ChatGPT Slack bot nasıl Zapier ile oluşturulur

resim21.jpg

Zapier'da günlük iletişimimiz için Slack'ten oldukça fazla yararlanıyoruz. Hatta dört aylık toplantısız haftalarımızda Slack üzerinden ne kadar iş yapabilieceğimizin sınırlarını zorladığımızı bile söyleyebiliriz.

Slack'ten en çok faydalanmamıza yardımcı olan şey, favori uygulamalarımızı bağlamak için Zapier kullanmaktır - bize zaten güçlü bir platformda daha fazla yetenek sağlar.

Son zamanlarda bağlantı kurduğum kişilerden biri mi? ChatGPT. ChatGPT'yi ve Slack'i entegre ederek, Slack'ten ayrılmadan ipuçları gönderebilir ve yanıtlar alabilirim. Bir soru sormak, bir blog gönderisi için başlık düşünmek veya bir mesaja yanıt oluşturmama yardımcı olmak için yardıma ihtiyacım varsa, bağlam değiştirmeden bunu yapabilirim.

Bu blog yazısında, Slack çalışma alanınıza ChatGPT'nin gücünü ve ChatGPT Plus kullanıcısıysanız GPT-4'ün gücünü getirmenin iki farklı yolunu anlatacağız.

  • Bir yanıt botu, belirli bir kanalda bir başlangıç yayınlandığında ChatGPT'den bir yanıtla yanıtlar gönderir
  • Bir ChatGPT slash komut botu, herhangi bir kanala başlatmaları gönderir ve yanıtlar alır

Bu iş akışı, ücretli bir Zapier planında veya ücretsiz deneme süresi sırasında mevcut olan çok adımlı bir Zap gerektirir. Çok adımlı Zaps hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bir ChatGPT yanıt botu oluşturun

Zapier ile farklı uygulamalar arasında bilgi gönderen otomatik iş akışları (onlara Zap diyoruz) oluşturabilirsiniz. Sıfırdan bir Zap oluşturabilir veya hızlı başlamak için bir şablon kullanabilirsiniz.

Bir şablonla başlamanın yanı sıra kolaydır. Sizleri Zap editörüne yönlendirecek olan alttaki Zap şablonuna tıklayın. Eğer halihazırda bir hesabınız yoksa, bir Zapier hesabı oluşturmanız gerekecek. Bunun tamamlanmasıyla, Zap'ınızı kurmak için aşağıdaki talimatları takip edebilirsiniz.

Bir Slack kanalında belirli bir ipucu yayınlandığında ChatGPT ile konuşmaya başlayın

Slack + ChatGPT

Daha fazla detay

Zapier'e yeni misiniz? Herhangi bir karmaşık kod gerektirmeden uygulamaları bağlayıp iş akışlarını otomatikleştiren bir araçtır. Ücretsiz kaydolun.

Başlamadan önce

Başlamadan önce ücretsiz bir OpenAI hesabı kurduğunuzdan emin olun. Hesabınızı açtıktan sonra, sağ üst köşedeki ayarlar sekmesine tıklayın ve API anahtarlarını görüntüle seçeneğini seçin.

resim14.png

Sonra, API anahtarınızı oluşturmak için + Yeni gizli anahtar oluştur düğmesini tıklayın. Anahtarınızı buradayken kopyaladığınızdan emin olun. OpenAI hesabınızı Zapier'a bağlarken daha sonra ihtiyacınız olacak.

resim20.png

Slack tetikleyicinizi ayarlayın

Tetikleyicinizi ayarlama vakti - kaymağınızı başlatan etkinlik. Tetikleme uygulaması olarak Slack seçin ve etkinliğiniz olarak Kanala Yeni Mesaj Gönderildi seçeneğini seçin. Zap şablonunu kullanıyorsanız, bunlar zaten sizin için seçilmiş olacaktır.

resim10.png

Eğer henüz yapmadıysanız, Slack hesabınızı bağlayın. Bir hesap seç… üzerine tıklayın ve + Yeni bir hesap bağlayın seçeneğini tıklayın. Daha önce Slack'i Zapier'a bağladıysanız, açılır menüden bir hesap seçin.

Tıklayın Devam edin. Sonra, ChatGPT ipuçlarınızı göndermek istediğiniz kanalı seçin. Seçili Slack hesabınızdaki kanalların listesini görmek için açılır menüyü tıklayın.

resim1.png

Devam'a tıklayın.

Şimdi tetiğinizi test etmeniz gerekiyor. Zapier, seçtiğiniz kanalda yakın zamanda yayınlanmış bir mesajı bulacak ve Zap'inizin geri kalanını ayarlamak için kullanacaktır.

Test tetikleyici butonuna tıklayın. Tetikleyici düzgün çalıştığında, Devam düğmesine tıklayın.

resim6.png

ChatGPT eyleminizi ayarlayın

Şimdi aksiyonunuzu ayarlayalım - tetiklendiğinde yapılacak olan etkinliği. Aksiyon uygulaması olarak ChatGPT'yi, aksiyon etkinliği olarak Konuşmayı seçin. Devam düğmesine tıklayın.

Sonrasında, daha önce kopyaladığınız OpenAI API anahtarını isteyen bir açılır pencere görünecektir. API Anahtarı alanına yapıştırın ve Evet, ChatGPT'ye Devam Et düğmesine tıklayın.

resim19.png

Sonrasında, ChatGPT'ye ipucunuzu nasıl göndereceğinizi Zapier'a söylemeniz gerekiyor. Herhangi bir boş alana tıklayarak Slack mesajınızdan veri çekebilir ve Veri Ekle açılır menüsünden bir seçim yapabilirsiniz.

Bu örnekte, Slack mesajından kendisi yeterli bir bağlam gibi görünmektedir. Ancak, iş e-postaları yazma gibi farklı bir şey için Zapier ve ChatGPT kullanıyor olsaydınız, muhtemelen girdi alanı için bir rehberlik gerektirecekti.

resim30.png

Buradan ChatGPT'nizden gelen yanıtın (yaratıcılık seviyesi) sıcaklığını ayarlayabilirsiniz, ayrıca ChatGPT'ye ek talimatlar verme ve ChatGPT asistanınıza bir isim verme gibi diğer alanları da düzenleyebilirsiniz.

Eğer ChatGPT'nin bu konuşmayı hatırlamasını istiyorsanız, örneğin Slack kullanıcısının kullanıcı adı gibi Hafıza Anahtarı alanına bir şeyler eklemek isteyeceksiniz. Eğer boş bırakılırsa, Slack'te ChatGPT ile konuşmaya devam edebilirsiniz, sadece konuşma hatırlanmayacak.

Bu adımı özelleştirdikten sonra, Devam düğmesine tıklayın.

Ardından, eyleminizi test edeceksiniz. Test Et ve İncele veya Test Et ve Devam Et düğmesine tıklayın ve Zapier, alanlarınızı nasıl özelleştirdiğinize göre ChatGPT'den yanıtı alacaktır.

resim15.png

Tetikleyiciniz çalışmaya başladığında, ekranınızın altındaki + düğmesine tıklayın.

resim29.png

Slack işleminizi ayarlayın

Şimdi, ChatGPT cevabınızı Slack'e gönderen adımı ayarlayacaksınız. Eylem uygulamanız olarak Slack'i ve eylem etkinliğiniz olarak Kanal Mesajı Gönder'i seçin.

image22.png

Yine, Slack hesabınızı bağlamanız istenecek. Mesajın yayınlanması için istediğiniz Slack hesabınızı bağlayın. Çoğu durumda, bu önceden bağladığınız Slack hesabı olacaktır.

Tıkla Devam Et.

Şimdi GPT-3 mesajınızın Slack'te nasıl görüneceğini ve nereye gönderileceğini ayarlamak için zamanı geldi. Mesaj Metni alanına istediğiniz başka bağlamı ekleyin ve ChatGPT'den cevabınızı içeren Asistan Yanıt Mesajı nı veri açılır menüsünden seçtiğinizden emin olun.

image17.png

Ayrıca mesajın hangi kişiden geldiğini özelleştirebilirsiniz, örneğin bir bot veya kendinizden gönderebilirsiniz. Bir bot seçerseniz, bot adı ve yanındaki görüntü gibi şeyleri özelleştirebilirsiniz.

resim7.png

Eğer botunuzun Slack kanalında değil, bir konuşma dizisinde yanıt vermesini isterseniz Thread alanına gidin. Alana tıklayın ve açılır listeden ana mesajın zamansal damgasını (Zapier'da Ts olarak gösterilir) seçin. Böylece Zapier, hangi mesaj için bir konuşma dizisi oluşturacağını bilir.

resim4.png

Mesajınızı özelleştirdikten sonra, Devam düğmesine tıklayın.

Şimdi hareketinizi test etme zamanı geldi. Hareketi test ete tıklayın. Zapier, seçtiğiniz Slack kanalına bir mesaj göndererek Zap'inizin çalışıp çalışmadığını kontrol edecektir.

image31.png

Eğer Zapier'ın gönderdiği mesaj konu akışında her şey iyi görünüyorsa, o zaman Zap'iniz kullanıma hazır demektir. Eğer bir şey yanlış görünüyor veya testiniz başarısız olursa, mesajınızın nasıl göründüğünü istediğiniz şekilde ayarlamak için geri gidin ve düzeltin.

resim25.png

ChatGPT bir slash komut botu oluşturun

Artık Slack ile ChatGPT'yi nasıl entegre edeceğinizi ve belirli bir kanal mesajına yanıt vermesini sağlayacağınızı biliyorsunuz ancak yalnızca bir kanılla sınırlı kalmak istemezseniz ne yapmalısınız? Slash komutu botu ile, Slack hesabınızdaki herhangi bir kanaldan ipucu gönderebilirsiniz.

Yeni sohbetleri ChatGPT'den yakalanan web hook'larıyla başlatın ve yanıtları Slack kanalında yayınlayın

Slack uygulamanızı oluşturun ve webhook tetikleyicinizi ayarlayın

Slack'te bir komut botu oluşturmak için öncelikle bir Slack uygulaması oluşturmanız gerekiyor. Endişelenmeyin, tahmin ettiğinizden daha karmaşık değil.

İlk olarak, api.slack.com/apps sayfasına gidin ve Bir Uygulama Oluştur seçeneğini tıklayın. Sonra, uygulamanıza bir isim verin ve botunuzu kullanmak istediğiniz Slack hesabını seçin.

resim11.png

Sonra, botunuza eğik çizgi komutları eklemek için Eğik Çizgi Komutları düğmesini seçin ve ardından Yeni Komut Oluşturu tıklayın.

resim9.png

Oradan, komut olarak kullanmak istediğiniz kelime veya deyimi seçebilirsiniz. Daha sonra, komutun ne işe yaradığına dair kısa bir açıklama ekleyebilir ve insanların nasıl kullanılacağını bildiren bir kullanım ipucu ekleyebilirsiniz.

resim8.png

Hala, Zapier'ın web kancaları entegrasyonundan alacağımız Talep URL'yi eklememiz gerekiyor.

Bir yeni sekmede veya pencerede, tetikleyici uygulama olarak Webhooks by Zapier'i ve tetikleyici etkinlik olarak Catch Hook'u kullanarak yeni bir Zap oluşturun.

resim28.png

Tıklayın Devam et. Daha sonra, webhook URL'niz görünecektir. Onu kopyaladığınızdan emin olun.

resim23.png

O webhook bağlantısı kopyalandıktan sonra, Slack slash komutunuzun kurulum sayfasına geri dönün ve bağlantıyı Talep URL alanına yapıştırın. Ardından ayarlarınızı kaydedin.

Şimdi slash komutunuzu test etme zamanı geldi. Zapier testinizden elde ettiği bilgileri Zap'in geri kalan kısmında kullanacak. Sadece Slack'i açın ve ChatGPT'ye göndermek istediğiniz istemi izleyen komutunuzu yazın.

resim18.png

Sonra, Zap düzenleyicisine geri dönün ve Test Tetikleyici'ye tıklayın. Zapier, Slack'teki test bildiriminizi ve kanal gibi diğer bilgileri alacaktır.

resim13.png

Webhook'unuzun doğru şekilde çalıştığını gördükten sonra, Devam düğmesine tıklayın.

ChatGPT eylemini kurun

Geçen oluşturduğumuz son Zap gibi, şimdi ChatGPT eylem adımımızı ayarlamak zamanı geldi. Tetikleyici uygulama olarak ChatGPT'yi ve tetikleyici etkinlik olarak Konuşmayı seçerek başlayın. Devam düğmesine tıklayın.

resim16.png

Ardından OpenAI hesabınızı Zapier ile bağlayın ve Devam düğmesine tıklayın.

Sonrasında, ChatGPT'ye göndereceğiniz iletinin nasıl özelleştirileceğini belirlemenin zamanı geldi. İletiniz sadece Slack'e yazdığınız şey olacağı için, Kullanıcı Mesajı alanına tıklayın ve Veri Ekle açılır menüsünden Metin seçeneğini seçin. Ardından, sıcaklığı ayarlamak veya asistanınızı özelleştirmek isterseniz, bunu da buradan yapacaksınız.

resim24.png

Bu alanları özelleştirmeyi bitirdikten sonra, Devam Et düğmesine tıklayın.

Ardından, Testi Başlat & İncele veya Testi Başlat & Devam Et düğmesine tıklayın ve her şey düzgün çalışıyorsa ekranınızın altındaki + düğmesine tıklayın.

Slack eyleminizi kurun

Şimdi Slack eylem adımını ayarlayıp ChatGPT'den gelen sonuçların Slack'e geldiğinde nasıl görüneceğini özelleştirme zamanı geldi.

Daha önce yaptığımız adımları izleyeceksiniz. Slack'i eylem uygulamanız olarak seçin, eylem olayınız olarak Kanal Mesajı Gönder'i seçin. Ardından Slack hesabınızı Zapier ile bağlayın.

Şimdi mesajınızı özelleştireceğiz. Bu Zap ve önceki Zap arasındaki farklardan biri, ChatGPT sonuçlarını sadece belirli bir kanala değil tüm kanallara göndermek istememizdir.

Kanal alanında, tek bir kanal belirtmek yerine, açılır menünün Özel sekmesinden Kanal Kimliği'ni seçmek isteyeceksiniz. Bu, Zap'ınızın ChatGPT sonucunuzu slash komutunuzun girildiği yere bir kanal yerine göndermesine izin verecektir.

resim12.png

Sonrasında, önceki Zap'te yaptığımız gibi mesajınızı, bot adınızı ve simgenizi özelleştirebilirsiniz. Özelleştirme işleminiz bittiğinde, Devam düğmesine tıklayın.

image26.png

Son olarak Eylemi Test Et düğmesine tıklayarak eyleminizi test etme zamanı geldi. Zapier, Slack kanalınıza bir test mesajı gönderecek ve mesajınız iyi görünüyorsa Zap'inizi kullanmaya hazırsınız demektir. Veya mesajınız doğru görünene kadar onunla oynayabilirsiniz.

ChatGPT Gücünü Slack'e Taşıyın

Biz AI çağının erken günlerindeyiz ve OpenAI gibi araçların günlük hayatımızla nasıl çalışabileceğini düşünürken heyecan verici birçok şey var. Bu iki otomasyon, ChatGPT'yi kullanarak işlerin daha düzgün ve sorunsuz ilerlemesi için sınırsız gibi görünen birçok yoldan sadece biridir.

Yapay zekayı işinize çalıştırın

OpenAI'yi daha fazla otomatikleştirmek için daha fazla yol keşfedin.

İlgili Okuma: