlemedir. OpenAI tarafından düzenlenen bir geliştirici canlı yayını sırasında, GPT-4 Discord penceresinin ekran görüntüsünü ayrıntılı bir şekilde açıklama yeteneğini gösterdi.

Model girdinin işlenmesi için biraz daha bir dakika aldı ve son derece doğru ve açıklayıcı bir yanıt üretti. Yanıt girdi ekranının neredeyse tüm unsurlarını yakaladı, sol üst köşedeki sunucunun adından farklı ses kanallarına ve hatta sağ kenar çubuğundaki tüm Discord üyelerinin adlarına kadar.

GPT-4'ün görüntü giriş ve işleme yeteneklerini sergilemek için bir örnek olarak, OpenAI'nın GPT-4 teknik incelemesi, popüler bir mizah, "Tavuk nugget'larından oluşan bir dünya haritası" örneğini sundu. GPT-4, resmi yorumlayabildi ve metnin ve resmin beklenmedik yan yana getirilmesini yakalayan doğru bir yanıt üretebildi.

Bu, mizahi iki ilgisiz şeyi birleştiren bir mizah olarak meme'yi tanımladı ve resmin dünyanın haritasını taklit eden tavuk nuggetleri olduğunu açıkladı. GPT-4'ün bu tür görsel ve metinsel girişleri işleyebilme ve yapılandırılmış bir çıktı üretebilme yeteneği, medya analizinden sosyal medya izlemeye kadar çeşitli uygulamalarda büyük potansiyelini göstermektedir.

  • OpenAI'nin son projesi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

GPT 4 resim girdisi, ChatGPT ile çalışır mı?

ChatGPT Plus, GPT-4 tarafından desteklenir ve şu anda kullanıcıların arayüzü aracılığıyla resim girme seçeneği sunmamaktadır. GPT-4'ün eğitim ve geliştirme süreci devam ettikçe, görüntü işleme yeteneklerinin geliştirilmesi beklenmektedir. Bu özelliğin gelecekte eklenebileceği bir olasılık olsa da, OpenAI'nin hizmetle ilgili planları hakkında konuşamayız. Şu anda, GPT-4 görüntü giriş işlevinin genel kullanıma henüz mevcut olmadığını biliyoruz.

Şu an için Open AI, GPT 4 görüntü girdisini bir hizmet olarak sunmamaktadır, ancak bu yaygın bir sorudur. Görüntü girdisi etrafında zaten büyük bir ilgi var, bu yüzden talebi desteklemek için yakın gelecekte bir özellik görülebilir.

Yani, seçeneklerimiz neler ve ChatGPT'ye bir resim nasıl eklenir? ChatGPT'ye resim girişini denemenin bir yolu, iletiler aracılığıyla yapmaktır.

GPT 4 görüntü girişini nasıl kullanırım

Yazıldığı zaman, GPT-4 resim girişi genel halk için mevcut değildi. ChatGPT Plus, GPT-4 çerçevesine dayanmasına rağmen, henüz resim temelli girdileri işleme yeteneğine sahip değildir. OpenAI'nin GPT-4'ün çoklu duyusal yeteneklerini göstermesi, bu özelliği gelecekte kullanıma sunmayı amaçladıklarını göstermektedir.

GPT 4'nin görüntü işleme yeteneklerine erişmenin şu anda tek yolu yalnızca geliştiricilere özel olan GPT-4 API'dir. Ancak umuyoruz ki görüntü girişi yakında herkese açık olacak!

ChatGPT resim oluşturuyor mu?

Hayır, ChatGPT öyle bir şey değil. Sadece bir metin üretim aracıdır. Belirtildiği gibi, ChatGPT, Midjourney veya DALL-E gibi bir araç kullanırken ihtiyacınız olan mükemmel başlangıç önerisini sunma yeteneğine sahiptir. Gelecekte çeşitli girdileri mümkün kılan ve çeşitli çıktılar sunan kapsamlı bir araç olacağı varsaymak mantıklı olur, ancak henüz böyle bir şeyden bahsedilmiyor.

ChatGPT sanat yapabilir mi?

Önceden bahsedildiği gibi, görsel sanattan bahsediyorsak, maalesef ChatGPT buna uygun değil. ChatGPT şu anda tamamen metin tabanlı bir sohbet robotudur, yani ne resimler girebilirsiniz ne de yazılımın bunları sizin için oluşturmasını bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, ChatGPT'yi yapay zeka görüntü yazılımıyla birlikte kullanabilir ve ChatGPT'yi ipuçları oluşturmak için kullanıp bunları başka bir programa girebilirsiniz. ChatGPT ayrıca, sanat eserleri için kendi fikirlerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için harika bir kaynaktır. Eğer ilham için mücadele ediyorsanız ChatGPT'den bazı fikirler isteyebilir ve daha sonra bu fikirlerden birini geliştirmek için yazılımı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Daha geniş anlamda sanattan bahsediyorsak, bazıları ChatGPT'nin sanat yaratmaya yetenekli olduğunu savunabilir. Birçok insan ChatGPT'yi şiir yazmak için kullanıyor ve ayrıca müzik yazmaya yardımcı olmak için de ChatGPT'yi kullanıyor. Talimatlarınız yeterince özgünse, yapay zeka sohbet botunun ne kadar iyi dize yazdığına şaşıracaksınız.

GPT-4 şimdiye kadar ne için kullanılıyor?

  • ChatGPT Plus
  • Duolingo
  • Miðeind ehf
  • Khan Academy
  • Be My Eyes
  • GitHub Copilot
  • Microsoft Bing
  • Microsoft 365 Copilot

Yukarıdaki uygulamalar ve GPT 4'ün nasıl uygulandığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz buradan.

GPT 4'e nasıl erişilir?

GPT 4, ChatGPT Plus'e abone olanlar için yalnızca bir geliştirici aracıdır. Katılmanız gereken bir bekleme listesi olacak, bu listenin OpenAI tarafından kaydolunması gerekiyor.

GPT 4 kullanımı ücretsiz mi?

GPT 4'e erişmek için aylık bir abonelik olan ChatGPT Plus'a ihtiyaç duyulur, ancak şu anda bunun üzerine hiçbir ek ücret gerektirmez.