ChatGPT OpenAi API kullanarak Müşteri Ürün İncelemelerini Analiz Etme: Duygu Analizinden İş İçgörüleri Çıkarma Adım Adım Kılavuzu Bölüm 1

1_Xi5M-ZH4gciEN4KCTMxUAw.png

ChatGPT kullanmak için bilmeniz gerekenler

ChatGPT ve şimdi GPT-4, insan benzeri yetenekleriyle doğal dil işleme ve diğer gelişmiş görevlerde başarılı bir şekilde çalışan büyük dil modeli (LLM) adı verilen bir tür yapay zeka sinir ağıdır. GPT, kullanıcının girdi ve anahtar kelime komutlarına (prompt olarak adlandırılır) dayalı metin yanıtları üretebilen bir model olarak belirginleşir. Bu, openai tarafından geliştirilmiş ve bir sohbet botu arabirimi aracılığıyla veya bu öğreticide göreceğimiz gibi çok daha güçlü bir Uygulama Programlama Arayüzü (API) olarak kullanılabilen bir platformdur. API kullanmak teknik gibi görünebilir, ancak ücretsiz bir API anahtarı edinmeniz ve gerekli girdi verilerini uygulamaya sağlamanız yeterlidir. Tüm yapay zeka işlemleri arka planda gerçekleşerek sonuçlar birkaç saniye içinde çıktı verir.

ChatGPT nasıl çalışır?

ChatGPT, kullanıcıların bir AI sistem ile konuşmalarına olanak tanıyan, doğal dil işleme (NLP) algoritmalarını kullanarak kullanıcının girdisini anlayıp ilgili görevleri gerçekleştiren bir AI destekli konuşma teknolojisidir. Bu öğreticide, müşteri yorumlarının duygusunu tespit etmesini ve ayrıca uzun incelemeleri özetlemesini isteyeceğiz. ChatGPT, geniş bilgi ve veri miktarlarında eğitilmiş olup, geniş bir yelpazedeki sorgulara ve sorulara yanıt verebilmesine olanak tanır. Gerçekleşen her etkileşimle beraber, ChatGPT daha fazla öğrenir ve cevaplarını geliştirir. Bu, makine öğrenimi olarak tanınır. Sistemin esnekliği, örgütlerin ve bireylerin özellikle ihtiyaçlarını karşılamak için işlevselliğini uyarlamasına olanak tanır. Kısacası, ChatGPT, chatbot veya API arayüzü aracılığıyla doğal dil tekniklerine güçlü bir şekilde erişmek isteyen programcı olmayanlar için kolay bir yol sağlar ve yapılabilecek veri analiz türlerini temel olarak değiştirir.

Şirketinize nasıl müşteri geri bildirimi verilerini analiz etmek için ChatGPT kullanmanın yardımcı olabileceği

Müşteri geri bildirimlerini analiz etmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için ChatGPT kullanmak şirketinize kesinlikle fayda sağlayabilir. Yapay zeka modellerini kullanarak ChatGPT, şirketinizin topladığı ancak iyiye kullanmadığı büyük miktarda veriyi kullanarak müşterileriniz için daha iyi bir deneyim oluşturmanıza yardımcı olabilir. Mevcut şirket verilerinizi kullanarak ve içgörüler elde ederek müşteri sadakatini artırabilir, müşteri tutma oranını ve geliri artırabilirsiniz. ChatGPT API'si, müşteri geri bildirimlerini doğruluk ve hız ile analiz etmenizi mümkün kılar. Şirketinizin veri madenciliği çabalarının kalitesini artırarak daha hızlı ve etkili veri odaklı kararlar alabilirsiniz.

ChatGPT, yapay zeka kullanarak dil oluşturma görevlerinde başarılıdır

ChatGPT, insan benzeri metinler üretme konusunda uzmanlaşmış olan dikkate değer bir dil oluşturma aracıdır. Bu özelliği sayesinde, mantık ve yaratıcılık gerektiren içerik oluşturma görevleri ve diğer anlatı tarzı raporlar için idealdir. İnsanlara benzer yazılar oluşturma yeteneği, bloglar, sosyal medya ve web siteleri için çeşitli ilgi çekici içerikler üretmek için kullanışlı hale getirir. ChatGPT'nin metin tamamlama özelliği kullanıcıların sadece birkaç anahtar kelime girerek yapay zeka tarafından anahtar kelimelere dayalı tamamlanmış cümleler veya paragraflar otomatik olarak oluşturmasına olanak tanır. Bu, içerik oluşturma sürecini daha kolay ve zaman kazandırıcı hale getirir, işletmenizin içerikleri hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmasına olanak sağlar. Bu öğreticimizde, ChatGPT API'sini kullanarak ilk önce yorumlarımızı analiz ettikten sonra, ürün iyileştirme stratejisi oluşturmak için ürünün artılarını ve eksilerini ve sıralanan önem ve uygulama kolaylığına göre önerilen ürün iyileştirmeleri detaylı bir şekilde listelemek için ChatGPT'nin metin oluşturma yeteneklerinden yararlanabiliriz.

AI-destekli Analitik Uygulamaları: OpenAI ChatGPT API ile Duygu Analizi Kullanarak Müşteri Ürün İncelemelerinden Bilgi Çıkarımı

Neden Duygu Analizi?

Hisli analiz, insanların görüşlerini özgürce ve kolayca ifade ettikleri günümüz dünyasında giderek daha önem kazanmaktadır. Hisli analiz, yazılı metinleri analiz edip olumlu, olumsuz veya tarafsız bir ton olarak kategorize etmeyi içerir. Bu teknik, bir pazarlamacıya, işletmelerin ürün ve hizmetlerini geliştirmek, müşteri deneyimini iyileştirmek veya daha iyi müşteri desteği sağlamak için kullanabilecekleri tüketici davranışları ve tercihleri hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Önceden, müşterilerinizin ne düşündüğünü öğrenmek için anketler veya müşteri odaklı gruplar düzenlemeniz gerekiyordu ve bu süreçte toplanan verilerin görüşleri bir şekilde yanıltmamasını umuyordunuz. Şimdi ise insanların çevrimiçi olarak yazdıkları şeyleri değerlendirerek ürününüzün nasıl algılandığını hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz. Hisli analiz, işletmelerin belirli konular, olaylar, ürünler veya hatta rakipler hakkındaki kamusal görüşleri izlemek için sosyal medya platformlarını da kullanabilirler.

ChatGPT sohbet arayüzü yerine openai API'ı neden kullanmalısınız?

OpenAI API kullanarak, her incelemeyi ChatGPT'ye kesip yapıştırma zahmetinden otomatik olarak kurtulabilirsiniz. Python'da tek bir komutla, ChatGPT'ye müşteri yorumlarını analiz etme ve her birinin duygusunu belirleme talimatı verebilirsiniz. Bunlar yapıldıktan sonra, chatgpt'yi kullanarak sonuçları ekranda gösterip, Excel ve Word'e kaydedebilir ve güvenli bir şekilde takımınızla daha fazla görüşmek için kullanabilirsiniz. Kod ayrıca pozitif, negatif veya nötr olan yorumlarının yüzde dağılımını da verir. API ayrıca analizimizin bir bölümünün çıktısını (bu öğreticinin birinci kısmı gibi) alarak bir sonraki adımda (yani bir sonraki öğreticilerdeki 2. 3. ve 4. kısımlar) kullanmamıza olanak sağlar ve en sonunda, yalnızca sohbet arayüzüyle yapmanın zor olacağı, anlaşılır bir ürün geliştirme analizi oluşturabiliriz.

Adım Adım Makine Öğrenmesi Duygu Analizi

Kabuller

  1. Openai API'sini kullanmak için bir API erişim anahtarına sahip olmanız gerekiyor. Henüz bir tane yoksa, üç ay boyunca ücretsiz bir hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  2. Ücretsiz bir Google Colab hesabınız var.

Adım 1: Google Colab'da gerekli Python kütüphanelerini yükleyin

Açık kaynaklı yapay zeka API'sine erişmek ve talepler göndermek için kullanılır.
!pip install pandas openai requests Bu API çağrıları yapılırken bir ilerleme takipçisi oluşturmak için kullanılır.
!pip install tqdm Sonuçları Word biçiminde çıktı vermek için kullanılır.
!pip install python-docx

1_dByQKohL3pT0-VJC8Gfzlw.png

Adım 2: Colab'da openAI API ortamını hazırlayın

  1. <OPENAI API ERIŞİM ANAHTARINIZI BURAYA YAZARAK DEĞİŞTİRİN> bölümünü, özel openAI API erişim anahtarınızla değiştirin. API erişim anahtarınızı çevreleyen “ ” işaretlerini bırakmaya özen gösterin.
  2. Daha yeni chatGPT sürümünü kullanmak ve eski gpt-3 API'lerinden daha ucuz olmasını sağlamak için chat/completions API uç noktasını kullanacağız.

Adım 3: İnceleme veri setinizi yükleyin

Burada, incelemelerin "incelemeler.csv" adlı bir CSV dosyasında olduğunu varsayıyoruz. İncelemeler, her satırda bir inceleme içerecek şekilde tek bir sütunda "Ürün_İnceleme" olarak yer almaktadır.

Bu örnekte, muhtemelen kendi işimizin ürün incelemelerinden örnekler kullanıyoruz. Ancak, rakip ürünlerin veya hizmetlerin ürün incelemelerini de kullanarak, rakibinizin ürünlerinin kullanıcılar tarafından nasıl algılandığını anlayabilirsiniz.

Her şeyin doğru bir şekilde yüklendiğinden emin olmak için veri çerçevesini yazdıracağız.

1_lAqyex3FZ7Skvy0nQZhCMA.png

Adım 4: Her ürün yorumunun duygu durumunu ChatGPT kullanarak belirleyin, sonuçları Excel ve Word'e aktarın.

Not: Eğer ücretsiz bir deneme hesabı ile OpenAI kullanıyorsanız, API'ye dakikada gönderebileceğiniz veri sayısını sınırlarlar. Bu kısıtlamayı aşmak için, her istek arasındaki kodda birkaç saniyelik bir gecikme ekliyoruz. Pay-asyou-go OpenAI hesabı kullanıyorsanız, aşağıdaki koddan bu gecikme zamanlayıcısını kaldırabilirsiniz, time.sleep(4)

Açık yapay zeka API'si bazen hatalarla karşılaşabilir veya diğer kullanıcılardan gelen isteklerle karşılanabilir. Bu durumlarda kodun başarısız olmasını önlemek için kodda bir while döngüsü ekleyerek API çağrısını 3 kez yeniden deniyoruz; bu genellikle yeterli olur.

Şu anda açıkAI'nın en hızlı, en ucuz ve en yetenekli modeli olarak önerdiği gpt-3.5-turbo'yu kullanıyoruz. Bu tür analizler için.

Bu, chatGPT'nin bir ürün duygu analizörü olarak hareket etmesini ve bir incelemenin olumlu, olumsuz veya tarafsız olup olmadığını belirlemesini sağlayacak komuttur.

Siz, ürün incelemelerinin duygusunu analiz etmek ve algılamak için eğitilmiş bir AI dil modelisiniz. Aşağıdaki ürün incelemelerini analiz edin ve duygunun pozitif, negatif veya nötr olduğunu belirleyin. Sadece TEK kelime döndürün, ya POZİTİF, NEGATİF ya da NÖTR.

1_Cy_e4URU0pB-fNQ2jRnpiw.png

Adım 5: Her yorumu ChatGPT ile özetleyin, sonuçları Excel ve Word'e aktarın

Not: Önceki kodla benzer şekilde, API çağrıları için ücretsiz deneme hesabı sınırlamalarının aşılmasını önlemek için 4 saniyelik bir gecikme tanıtıyoruz. Ücretli bir openAI hesabınız varsa, time.sleep(4) satırını kaldırabilirsiniz.

Bu, chatGPT'ye bizim için ürün incelemelerini özetlemesini söylemek için kullandığımız açıklama.

Bir AI dil modelisiniz, ürün yorumlarını analiz etmek ve özetlemek için eğitilmişsiniz. Aşağıdaki ürün yorumunu özetleyin ve artıları ve eksileri vurgulayın.

1_7YcdjhGAXUpnGkE-FlJMvA.png

Adım 6: Kullanıcı yorumlarından ürünlerin artı ve eksilerinin otomatik olarak listelendiği 2. Bölüme devam edin.

Burada Bölüm 2 bağlantısı bulunmaktadır, burada ürün geliştirme önerileri listesini türetmek için avantaj dezavantaj liste oluşturmaya dalacağız.

Sonuç

Umarım bu öğreticiyi yararlı bulmuşsunuzdur ve herhangi bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Umarım bu öğreticiyi yararlı bulmuşsunuzdur ve herhangi bir sorunuz varsa mutlu bir şekilde cevaplayabilirim.

Medium'da takip etmeyi unutmayın, böylece ChatGPT ile önerilen ürün iyileştirme stratejisi oluşturarak bu öğreticinin üzerine inşa edeceğimiz Part 2'yi yakında takip edebilirsiniz.

Yukarıdaki kodun herhangi bir bölümünü daha detaylı açıklamamı isterseniz veya herhangi bir yorumunuz veya sorunuz varsa, lütfen yorumlar bölümünde belirtin.

Ayrıca, bir sonraki yazım için NLP için diğer iş kullanım durumları varsa, yorumlar aracılığıyla veya doğrudan mesaj yoluyla bana bildirin. Teşekkürler!

1_Ybp8Hs-Q2wtM1pWrh9BXWw.png