ChatGPT neden bir telefon numarasına ihtiyaç duyar?

OpenAI'nin dil modeli ChatGPT'ye kaydolmaya çalıştınız ve yalnızca bir mobil doğrulama adımından geçmeniz gerektiğini mi buldunuz? Eğer öyleyse, ChatGPT neden telefon numaranızı gerektirir? OpenAI hesabı oluştururken, e-posta ve SMS olmak üzere iki doğrulama adımı tamamlamanız gerekmektedir.

Ankara'da ChatGPT'nin mevcut olmadığı ülkelerde yaşayan bazı bireyler, SMS doğrulama adımında sorunlar bildirdiler. Bununla birlikte, ChatGPT ilerlemek için hala bir telefon numarası gerektiriyor. Bu sürecin bu kısmı her zaman biraz sıkıntılı olabilir ve sizi hazırlıksız yakalayabilir, böylece açıkça soruşturma yapmanıza neden olabilir:

OpenAI telefon numaranı neden istiyor?

OpenAI'nin ChatGPT'si durumunda, her ikisi de gereklidir, hem e-posta hem de telefon numarası doğrulaması gerektiren iki aşamalı bir doğrulama süreci kullanılır. Bu bir zahmet gibi görünebilir, ancak gerçek insanların platformu kullandığından emin olmak ve yanlış kullanımı önlemek için gerekli bir güvenlik önlemidir.

OpenAI, kullanıcıların oluşturabileceği hesapların sayısını sınırlandırmak için bir önlem olarak bir mobil numarası gerektirmesi nedeniyle yakın zamanda eleştiriye maruz kaldı. Bu, müdahaleci görünebilir ancak OpenAI, bunu sıkça sorulan sorular bölümünde açıkça belirtti: "Verilerinizi satmayız veya içeriğinizi üçüncü taraflarla pazarlama amaçları için paylaşmayız".

Ancak, OpenAI'nın bir telefon numarası istemesinin temel sebebi, günümüzün çevrimiçi hizmetleri için yaygın olan ikinci bir doğrulama adımı sağlamaktır. Bu adımda kullanıcılar için bir artı vardır, çünkü bir telefon numarası eklemek hesabınıza ek bir güvenlik katmanı ekler.

ChatGPT, spam oluşturan kişilerin birden fazla hesap açmasını engellemenin yanı sıra telefon numaranızı OpenAI hesabınızın kurtarma yöntemi olarak da kullanabilir. Eğer şifrenizi unutursanız, OpenAI telefon numaranıza SMS yoluyla kurtarma talimatları gönderebilir. Bu bilgiyi kullanarak hesabınızın şifresini sıfırlayabilir ve hizmete yeniden erişebilirsiniz.

Telefon doğrulaması gerektirmeyen ChatGPT alternatifleri

Telefon doğrulaması gerektirmeyen birkaç sohbet robotu alternatifi seçebilirsiniz, dolayısıyla sorun yaşarsanız bu daha iyi bir seçenek olabilir.

  • Chatsonic - Şu anda en iyi ChatGPT alternatiflerinden biri olan Chatsonic, telefon doğrulamasına ihtiyaç duymayan harika bir sohbet botudur. Yazılım GPT-4 üzerine inşa edilmiş olup google ile entegre olduğu için ChatGPT'nin aksine en yeni bilgiler hakkında size sonuçlar verebilir. Chatsonic ayrıca ChatGPT'nin yapamadığı bir şey olan görüntüleri oluşturabilir.
  • Bing AI - Bing AI, telefon doğrulaması olmadan erişebileceğiniz ChatGPT için harika bir alternatiftir. OpenAI'nın Büyük Dil Modeline dayanması nedeniyle Bing AI, tepkilerinde hızlı ve doğru olmak için odaklanılmıştır. Chatsonic gibi, internet sonuçlarına dayalı gerçek zamanlı yanıtlar verme yeteneğine de sahiptir.

ChatGPT'de telefon doğrulamasında sorun yaşıyorsanız, bu harika alternatiflerden birini denemek isteyebilirsiniz. Bazı yönleriyle ChatGPT'den daha yetenekli ve ayrıca ücretsizler.

ChatGPT telefon doğrulamasını atlayabilir misiniz?

Şu anda ChatGPT'yi kullanmak için telefon numaranızı vermeniz zorunludur. Araştırmalarımız bu adımı atlamak için bir yol olmadığını gösteriyor. ChatGPT farklı bölgelerde daha yaygın hale geldikçe, telefon numarası doğrulama gereksinimi değişebilir.

Ancak şimdilik, ChatGPT'nin mevcut olduğu bir konumdan geçerli bir telefon numarasına sahip olmanız kaydıyla kayıt sürecini tamamlayabilirsiniz. Telefon numarası doğrulaması olmadan, ChatGPT'yi kullanamazsınız.

Telefonunuz yoksa ChatGPT kullanımı

ChatGPT'e erişebilmek için gerçekten bir telefon numarasına ihtiyacınız olduğunu belirledik ama işler umutsuzsa deneyebileceğiniz birkaç şey var:

  • Hesabınızı doğrulamak için WhatsApp'ı kullanın: Bazı ülkelerde telefonunuz kullanılamıyorsa, hesabınızı WhatsApp ile doğrulayabilirsiniz. Hesabınızı kaydederken "WhatsApp'ınız var mı?" seçeneğini kullanın.
  • Çevrimiçi SMS hizmeti kullanın: Bazı çevrimiçi SMS hizmetleri gerçek numaralar kullandıklarını iddia ederler ve ChatGPT tarafından tespit edilemeyebilirler. Çevrenize bakarsanız işe yarayan bir hizmet bulabilirsiniz, ancak hiçbir şey garanti değildir.
  • Alternatif bir sohbet botu kullanın: Chat GPT şu anda kullanılabilecek tek AI sohbet botu değildir ve Bing AI ve Google Bard gibi yazılımlar telefon doğrulaması gerektirmez.

Eğer kişisel bilgilerinizin gizliliği hakkında endişeleriniz varsa, ChatGPT'nin gizlilik politikasını okumanızı tavsiye ederiz. OpenAI kişisel bilgilerinizi paylaşmadıklarını belirtmiştir, bu da endişelerinizi hafifletebilir.

ChatGPT'e telefon numaranızı vermek güvenli mi?

Bir telefon numarasını vermek konusunda endişe duymak oldukça anlaşılabilir, sonuçta kimse üçüncü taraf satış aramalarını istemez. Endişelenmenize gerek yok, OpenAI verilerinizi toplayan herhangi biri gibi verilerinizi korur. Numara sadece doğrulama için gereklidir ve gizlilik sözleşmesinde belirtilenden başka bir şey için kullanılmayacaktır.

ChatGPT hesabı gerekiyor mu?

Evet, ChatGPT ücretsizdir, ancak yine de web sitesi üzerinden kaydolmanız ve e-posta adresi ve telefon numaranız gibi bazı bilgileri vermeniz gerekmektedir. Kaydolma işlemi oldukça basittir ve hızlıdır.

Son söz

ChatGPT, hizmetlerinin yanlış kullanımını önlemeye adanmış, son derece sofistike bir Chatbot'tur. Bazı kesinti sorunları yaşamış olmasının, yeni kullanıcılar için politikaları daha sıkı hale getirmesinin nedenlerinden biri olabileceği düşünülmektedir.

ChatGPT'a yeni katılanlara erişim sağlamadan önce ek güvenlik katmanları gerekiyor. Bu nedenle, kullanıcıların gerçek kullanıcılar olduğunu doğrulamak için kayıt işlemi sırasında bir telefon numarası sağlamaları isteniyor.

Premium telefon numarası nedir ve neden geçersiz değil?

Bu hata mesajını görürseniz, VOIP numarası veya uygulama bazlı telefon numarası kullanımıyla ilgilidir.

ChatGPT'u telefon numaram olmadan kullanabilir miyim?

ChatGPT, geçerli bir telefon numarası ve bir e-posta adresi gerektiren iki adımlı bir doğrulama süreci kullanır.

  • ChatGPT Neden Chatbotların Geleceği?

    ChatGPT neden geleceğin sohbet botu olduğunu, faydalarını ve sohbetbotu endüstrisine potansiyel etkisini keşfedin. Sohbetbotu teknolojisindeki gelişmeleri öğrenin.

  • Chat GPT'e Ne Sormalı

    Daha etkileşimli bir sohbet için ChatGPT'ye sormanız gereken en iyi on şeyi keşfedin. İyi ChatGPT teşvikleri yazmayı öğrenin ve bu yapay zeka sohbet hizmetinden en iyi şekilde yararlanın.

  • Chat GPT Uygulaması'na Giriş

    ChatGPT uygulaması hakkında daha fazla bilgi mi sahip olmak istiyorsunuz? Özelliklerine, kullanılabilirliğine ve farklı cihazlarda kullanımına dair bilgi edinmek için okumaya devam edin.