ChatGPT gibi bir AI Sohbet Botu Nasıl Oluşturulur? Kendi Sohbet Botunuzu Oluşturma Rehberi (Kod Yok)

resim15.png

Büyük ölçekli veya tek kişilik bir işletme yürütürken, muhtemelen sorguları yanıtlama veya alıcı yolunu kişiselleştirme gibi müşteri deneyimini iyileştirmek için tonlarca zaman ve kaynak harcayacaksınız.

Şimdi, bunu maliyetinin sadece bir kısmına yapabilme hayalini kurun. Evet, işinize ChatGPT gibi yapay zeka destekli sohbet botlarını entegre etmekten bahsediyoruz. Özel bir sohbet botu ile para ve zaman kazanacaksınız ve müşterilerinizin platformunuzla veya uygulamanızla etkileşimini değiştireceksiniz.

Fakat ChatGPT gibi bir bot nasıl oluşturabilirim? Sorabilirsiniz.

Aynı GPT-4 dil modelini kullanarak özel verilerinizi eğitmek için ChatGPT gibi botunuzu oluşturabilirsiniz. Modelin API'sinden faydalanabilir ve kendi altyapınızı oluşturmaktan kaçınabilirsiniz.

Bu blogda, şunları ele alacağız:

  • ChatGPT nedir
  • İşinizde Chatbot kullanmanın faydaları
  • ChatGPT gibi chatbot'lar yapmak için gerekenler
  • Kod yazmadan chatbot nasıl yapabilirsiniz

Hadi içeri dalalım!

ChatGPT nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş multimodal konuşan yapay zeka chatbot'udur. Son transformer modeli GPT-4 üzerine kuruludur. Metinleri ve resimleri işleyebilir, AI-insan etkileşiminde yeni bir boyutun kilidini açar. ChatGPT, daha uzun süreli bağlam belleği ve ileri düzeyde akıl yürütme ile diğer chatbot'lardan daha gelişmiştir.

GPT-4 modeli, ChatGPT için yapay zeka davranışlarının ince ayarlanmasını bile tanıttı. Bu, sohbet robotunuz için bir kişilik oluşturabileceğiniz anlamına gelir ve konuşma boyunca tutarlı kalacaktır. GPT-4 tarafından getirilen bu yeni işlevsellikler, Stripe ve Morgan Stanley gibi kurumların iş kullanım durumlarını keşfetmelerine neden olan güçlü bir araç olan ChatGPT'yi ortaya çıkardı.

Kısacası, ChatGPT, birçok gerçek yaşam kullanım durumunda uygulanabilen bilgi sentezleme ve insana benzer cevaplar üretme yetenekleri olan OpenAI tarafından oluşturulmuş bir yapay zeka sohbet botudur.

görüntü12.png

ChatGPT Gibi AI Chatbot Kullanmanın Avantajları

ChatGPT, süper bir güçtür. Günlük kullanım durumlarından öte kullanabilirsiniz. Kullanıcı etkileşimlerini iyileştirmek ve tekrarlayan görevlerde harcanan zamanı azaltmak için uygulamanıza veya web sitenize entegre edebilirsiniz.

Sonuç olarak, işletmeniz dönüşüm oranlarında artış görebilir, yeni ürün teklifleri sunabilir ve iç operasyonlarını düzenleyebilir. ChatGPT gibi yapay zeka sohbetbotlarının kullanmanın faydalarını ayrıntılı olarak anlamak için her birinin özelliklerine bakalım.

1. Daha Fazla Dönüşüm Sağlar

Düşük dönüşüm oranı çoğunlukla müşterinin platformunuza geldiğinde kötü kullanıcı deneyiminden kaynaklanır. Tepkisizlik veya kişiselleştirme eksikliği nedeniyle kaybedebilirsiniz. ChatGPT desteğiyle, bu sorunları anında aşabilirsiniz.

Müşteri desteğinizi ChatGPT ile geliştirebilirsiniz. Sorularınıza bir yöneticinin yanıt vermesi yerine, verilerinizi ChatGPT'ye besleyebilir ve bot'un tüm soruları ele almasına izin verebilirsiniz. İşinize ait bilgi birikimi olan bir sohbet yapay zekası olarak, müşterileri bağlı tutacak ve onlara uygulanabilir bilgiler sunacaktır.

Ayrıca, ChatGPT, müşteriler için kişisel bir yapay zeka rehberi olarak alışveriş deneyimini basitleştirmeye yardımcı olabilir. Örneğin, bir D2C giyim mağazası işlettiğinizi varsayalım. Bir AI rehberi olmadan keşif, müşteriler için zaman alıcıdır. Hatta indirimler ve satışlar gibi önemli bilgileri bile kaçırabilirler. Bir AI rehberi ile aradıklarını belirtebilirler ve bot, ürün önerileri sağlar.

2. Dahili Operasyonları Kolaylaştırır

Ölçeklenebilir şekilde çalıştığınızda, artık işe alma, program yapma ve fatura kesme gibi belirli iç işlemlerde sürtünmeyle karşılaşırsınız. ChatGPT ile, bu görevlere hizmet etmek için artık insan yardımına ihtiyacınız yok.

Örneğin, son zamanlarda bir geliştirici işe aldınız. Normal şartlarda, geliştiricinin, organizasyonda her şeyin nasıl çalıştığını anlamak için tüm belgeleri incelemesi gerekir. Ancak, ChatGPT'yi kullanarak, tüm geliştirici belgelerini içeren bir platforma erişebilir ve kolayca cevaplar bulup sorunsuz bir şekilde işe başlayabilir.

3. Ürün Tekliflerini Artırır

Yapay zeka çağı bizimle birlikte. Sadece kullanıcı deneyimi açısından iyileştirmek yeterli olmayacak, rekabet avantajına sahip olmak için ürünlerinizi de iyileştirmeniz gerekecek.

Örneğin, bir oyun oluşturuyorsanız, her oyuncunun deneyimini benzersiz kılmak için yapay zeka kullanmaya çalışın. Bu, oyuncu davranışlarına göre daha kişiselleştirilmiş yapay karakterlerle etkileşim kurmayı gerektirebilir.

ChatGPT, eğitim platformlarına da uygulanabilir. Sadece cevaplar sağlamak yerine, öğrenciler için kişisel bir öğretmen olmak için ChatGPT'yi kullanabilirsiniz. Duolingo ve Khan Academy, ChatGPT'yi bu şekilde kullanan şirketler arasında yer alıyor.

ChatGPT Gibi Bir Yapay Zeka Sohbet Botu Oluşturmak İçin Neler Gerekir?

İşletmeniz için sohbet botlarının faydalarını anladınız ve bir tane oluşturmak istiyorsunuz. Peki, sürecin gerçekte nasıl göründüğünü biliyor musunuz? Ve ChatGPT gibi bir uygulama oluşturmak için hangi kaynaklara ihtiyacınız olacak? Haydi öğrenelim!

1. Veri Toplama

Bir ChatGPT gibi bir yapay zeka sohbet botu yapmanın ilk adımı, makine öğrenimi modeline ne tür veriler besleyeceğinizi belirlemektir. Buradaki anahtar, meşru veri kaynakları bulmaktır. Genel web'de bulunan verileri arıyorsanız, mevcut dil modellerinin eğitilmiş verilerini kullanmayı deneyebilirsiniz.  

İşinize ilişkin veri söz konusu olduğunda, ayrıntılı ve ultra-spesifik olmanız gerekiyor. Bunun sebebi, bir kullanıcının sorgusuna yanıt verebilmek için chatbot'unuzun tüm bilgilere sahip olması gerektiğidir. Veri kümesi, şirket politikalarınızı, Sık Sorulan Soruları, metin belgelerini vb. içerebilir. Daha da önemlisi, yapay zeka chatbot'un her zaman tahmin edilebilir olmadığı için ticari ve kişisel verilerin sınırlarının belirlenmesi gerekiyor.

2. Veri Ön İşleme

Modelinizi eğitmeden önce, verilerinizi temizlemeniz veya önişlemeniz gerekir. Bu, girdi verilerini benzersiz sabit uzunluklu sayı dizilerine tokenize edip kodlamayı içerir. Önişleme süresi de veri kümenizin boyutuna bağlı olarak değişir.

3. Eğitim Döngüsü

Veri modeli önişleme işleminden geçirildikten sonra, modelinizi gereksinimlerinize uyarlamanız için eğitim döngünüzü başlatabilirsiniz. İnce ayarlama, makine öğrenimi modelinizi sıfırdan yeniden eğitmeye gerek olmadan yeni görevlere uyacak şekilde adapte edecektir. Örneğin, modelinizi ürün öneri görevleri için eğitin, ancak ayrıca ürün açıklama görevlerini de yapabilir.

Eğitim sırasında dikkate alınması gereken ana şey hesaplama maliyetleridir. Tek bir eğitim çalışması için yüz binlerce dolara mal olabilen birçok yüksek kaliteli GPU satın almanız gerekir. Bu nedenle, eğitim maliyeti sermayenizin hızla tükenmesine neden olabilir. Ancak uzun vadede, kendi AI altyapınızın sahibi olmak her zaman iyidir.

4. Uygulama Arayüzü Oluşturma

Modelinizi iyileştirdikten ve test ettikten sonra, markanızla birlikte kullanıcıların girdi girebilecekleri ve çıktıları görebilecekleri bir uygulama arabirimini oluşturmanız gerekiyor. ChatGPT örneğinde, kullandığınız web sitesi, OpenAI'nın GPT-4 dil modelinin güçlerini kullanmanıza izin veren bir arayüzdür.

Anahtar nokta: Yapay zeka altyapısı oluşturmak pahalı ve zaman alıcıdır. Ve belki de ilk gün ihtiyacınız bile olmayabilir. Bu nedenle, ChatGPT gibi kendi AI sohbet botunuzu, temel dil modeli GPT-4'ü bir API aracılığıyla kullanarak oluşturabilirsiniz.

Chatsonic'in GPT-4 Enabled API'si Tanıtımı

Chatsonic, GPT-4 destekli bir yapay zeka sohbet botudur. Daha güvenilir ve doğru olan ChatGPT alternatifleri arasında en iyilerinden biridir. Chatsonic, görüntü ve metin oluşturabilen gerçek bir çok-modal yapay zeka sohbet botudur.

ChatGPT gibi, Chatsonic de farklı kullanım durumları için özel sohbet botları oluşturmak için kullanılabilecek bir APIye sahiptir. Bu bölümde, Chatsonic'in API'sinin sunduğu özelliklere ve nasıl erişebileceğinize daha yakından bakalım.

Neden Chatsonic'in API'si ChatGPT API'den Daha İyi?

Chatsonic ve ChatGPT, aynı GPT-4 dil modelini kullanıyor olsalar da, Chatsonic gerçek dünya kullanım senaryoları oluşturmak için daha güvenilir bir API sunmaktadır. İşte nedenleri:

1. Gerçek Zamanlı Bilgi Sağlar

ChatGPT GPT-4 ile yükseltildi. Bu yükseltme, akıl yürütme ve bağlam hafızası yeteneklerine yardımcı oldu. Ancak değişmeyen şey, eğitim verileridir. ChatGPT eğitim verisi sadece 2021'e kadar olduğundan, canlı bakış açıları sağlayamaz.

Chatsonic, Google aramasıyla entegre edildiği için herhangi bir konu hakkında herhangi bir gün hiper-önemli içgörüler sağlayabilir. İş açısından, gerçek zamanlı olarak bilgi çıkarabilen bir sohbet botu, müşterilerin gerçek zamanlı arama yapmak ve satın alma yolculuklarına devam etmek için AI botunuzu kullanabilmesi için faydalıdır.

2. Resim oluşturma mümkündür

GPT-4, ChatGPT'yi çoklu modlu yaptı. Ancak bu sadece giriş ayarları için geçerlidir, yani girdi olarak resimler ekleyebilir ve çıktı olarak metin üretebilirsiniz. Bu nedenle, hala ChatGPT kullanarak resimler oluşturamazsınız.

Chatsonic API ile Stabil Diffüzion veya DALL-E kullanarak oluşturulmuş şaşırtıcı resimler oluşturabilirsiniz. Bu, birçok fotoğraf düzenleme uygulamasına harika bir ek olabilir, çünkü sanatçılar arasında daha fazla yaratıcılık ve işbirliği sağlayabilir.

3. Sesli komut etkinleştirildi

Yapay zeka sohbet botları online aramayı bildiğimiz şekilde değiştiriyorlar. Ve tüketicilerin online arama yaparken hangi ortamı tercih ettiklerini biliyor musunuz? Ses!

Think with Google'dan sesli arama istatistiklerine göre, küresel çevrimiçi nüfusun %27'si mobil cihazlarda sesli arama kullanıyor. Bu nedenle sohbet botunuz, mümkün olan herkesle etkileşim kurabilmesi için sesli komutları mümkün kılmalıdır. Ayrıca, kullanıcılar yazı yazmaktan kaçınarak platformunuzu veya mobil uygulamanızı daha kullanıcı dostu hale getirecektir.

4. Kişiliklerin Oluşturulması Daha Kolay

ChatGPT'te karakter çerçevesi oluşturmak istediğinizde, sistem açık ve detaylı bir komut vermelisiniz. Karakter veya kişilik oluşturmaya çalıştığınız şey doğru şekilde tanımlanmazsa, ChatGPT tutarlı kalamaz ve konudan sapabilir. Bu, Chatsonic'te olmaz.

Chatsonic, size 16 önceden tanımlanmış kişilik sunar. Örneğin, bir konu öğrenmek istiyorsanız ve sohbet robotunuzun kişisel bir öğretmen haline gelmesini istiyorsanız, kişilik menüsünden öğretmeni seçebilir ve öğrenmeye başlayabilirsiniz. Chatsonic API ile kişilikleri yönlendirmek çok kolay.

Chatsonic API'ya Nasıl Erişilir

Chatsonic API kullanarak özel AI sohbet botunuzu oluşturmaya başlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Bir Writesonic hesabı oluşturun: Henüz hesabınız yoksa, writesonic.com adresine gidin ve bir hesap oluşturun.

2. Ücretli bir plana abone olun: API erişimi ücretsiz planımda mevcut değil. Dolayısıyla aylık 19 dolardan başlayan 'Pro' ücretli aboneliği tercih etmelisiniz. Ayrıca çıktı kalitesini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir, çünkü bu büyük ölçüde fiyatlandırmayı belirler.

3. API panosuna git: API erişimine sahip olduğuna göre, aktif hale getirmenin zamanı geldi. Bunun için önce API panosuna git.

4. API anahtarınızı ortaya çıkarın: API gösterge tablosunda olduğunuzda, "API Anahtarını Ortaya Çıkar" seçeneği göreceksiniz. Buna tıklayın ve anahtarı kopyalayın. Şimdi anahtarı kodunuza entegre edebilir ve API çağrıları yapmaya başlayabilirsiniz.

API erişimi aldıktan sonra, özel verilerinizde sohbet botunu çalıştırmaya başlamalısınız. Bunu, bir yazılım ortamı oluşturarak, kod yazarak, API anahtarları ekleyerek ve Terminal veya Komut İstemi'nde verileri işleyerek yapabilirsiniz.

Kulağa karmaşık geliyor mu? Biz buradayız! API anahtarları ve kod editörlerinde gezinmek için kodlama bilgi ve deneyimi olmayan herkes yoktur.

Bu nedenle Botsonic'i oluşturduk - özel AI sohbet botu oluşturucunuzu tek bir satır kod yazmadan oluşturmanıza izin veren bir araç.

Kendi özel AI sohbet botunu nasıl oluşturursunuz (kod gerektirmeden) ChatGPT eğitimli?

Botsonic, Writesonic tarafından geliştirilen bir no-code özel AI sohbet botu oluşturucudur. Herhangi bir kullanıcının veya işletmenin verilerine dayalı olarak bir AI sohbet botu oluşturmasına olanak tanımayı amaçlamaktadır. Eğitim verilerinin karmaşıklıklarını ve bir sohbet botu arayüzü oluşturma zorluklarını soyutlayarak, müşteri katılımını ve deneyimini artırmanıza olanak tanır.

Sitenizin ziyaretçileri için şimdi hiper-akıllı, konuşmaya dayalı AI deneyimleri oluşturabilirsiniz. Bu devrim yaratan ChatGPT'e benzer sohbet botu, kullanıcıların GPT-4'ün gücünden ve doğal dil işlemeden yararlanarak teknik bilgiye ihtiyaç duymadan çeşitli kullanım durumlarına cevap veren özel AI sohbet botları oluşturmasına olanak tanır.

Botsonic Özellikleri Bir Bakışta

Hiç yazılım gerektirmeyen, özelleştirilmiş ChatGPT gibi çalışan özel bir AI sohbet botu... Gerçek gibi görünmüyor mu? Haydi, bazı özelliklerine bakalım:

Verilerinizle ChatGPT'yi Eğitin

Botsonic, sunduğunuz bilgilerden etkili bir şekilde öğrenerek, web sitenizi ziyaret edenlere doğal ve akıllıca yardımcı olabilir. Botsonic'e veri sağlayarak işletmeniz için özelleştirilmiş bir ChatGPT sohbet botu oluşturun. Bunun için iki yöntemle veri sağlayabilirsiniz:

  • Belgeler - PDF, PPT, PPTX, DOC ve DOCX formatları gibi uygun belgeleri yükleyin. Yardım rehberleri, şirket politikaları, iade prosedürleri ve teslimat kuralları dahil edebilirsiniz.
  • URL'ler - Alternatif olarak, Root Domain, Alt Domain veya belirli web sayfalarından (URL) bilgi çıkarmak için web sitenizle ilgili bağlantılarınızı paylaşın.

Markanızla ChatGPT'yi kişiselleştirin

Botsonic ile markanızın görsel kimliğine uyacak şekilde AI sohbet robota tamamen özelleştirerek yerleşik ve tutarlı bir marka deneyimi oluşturun. Botsonic, ChatGPT'nizi gerçekten eşsiz kılmak için bir dizi seçenek sunar:

  • Chatbotunuza bir isim verin - Özelleştirme bölümündeki "Şirket Adı" bölümüne işletme adınızı girin.
  • Marka renklerini seçin - Chatbot renk seçeneğinden veya renk kodunu ekleyerek markanızın belirgin renklerini seçin.
  • Dikkat çekici bir slogan ekleyin - Kullanıcıları etkileyecek bir slogan oluşturun (örneğin "Konuşalım" veya "Hızlı bir sohbet için hazır mısın?").
  • Ziyaretçilere sıcak bir karşılama sunun - Websitesi ziyaretçileriniz için dostça bir karşılama mesajı ayarlayın.
  • Logonuzu ve chatbot resminizi dahil edin - Marka logonuzu ve widget'ınız için çekici bir chatbot resmi yükleyin.
  • Şık bir simge seçin - Websitesi için mükemmel eşleşmeyi bulmak için çeşitli düğme stilleri arasından seçim yapın.
  • İletişim bilgilerinizi paylaşın - Ziyaretçilerin ek destek için sizinle iletişime geçmelerine olanak tanımak için e-postanızı dahil edin.
  • Önerilen sorgular sunun - Sıkça sorulan soruların örneklerini sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştirin.

Kodlama Olmadan Sorunsuz Entegrasyon

Kodlama bilgisi gerektirmeyen şekilde Botsonic'i kolayca kurun! ChatGPT AI sohbet botunuzu oluşturduktan sonra, Botsonic aşağıdakileri sunar:

  • Yerleştirilebilir kod (ücretsiz deneme sırasında erişilebilir)
  • API Anahtarı seçeneği (yalnızca pro planlarına özeldir)

Botsonic'ı web sitenizde müşteri etkileşimi için kullanabileceğiniz 7 yol

Botsonic sıradan bir müşteri destek sohbet botu değildir; normal destek görevlerinin ötesinde çoklu işlevler sunar. Botsonic'i kullanabileceğiniz bazı heyecan verici yollar şunlardır:

  1. Web sitenizin müşteri deneyimini geliştirin - Yapay zeka sohbet botlarına, ziyaretçilere ilgili bilgileri hızlı bir şekilde sunarak işletmenizi anlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Bu da genel deneyimlerini iyileştirir.
  2. Yapay Zeka Danışmanı ile lead üretimini artırın - Yapay zeka danışmanınızı web sitenize sorunsuz bir şekilde entegre edin ve kullanıcıları arama ve size çağrılar yapmak için yönlendirin.
  3. Müşterilerin ilgisini canlı tutun - Kullanıcılara ilgi duydukları konularla ilgili ilginç bilgiler ve bilgiler sunarak, web sitenizde daha fazla zaman geçirmeleri için teşvik edin.
  4. Muhasebe ve finans görevlerini yönetin - Botsonic'i karmaşık hesaplamalar, vergi tahminleri, yatırım getirileri ve daha fazlası için kullanın. Yakında gelecek olan XLS ve CSV yükleme gibi özelliklerle, belirli muhasebe görevlerini de yönetebilirsiniz.
  5. Yapay zeka ile çıkış niyeti pop-up'larıyla ilgiyi sürdürün - Botsonic'i kullanarak, kullanıcıların sitenizden ayrılmak üzere olduklarında pop-up'larla kullanıcının dikkatini yakalayın ve kaydolmaya veya gezinmeye devam etmeye teşvik edin.
  6. İç çalışan deneyimini geliştirin - Botsonic'i insan kaynakları departmanınıza dahil ederek, şirket politikalarıyla eğitin ve çalışanlarınız için bir kaynak olarak işlev görmesine izin verin.
  7. E-ticaret ürün önerileri - Özel yapay zeka sohbet botunuzu e-ticaret mağazanızda ziyaretçilere ürün önerisinde bulunmak için kullanın.

Nasıl Botsonic İle Kod Gerektirmeyen Kişiselleştirilmiş Bir Yapay Zeka Sohbet Botu Oluşturulur?

Botsonic ile kod gerektirmeyen özel bir yapay zeka sohbet botu oluşturmak ve entegre etmek çok kolay ve hızlıdır. İşte size adım adım bir süreç:

Adım 1: Verilerinizi Yükleyin

Yapay zeka sohbet botu oluşturmanın ilk adımı veri toplamaktır. Bu nedenle, sohbet botunun daha güvenilir olmasına yardımcı olabilecek tüm gerekli belge, dosya ve bağlantıları sürükleyip bırakın.

Müşteri perspektifinden birden fazla senaryo düşünmeniz gerekiyor, müşterilerin sorabileceği soruların kalıbını anlamak için eski müşteri bileti veya sorularını kullanabilir, doğru veri kümesini yüklemenin yolunu tersine mühendislik yöntemiyle bulabilirsiniz.

Adım 2: Markalaşmanızla Özelleştirin

Veriler yüklendikten sonra işinizin %80'i tamamlanır. Sonraki adım, chatbot'a markanızı eklemektir. Bu, marka renkleri, marka logoları ve iletişim bilgilerini içerir. Chatbot'u adlandırarak ve örnek sorgular ekleyerek daha da kişiselleştirebilirsiniz.

Adım 3: Widget'i Web sitenize Entegre Edin

Botsonic, marka oluşturmanızı eklerken, otomatik olarak widget'ı özelleştirir ve sohbet robotunuzun nasıl görüneceği hakkında bir his verir. Botsonic tarafından verilen gömülü kodu kopyalayarak ve web sitenizin koduna yapıştırarak bu widget'i entegre edebilirsiniz.

İşte bu kadar! Artık kendi özel ChatGPT sohbet botunuz var, soruları yanıtlamak ve genel müşteri deneyimini iyileştirmek için.

Son Düşünceler

İşletmelerde kullanılan sohbet botları bir yenilik değil. Yıllardır müşteri desteği için kullanılmaktadırlar. Fakat generatif AI'nin ortaya çıkmasıyla bu sohbet botları daha konuşkan hale geldi ve gelişmiş akıl yürütme yetenekleri sayesinde çeşitli kullanım durumlarına imkan tanıdılar.

Bu sayede, bir sohbet botunu tamamen yeni bir şekilde kullanabilirsiniz. Yalnızca temel soruları yanıtlayan bir bot olarak değil, doğru eğitim verildiğinde müşteri etkileşimiyle ilgili birçok işi mükemmel şekilde yapabilen bir kişisel asistan olarak düşünebilirsiniz.

Ayrıca, Botsonic gibi araçlarla ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botları oluşturmak daha akıcı bir hale geliyor. Yakında her işletmenin özelleştirilmiş AI sohbet botlarını bir şekilde entegre ettiğini görebiliriz, bu da endüstri standardı haline getiriyor.