ChatGPT, Mercari'nin yapay zeka destekli asistanı aracılığıyla şimdi alışverişinize yardımcı olabilir.

mercari.jpg

İkinci el ürünler için dijital bir pazar yeri olan Mercari, bu hafta yapay zeka gücü ChatGPT tarafından desteklenen yeni bir sanal alışveriş asistanı olan Merchat AI beta sürümünün başlatıldığını duyurdu.

Yeni Merchant AI özelliği müşterilere siteyi daha kolay gezinmelerine ve aradıkları ürünü hızlı bir şekilde bulmalarına yardımcı olmak için canlı ve kullanılabilir durumda, böylece ürünleri arama ve kaydırmadan geçme gibi zaman alıcı seçenekle uğraşmak zorunda kalmazlar.

Ayrıca: Yapay zeka tüm işlerin %25'ini otomatikleştirebilir. En yüksek ve en düşük riskli olanlar nelerdir?

Mercari, ikinci el eşya satmak veya satın almak isteyen kullanıcıları ağırlayan bir çevrimiçi mağazadır. Sanal bir ikinci el mağazası gibi düşünebilirsiniz.

ChatGPT, Bing Chat ve Google Bard gibi üretken AI modellerinin insanlar tarafından arama motorlarından ziyade konuşma tabanlı chatbot'lara yönelmesiyle, Mercari gibi uygulamalar kullanıcılara arama özelliğinin alternatifi olarak AI chatbot seçeneğini sunmayı tercih etti.

Ayrıca: Fatura biriktirmek yerine dolabınızı düzenleyin: En iyi eski eşya uygulamaları

Merchat AI'nin gücüne ChatGPT kullanarak sahip olmak, dünyayı kasıp kavuran büyük dil modelinin gücünü Mercari'ye sağlar. "Bu teknoloji ile yapay zekanın dönüştürücü gücünden faydalanıyoruz ve Amerikalıların Mercari'nin geniş pazar yerini keşfetmesini ve alışveriş yapmasını kolaylaştırıyoruz" dedi Mercari ABD CEO'su John Lagerling.

"Jeneratif yapay zekanın, müşteri deneyimimizde yeni fırsatlar sunmasını umuyoruz. Ayrıca, yeniden satış deneyimini alıcılar ve satıcılar için daha da çekici hale getirecek ek yollar da sunabilir," diye ekledi.

Ayrıca: Temu gerçek mi? Bu son derece popüler alışveriş uygulaması hakkında bilmeniz gerekenler

Merchat AI'ı seçtiğinizde Mercari.com/Merchat adresine giderek gerçek zamanlı bir sohbet yapabilir ve istediğiniz şeyleri sormak için içerdiği kadar az ya da çok ayrıntı ile istekte bulunabilirsiniz.

Bot, size daraltmaya yardımcı olmak için bazı açıklayıcı sorularla yanıt verebilir ve ifade ettiğiniz ihtiyaçlara dayanarak en doğru önerileri yapmak için milyonlarca Mercari listesini tarar.